Myotis septentrionalisnorthern дългоух миотис

От Джесика Олендорф

Географски обхват

Прилеп на севере широко, но слабо разпространен в гористите райони на източната част на САЩ. Той се простира из Южна Канада и до Нюфаундленд. Той се простира надолу във Флорида, през южните централни щати и през Дакотите, в източната част на Британска Колумбия. В басейна на КолумбияМаркус Нортобитава няколко различни региона, включително горските квартали Кранбрук, Инвермер, Голдън и Ревелсток (Trouessart, 1999). Установено е също, че е разпръснато из източната, централната и северната част на Британска Колумбия, включително реките Мир, Ревелсток и Лиард (River Conservation International, 2001).(Bat Conservation International, Inc., 2001; Trouessart, 1999)

  • Биогеографски региони
  • близка
    • местен

Среда на живот

Северните прилепи са свързани с бореални гори. В Британска Колумбия те се срещат във влажните гори на вътрешната биогеоклиматична зона от кедър-бучиниш. В райони на Северна Америка и Канада тези прилепи избират места за майчинство в сгради, под рохкава кора и в кухините на дърветата. Пещерите и подземните мини са техният избор на места за хибернация.(Trouessart, 1999)



  • Региони на местообитанията
  • умерен
  • Наземни биоми
  • гора

Физическо описание

Прилеп на севере средно голям прилеп, който се разпознава най-добре по дългите заоблени уши, които се простират отвъд върха на носа, когато се поставят напред Той има сравнително по-дълга опашка и по-голяма площ от крилата Myotis видове с подобен размер; тези структурни адаптации са свързани с нейната лъскава стратегия за търсене на храна (Altenbach et. al., 2001).



Общата дължина на тялото на северните прилепи е 78 мм. Опашката е с размер 26 mm, стъпалото е 9 mm, ушите са с размер от 17 до 19 mm, а предмишницата е с размер 35 mm. Северните прилепи имат размах на крилата между 23 и 26 cm. Тези прилепи тежат 6 до 9 грама. Женските от този вид обикновено са по-големи и по-тежки от мъжките (Altenbach et. Al., 2001).

Пелажът е скучно жълто / кафяв, с бледосива вентрална страна и тъпо, кафяво зацапване на раменете (Trouessart, 1999).Прилеп на северима дълъг, тесен, остър заострен трагус, а на калкара липсва кил (Технически университет в Тексас, 1997). Черепът му е тесен с относително дълга трибуна. Зъбната му формула е тази на М. californicus : I 2/3, C 1/1, Pm 3/3, M 3/3 X 2 = 38.(Altenbach, J. S. и Harvey, M. J., 2001; Технически университет в Тексас, 1997; Trouessart, 1999)



  • Други физически характеристики
  • ендотермичен
  • двустранна симетрия
  • Полов диморфизъм
  • женски по-големи
  • Маса на обхвата
    6 до 9 g
    0,21 до 0,32 унции
  • Средна дължина
    78 мм
    3.07 инча
  • Обхват на крилата
    23 до 26 см
    9.06 до 10.24 инча

Размножаване

По време на копулация мъжки северно прилеп монтира жена отзад, като понякога хваща врата на женската със зъби (Barclay et. Al., 2000). Северните прилепи са безразборни.(Касерес и Баркли, 12 май 2000 г.)

  • Система за чифтосване
  • полигинандрен (размирен)

Чифтосването се случва през есента, когато се формират групи от няколкостотин и двойки се съчетават, преди да влязат в хибернация (Trouessart, 1999).

Женските съхраняват сперма в матката си по време на хибернация; овулацията няма да настъпи, докато не се появят през пролетта. Гестацията продължава 50 до 60 дни, след което се ражда самотно дете. В Британска Колумбия ограничената информация за разплод предполага, че малките се раждат в края на юни или началото на юли.(Trouessart, 1999)



  • Основни репродуктивни характеристики
  • итеропарен
  • сезонно развъждане
  • гонохорични / гонохористични / двудомни (половете са отделни)
  • сексуален
  • живороден
  • съхраняване на сперматозоиди
  • забавено торене
  • Размножителния период
    Тези прилепи се размножават през есента.
  • Обхват на потомството
    1 към 1
  • Период на бременност
    50 до 60 дни
  • Средна възраст на отбиване
    30 дни

Северните прилепи се раждат безпомощни и напълно зависими от майките си. Женските северни прилепи кърмят малките си за около месец. Мъжете не помагат да се грижат за малките.

  • Родителски инвестиции
  • altricial
  • предварително оплождане
    • защита
      • женски пол
  • предварително излюпване / раждане
    • осигуряване
      • женски пол
    • защита
      • женски пол
  • предварително отбиване / избягване
    • осигуряване
      • женски пол
    • защита
      • женски пол

Продължителност на живота / дълголетие

Известно е, че хората живеят до 18,5 години.(Bogan, M. A. и Valdez, E. W., 14 декември 2000 г.)

  • Типична продължителност на живота
    Състояние: див
    18,5 (високи) години
  • Средна продължителност на живота
    Състояние: див
    18,5 години

Поведение

През лятото северните прилепи обикновено се срещат в по-висока плътност около северните райони от техния ареал, тъй като по това време те са особено зависими от богато залесените местообитания на север (Altringham, 1996).

