Aptenodytes patagonicusking пингвин

От Кийна Едуардс

Географски обхват

Aptenodytes patagonicusКолониите (кралски пингвини) се намират главно на островите около Антарктида. Островите включват Crozet, Falkland, Heard, Kerguelen, Macquarie, Prince Edward, South Georgia и South Sandwich. Въпреки че не са открити колонии на юг от 60 градуса южна ширина, някои неразмножаващи се членове са се настанили в Южно Чили и Южна Аржентина. Някои самотни скитници са открити чак на север до Бразилия и Южна Африка и чак на юг до Антарктическото крайбрежие.

На остров Южна Джорджия над 30 колонии отA. patagonicus patagonicusпребивават. Размерите на колониите варират от приблизително 39 000 гнездящи двойки както в равнините Солсбъри, така и в залива Сейнт Андрюс до 9 000 двойки, разположени в Роял Бей. Този подвид се среща само в Южна Джорджия и Фолклендските острови. Друг генетично уникален подвид,A. patagonicus halli, се среща само на островите Crozet, Heard, Kerguelen, Macquarie и Prince Edwards.(McGonigal and Woodworth, 2001; Shirihai, 2008)

  • Биогеографски региони
  • антарктика
    • местен
  • океански острови
    • местен

Среда на живот

Кралските пингвини прекарват много време в океана, като се хранят, но основните им местообитания са слабо вегетираните райони на островите в южните океани и субантарктиците. Островите на юг от Полярния фронт обикновено са по-ледени и на по-голяма надморска височина. Например, остров Хърд е на 2745 метра надморска височина. Тези острови все още са недостъпни за ледовете на антарктическия пакет, но все още преобладават ледени условия. Както в случая с Южна Джорджия, заливите замръзват и островът е наполовина покрит с лед през зимните месеци. В местата, които не са покрити с лед, бриофитите са основната растителност. Острови като Macquarie (433 метра над морското равнище) имат някои цъфтящи растения и папрати, а температурата на въздуха варира само няколко градуса между летния и зимния сезон.



Докато кралските пингвини предпочитат да живеят на острови на юг от Полярния фронт, те предпочитат да ловят във води точно на север от него, където повърхностните температури на въздуха са около 4,5 градуса С. Известно е, че се гмуркат на максимум 322 метра.(McGonigal and Woodworth, 2001)

  • Региони на местообитанията
  • умерен
  • наземен
  • солена или морска
  • Наземни биоми
  • тундра
  • Водни биоми
  • пелагичен
  • Кота на обхвата
    433 до 2745 m
    1420.60 до 9005.91 фута
  • Дълбочина на обхвата
    0 до 322 m
    0.00 до 1056.43 фута

Физическо описание

Кралските пингвини са вторият по големина от всички видове пингвини. Отбелязва се, че женските са малко по-малки от мъжките. Не са регистрирани обаче конкретни женски измервания. Документираната им височина варира от 85 до 95 см, а теглото е между 9,3 и 17,3 кг. Установено е, че средното тегло за възрастни е 11,8 кг.

Въпреки че лесно се бъркат с императорски пингвини ( Aptenodytes forsteri ), кралските пингвини са по-цветни и имат по-дълга и по-стройна сметка. Тази банкнота има ивица на долната долна челюст, която варира в цвят от розово-червено до оранжево-жълто и показва ултравиолетово (UV) отражение. Функцията на това клюново петно ​​е неясна, но се смята, че сигнализира за полова зрялост, здраве и / или социално положение. Петното, без UV отражение, се открива при младите. Нито петлото на клюна, нито UV отражението се виждат при пилетата. Това UV отразяващо място на клюна не се различава между половете.

Възрастните кралски пингвини имат тъмна, почти черна глава с оранжеви до оранжево-жълти, лъжичковидни петна от двете страни на главата и оранжева област, която е най-интензивна в гърлото и избледнява в горната част на гърдите в бледожълта, след което бяла вентрална страна. Гръбната страна на тялото и плавниците се състоят от сиви и черни пера със сребрист блясък. Страните са отделени от вентралната страна с тясна черна линия. Предният ръб на плавника също има черна линия, която се простира до черен връх. Кралските пингвини са сексуално мономорфни в оперението, но мъжките са малко по-големи.

