Chrotopterus auritusвълни ушасти прилепи

От Кели Хаусал

Географски обхват

Chrotopterus auritusсе срещат в Южно Мексико, през Централна Америка и в Северна Аржентина.(Nowalk, 1994)

  • Биогеографски региони
  • неотропичен
    • местен

Среда на живот

Големите ушасти вълнени прилепи са склонни да живеят в близост до потоци и други влажни райони в залесените низини, тропическите гори, тропическите широколистни гори и облачните гори. Съобщава се, че те нощуват в кухи дървета, пещери и дори руини на маите.(Medellin, 1989; Nowalk, 1994)



  • Региони на местообитанията
  • тропически
  • наземен
  • Наземни биоми
  • гора
  • тропическа гора
  • Други характеристики на местообитанията
  • пещери
  • Кота на обхвата
    0 до 2000 m
    0.00 до 6561.68 фута

Физическо описание

Големите ушасти вълнени прилепи са големи прилепи от филостомидната група на Новия свят, която включва Phyllostomus hastatus , Филодерма стенопс , и Спектър на вампира , единствените други прилепи с подобни размери. Големите ушасти вълнени прилепи са с дължина от 100 до 112 mm с мъже с тегло около 72,7 g и женски около 90,5 g. Мъжете също имат големи жлези, често разположени в средата на горната част на гърдите, които отделят аромати, които служат като сексуални идентификатори. Жените от време на време имат и тези жлези, но не отделят аромат. Крила наC. anritnsса елипсовидни по контур със заострени върхове и високо натоварване на крилото, което ги прави по-маневрени. Предмишницата е с дължина около 75 до 87 мм. Освен това опашките им са много къси, с дължина от 7 до 17 мм.(Kunz and Racy, 1998; Medellin, 1989; Nowalk, 1994; Wimsatt, 1970)



Големите ушасти вълнени прилепи имат дълги (12 мм), меки, тъмнокафяви коси в горните си части и по-къси, по-бледи, сивокафяви коси в долните си части. Предната част на врата има малък жлезист джоб, подобен на много други видове прилепи. Главите им са здрави, с широка трибуна и големи, отделни, яйцевидни уши. Те имат гладки устни и брадичка, с изключение на малка брадавица в центъра на долната устна и малки възвишения от двете страни на устните. Те имат шест резци: четири отгоре и два отдолу. Редовният модел на W форма на кътници при прилепите е модифициран върху горните кътници. Те също имат големи, извити нокти, както и дълги палци, използвани за фиксиране на крилата заедно около плячката.(Hill and Smith, 1984; Medellin, 1989; Nowalk, 1994; Wimsatt, 1970)

  • Други физически характеристики
  • ендотермичен
  • хомоиотермичен
  • двустранна симетрия
  • Полов диморфизъм
  • женски по-големи
  • Маса на обхвата
    75 до 96 g
    2,64 до 3,38 унции
  • Дължина на обхвата
    100 до 112 мм
    3.94 до 4.41 инча

Размножаване

За системата за чифтосване наC. anritns, въпреки че се смята, чеC. anritnsсе размножават и отглеждат едно дете, преди да се размножат отново. Също така не е известно далиC. anritnsе полигамна или моногамна, но много други видове тропически прилепи от семейството Phyllostomidae образуват моногамни групи. Времето, през което тези семейни единици остават заедно, е неизвестно.(Altringham, 1996; Hill and Smith, 1984)




адаптации на розова фея броненосец

Големите ушасти вълнени прилепи имат ниски нива на възпроизводство, обикновено имат само едно потомство на котило. Съобщава се, че женските са репродуктивно активни само през втората половина на годината. Бременни жени обаче са наблюдавани от април до юли. Това е в съответствие с монетровия цикъл, вариращ географски. Една жена, взета в плен, е родила самотно дете след 99 дни. Те имат максимален период на бременност от 220 дни и максимално време на отбиване от девет месеца. Възрастта на репродуктивната зрялост е между една и две години.(Kunz and Racy, 1998; Medellin, 1989; Nowalk, 1994)