Понякога тези прилепи могат да бъдат намерени да нощуват с други видове прилепи, въпреки че те са много по-малко социални от другите членове на рода Myotis . Половете нощуват отделно; репродуктивните жени обаче могат да образуват малки майчински колонии с по-малко от 60 индивида (Altringham, 1996).

В края на лятото или началото на есента прилепите се събират и се придвижват до местата, където ще презимуват, изминавайки до 56 километра от лятното си местообитание. Обикновено хибернират сами, въпреки че понякога образуват много малки групи. По време на хибернация тези прилепи предпочитат влажни, все още тесни цепнатини, където температурите могат да бъдат до 1,6 градуса по Целзий. Хибернацията може да продължи от 8 до 9 месеца в северните ширини; продължителността на хибернацията варира в различните географски ширини и среди. Същите хибернакули често се обитават повече от веднъж, макар и не непременно в последователни сезони.(Altringham, John D., 1996; Caceres and Barclay, 12 май 2000 г.)

  • Ключови поведения
  • мухи
  • нощно
  • подвижен
  • прелетни
  • хибернация
  • самотен
  • Социални

Комуникация и възприятие

Северните прилепи използват пасивно слушане и ехолокация, за да локализират насекоми, почиващи върху листа, стволове на дървета или върху сгради.(Bogan, M. A. и Valdez, E. W., 14 декември 2000 г.)

  • Канали за възприятие
  • тактилен
  • акустичен
  • ехолокация
  • химически

Хранителни навици

Прилеп на северизлиза малко след залез слънце, за да ловува. Ловът се извършва над малки водоеми, горски сечи и горски ръбове на височина от 1 до 3 метра. Ловът е съчетан с периодични почивки (нощуване), последван от втори пик на лов малко преди зазоряване (Trouessart, 1999).

Като цяло тези прилепи консумират разнообразие от по-малки летящи насекоми през нощта, но понякога могат да вземат и седнала плячка.

Ядените храни включват: caddflies , молци , бръмбари , мухи и листата .(Bogan, M. A. и Valdez, E. W., 14 декември 2000 г .; Trouessart, 1999)

  • Основна диета
  • месояден
    • насекомоядно
  • Храни за животни
  • насекоми

Хищничество

Не са известни хищници.

Екосистемни роли

Северните прилепи играят важна роля в своята екосистема, като ядат големи количества насекоми.

Икономическо значение за хората: Положително

Поради своя начин на хранене на насекомоядни,Маркус Нортпомага да се контролират популациите на потенциално вредни насекоми.(Altringham, John D., 1996)


ягодова отрова стрела жаба поголовник

  • Положителни въздействия
  • контролира популацията от вредители

Икономическо значение за хората: Отрицателно

Както е случаят с повечето прилепи, много хора смятат северните прилепи за вредители. Прилепите често си проправят път в таваните на къщите и могат да носят заплаха от бяс, въпреки че тази заплаха често е преувеличена.(Altringham, John D., 1996)

  • Отрицателни въздействия
  • домакински вредител

Природозащитен статус

Събирането на дървен материал може да попречи на способността на тези прилепи да използват дървета за разсадници и дневни нощувки. Също така може да се окаже вредно за техните хранителни навици в гористите райони (Thomas, 1993). Използването на химически и биологични инсектициди е друг източник на безпокойство, засягащ доставките им на храни. По-малко жизнена, но много реална заплаха заМаркус Норте нарушението, с което се сблъскват в пещерите (където е популярна развлекателната „пещера“) или мини (които често се затварят, след като са изоставени), където хибернират. Решението на проблема с безпокойството в хибернакулата е да се поставят порти, които позволяват на прилепите да преминават, като същевременно се изключват хората.(Томас, Доналд У., 1993)

Умерените северноамерикански прилепи сега са застрашени от гъбично заболяване, наречено „синдром на бял нос“. Това заболяване опустошава популациите от източни северноамерикански прилепи в местата за хибернация от 2007 г. Гъбичките,Geomyces destructans, вирее най-добре в студени, влажни условия, които са типични за много зимни зимни прилепи. Гъбичките растат и в някои случаи нахлуват в телата на зимуващите прилепи и изглежда водят до смущения от хибернация, причинявайки изтощителна загуба на важни метаболитни ресурси и масови смъртни случаи. Смъртността в някои места за хибернация достига до 90%.(Cryan, 2010; Национален парк, Здравен център за дивата природа, 2010)

Други коментари

Прилеп на северпо-рано е бил класифициран като член на видадонеси(Barclay et al., 2000).

Myotis е производно на гръцката дума за „уши с мишка“ (Barclay et. al., 2000).

северидва от латинската дума за „северна“.(Касерес и Баркли, 12 май 2000 г.)

Сътрудници

Алисън Беден (редактор), Университет на Мичиган-Ан Арбър.

Джесика Олендорф (автор), Университет на Мичиган-Ан Арбър, Ондрей Подлаха (редактор), Университет на Мичиган-Ан Арбър.

Популярни Животни

Прочетете за Chelonoidis carbonaria (Червенонога костенурка) в агентите за животни

Прочетете за Dryocampa rubicunda (розов кленов молец) в агентите за животни

Прочетете за Scolia dubia за агентите за животни

Прочетете за Haliaeetus leucogaster (белокоремен морски орел) в агентите за животни

Прочетете за Spermophilus franklinii (земната катерица на Франклин) в агентите за животни