Ювенилните кралски пингвини са подобни на възрастните, но оцветяването им не е толкова ярко. Те не достигат пълно оцветяване за възрастни до тригодишна възраст. Преди първата линя, пилетата са просто тъмнокафяви.

Няма данни за физически разлики между двата подвида.(Jouventin, et al., 2005; McGonigal and Woodworth, 2001; Nolan, et al., 2010; Putz and Bost, 1994; Shirihai, 2008)

  • Други физически характеристики
  • ендотермичен
  • хомоиотермичен
  • двустранна симетрия
  • Сексуален диморфизъм
  • секс
  • мъжки по-голям
  • Маса на обхвата
    9,3 до 17,3 кг
    20,48 до 38,11 lb
  • Средна маса
    11,8 кг
    25,99 lb
  • Дължина на обхвата
    85 до 95 см
    33.46 до 37.40 инча
  • Средна базална скорост на метаболизма
    25,889 W
    AnAge

Размножаване

Кралските пингвини имат по-нисък процент на моногамия, отколкото по-малките видове пингвини. Понастоящем няма окончателен отговор защо това се случва; заслужават обаче две обяснения: 1) партньори, които не пристигат в колонията по едно и също време, и 2) количеството мазнини, които пингвинът е съхранил. Съхранението на мазнини играе роля за ниския процент на моногамия, защото ако пингвините започнат да съхраняват мазнини твърде рано, те стават по-уязвими за хищници. Ако започнат да съхраняват мазнини твърде късно, те може да не се върнат в колонията едновременно със своя партньор. Ако и двамата партньори не пристигнат в колонията едновременно, размножаването може да се забави или да се избере нов партньор.

Изглежда, че женските са по-селективни от мъжете при избора на партньор, но изглежда, че и двата пола избират партньор въз основа на оперението си. Ранните размножителни двойки имат по-висока ултравиолетова отразимост на клюновите петна от тези, които се размножават по-късно през сезона. Смята се, че цветът на оперението на гърдите и ушните зони пряко отразява здравето на имунната система на кралски пингвин. Колкото по-здравословно е, толкова по-ярко е оперението.

Мъжете рекламират за партньори с комбинация от вокализации и визуални дисплеи. Мъжките кралски пингвини произвеждат тръбен разговор и след това се разтягат в цял ръст с повдигнати сметки. След като една жена приеме, двамата се изправят един срещу друг и продължават да участват във физически дисплеи, включително стърчащи, кланящи се, клатят се, призовават и се разтягат до максимална височина със сметки във въздуха.(Bried, et al., 1999; Nolan, et al., 2010)

  • Система за чифтосване
  • моногамен

Кралските пингвини се размножават ежегодно по плоските брегове на субантарктическите острови. Техният цикъл е с 1-месечен етап на линене и за двамата родители, който е завършен до края на октомври. След като линеенето завърши, етапът на ухажване може да продължи малко повече от месец. Женската снася единично, зеленикаво-бяло яйце през ноември или декември. Това се прехвърля върху краката на мъжкия пингвин и се инкубира около 54 дни под торбичка с коремна кожа, която го поддържа на вътрешната телесна температура на пингвина. След снасянето на яйцето, женската си тръгва, за да се нахрани и да попълни загубеното тегло. Когато женската се върне, партньорите се редуват в инкубацията на яйцето, като смените варират от 5 до 22 дни. Средната маса на раждане за пилета кралски пингвин е 430 g. След излюпването родителите продължават да се редуват да инкубират и хранят пилето до май, когато то е достатъчно голямо, за да оцелее само.