  • Основни репродуктивни характеристики
  • итеропарен
  • сезонно развъждане
  • гонохорични / гонохористични / двудомни (половете са отделни)
  • сексуален
  • живороден
  • Интервал на размножаване
    Chrotopterus auritusобикновено имат само едно потомство годишно.
  • Размножителния период
    Женските са репродуктивно активни само през втората половина на годината, но тя може да варира поради географските различия. Бременни жени са наблюдавани от април до юли.
  • Среден брой потомци
    един
  • Период на бременност
    220 (високи) дни
  • Диапазон на отбиване възраст
    9 (високи) месеца
  • Диапазон на възраст в полова или репродуктивна зрялост (женски)
    1 до 2 години
  • Диапазон на възраст в полова или репродуктивна зрялост (мъже)
    1 до 2 години

Смята се, чеC. anritnsсе грижат за малките си, докато успеят да оцелеят сами. Грижата и храненето на младите прилепи е почти изцяло отговорност на майката. Скоро след раждането бебето прилеп се прикрепя към една от гръдните майки на майката и се носи в това положение в продължение на седмица или две, в зависимост от размера на бебето. Майката продължава да осигурява кученцето си чрез отбиване и от време на време по-дълго.(Altringham, 1996; Hill and Smith, 1984)

  • Родителски инвестиции
  • предварително оплождане
    • осигуряване
    • защита
      • женски пол
  • предварително излюпване / раждане
    • осигуряване
      • женски пол
    • защита
      • женски пол
  • предварително отбиване / избягване
    • осигуряване
      • женски пол
    • защита
      • женски пол

Продължителност на живота / дълголетие

Не е известно колко дългоC. anritnsживеят в дивата природа или в плен.



Поведение

Големите ушасти прилепи съществуват в райони с ниска гъстота на населението и образуват сложни социални групи, които са склонни да останат заедно в продължение на няколко години. Колониите могат да се състоят от един до седем индивида, но обикновено съдържат три до пет индивида.(Hill and Smith, 1984; Kunz and Racy, 1998; Medellin, 1989; Nowalk, 1994)

Големите ушасти вълнени прилепи са най-активни през нощта, като през това време вътрешната им телесна температура е около 37 до 39 ° C. Телесната температура може да спадне от 2 до 3 ° C, когато прилепът не е активен през деня. Вътрешна телесна температура под 20 ° C може да бъде фатална за прилепа. Вълновидните прилепи с големи уши, изложени на постоянна температура между 26 и 27 ° C, рядко имат вътрешна телесна температура под 32 ° C. Следователно те са хомоетермични при широк диапазон от температури.(Altringham, 1996; Hill and Smith, 1984; Wimsatt, 1970)

  • Ключови поведения
  • дървесен
  • мухи
  • нощно
  • здрач
  • подвижен
  • Социални

Обхват на дома

Няма налична информация за домашната гама наChrotopterus auritus.(Nowalk, 1994)

Комуникация и възприятие

Малко се знае за комуникацията заC. anritns. Прилепи обаче в подрядаMicrochiroptera,към койтоC. anritnsпринадлежи, използвайте ехолокация, при която се излъчват високочестотни звуци за комуникация и „вижте“. Членовете на семейство Phyllostomidae излъчват импулси с ниска интензивност. Прилепите обикновено издават звуци през носа или устата си. В случай чеC. anritns, би било по-вероятно звуците да излизат от устата им поради малкия им размер на носа. Сигналите не се излъчват във всички посоки; малко може да се усети зад, над или под бухалката. Когато прилепите получат обратно честотите, те могат да завъртят ушите си, за да чуят по-добре звука. Майките прилепи и кърмачета също комуникират, използвайки звук и мирис, започвайки малко след раждането. Майките могат да идентифицират вокализацията на своето бебе сред много призоваващи новородени.(Хил и Смит, 1984; Novic, 1969; Wimsatt, 1977)

  • Канали за комуникация
  • акустичен
  • химически
  • Канали за възприятие
  • визуална
  • тактилен
  • акустичен
  • ултразвук
  • ехолокация
  • химически

Хранителни навици

Вълнените прилепи с големи уши не са изключително месоядни животни. Всъщност те имат гъвкава стратегия за изхранване, която им позволява да ядат насекоми и плодове в допълнение към широката консумация на малки гръбначни като прилепи, опосуми, мишки, птици, гущери и жаби. Вълновидните прилепи с големи уши имат диета, подобна на тази на Спектър на вампира и Trachops cirrhosus . Големите ушасти вълнени прилепи имат значителни сезонни промени в диетата. През влажния сезон те ядат повече насекоми, защото са по-обилни. Възрастта и полът обаче нямат никакъв ефект върху това, което ядат.(Altringham, 1996; Hill and Smith, 1984; Kunz and Racy, 1998)


обикновен черен ястреб

Вълнените прилепи с големи уши използват звукови сигнали, за да им помогнат да намерят плячка, както и други прилепи. Когато плячката не се движи, за прилепа е трудно да я намери и по този начин тя губи интерес към плячката. Прилепът обвива крилата си около плячката и заключва палците си заедно. След това прилепът ще убие плячката с няколко бързи ухапвания до гърлото, ако яде бухалка или мишка или горната част на главата, ако яде птица. Когато плячката е мъртва, прилепът ще отлети до костур и ще яде храната си, обикновено започвайки от главата и работейки надолу. Трудно смилаемите обекти като човки, пера, опашки, кожа на гърба, стомаси, черва и крила се отхвърлят от прилепа. Може да отнеме един до 20 часа, докато прилепът изяде храната си.(Medellin, 1989; Wimsatt, 1977)

  • Основна диета
  • месояден
    • яде сухоземни гръбначни животни
    • насекомоядно
  • Храни за животни
  • птици
  • бозайници
  • земноводни
  • влечуги
  • насекоми
  • Растителни храни
  • плодове

Хищничество

Не са известни хищници на вълнообразни прилепи с големи уши, нито регистрирани случаи на естествена смърт. Повечето прилепи са плячка от сови ( Strigiformes ) в полет или със змии (Змии) от нощувки.(Меделин, 1989)

Екосистемни роли

Големи уши вълнени прилепипомагат за разпръскване на семена. Те също така помагат да се държат популациите на насекомите под контрол.(Меделин, 1989)

  • Въздействие върху екосистемата
  • разпръсква семена
  • опрашва

Икономическо значение за хората: Положително

Големите ушасти вълнени прилепи допринасят за борба с насекомите, намалявайки нуждата от инсектициди. Това спестява пари и намалява употребата на токсини.

  • Положителни въздействия
  • контролира популацията от вредители

Икономическо значение за хората: Отрицателно

Големите ушасти вълнени прилепи нямат известно отрицателно въздействие върху хората.

Природозащитен статус

Вълнените прилепи с големи уши не са застрашени, но обезлесяването намалява площта, в която могат да живеят и може да се окаже проблем през следващите години.(Кунц и Рейси, 1998)

Сътрудници

Таня Дюи (редактор), агенти за животни.


къса опашка на Елиът

Кели Хаусал (автор), колеж Каламазу, Ан Фрейзър (редактор, инструктор), колеж Каламазу.

Популярни Животни

Прочетете за Gasterosteus aculeatus за животинските агенти

Прочетете за Allenopithecus nigroviridis (блатната маймуна на Алън) в агентите за животни

Прочетете за Rhinecanthus aculeatus (Lagoon humu) в агентите за животни

Прочетете за Sciurus vulgaris (евразийска червена катерица) в агентите за животни

Прочетете за Lates calcarifer (азиатски лаврак) в агентите за животни

Прочетете за Branchiopoda за агентите за животни