До май пилетата са доста независими. Те остават в колонията и оцеляват от складираните мазнини до следващия октомври. През тези месеци и двамата родители напускат храна и се връщат периодично, за да нахранят пилето си. През това време пилетата живеят в ясли (групи млади), докато не натрупат достатъчно тегло, за да станат напълно независими. Раждането на независимостта отнема от 14 до 16 месеца. Ювенилните кралски пингвини не достигат репродуктивна зрялост до 3 до 5-годишна възраст.

Успешните родители не започват следващия си развъден цикъл, докато пилето им не е избягало успешно. Това кара успешна двойка за разплод да започне следващия сезон късно. Резултатът обикновено е неуспешен цикъл, тъй като яйцето, снесено след декември, обикновено не е успешно. Този неуспех обаче им позволява да се размножават по-рано през следващия сезон. Колкото по-рано започне размножителният цикъл, толкова по-вероятно е да бъде успешен. Този двугодишен модел на размножителния им цикъл прави размножаването на кралски пингвин уникално.

Не всички размножителни двойки в колонията са в един и същ двугодишен цикъл и не всички са гарантирани да следват модела успех-неуспех-успех-неуспех. Най-вероятно е те да следват този модел или модел успех-неуспех-неуспех-успех. Някои са на редуващи се цикли, така че има пилета, родени през всеки размножителен сезон.

Смята се, че наличието на храна играе роля във времето и степента на успех на размножителния цикъл, защото пряко влияе върху здравето на родителя.(Aubin and Jouventin, 1998; Bried, et al., 1999; Cote, 2000; Dobson and Jouventin, 2003; Lockley, 1984; Nicolaus, et al., 2007; Olsson, 1996; Shirihai, 2008)

  • Основни репродуктивни характеристики
  • итеропарен
  • сезонно развъждане
  • гонохорични / гонохористични / двудомни (половете са отделни)
  • сексуален
  • яйценосен
  • Интервал на размножаване
    Кралските пингвини се размножават веднъж годишно, но обикновено са успешни два пъти в продължение на 3 календарни години.
  • Размножителния период
    Кралските пингвини се размножават между октомври и декември.
  • Средно яйца за сезон
    един
  • Средно време за излюпване
    54 дни
  • Диапазон на нововъзникваща възраст
    14 до 16 месеца
  • Обхват време до независимост
    14 до 16 месеца
  • Диапазон на възраст в полова или репродуктивна зрялост (женски)
    3 (ниски) години
  • Средна възраст в полова или репродуктивна зрялост (жени)
    5 години
  • Диапазон на възрастта в полова или репродуктивна зрялост (мъже)
    3 (ниски) години
  • Средна възраст в полова или репродуктивна зрялост (мъже)
    5 години

Родителите на кралски пингвини силно инвестират в своите репродуктивни цикли. Мъжките трябва да започнат цикъла с достатъчно мазнини, за да ги поддържат чрез ухажване, снасяне на яйца и първата част от инкубацията. В края на първата си инкубационна смяна мъжете обикновено са загубили 30 процента от телесното си тегло. Минималната телесна маса от 10 кг се счита за критична маса за мъжките кралски пингвини. Когато наближат 10 кг, мъжките трябва да изберат дали да изоставят яйцето или да продължат да чакат женската да се върне и да ги облекчи. Люпилните са полуалтрични и следователно имат значително развитие за постигане на излюпване. Това изисква големи родителски инвестиции за разплод и подхранване на младите.(Olsson, 1996; Olsson, 1997)

  • Родителски инвестиции
  • altricial
  • мъжки родителски грижи
  • женски родителски грижи
  • предварително оплождане
    • осигуряване
    • защита
      • женски пол
  • предварително излюпване / раждане
    • осигуряване
      • мъжки
      • женски пол
    • защита
      • мъжки
      • женски пол
  • предварително отбиване / избягване
    • осигуряване
      • мъжки
      • женски пол
    • защита
      • мъжки
      • женски пол
  • преди независимостта
    • осигуряване
      • мъжки
      • женски пол
    • защита
      • мъжки
      • женски пол

Продължителност на живота / дълголетие

Aptenodytes patagonicusе документиран от рода на дългогодишна птица. Не са публикувани обаче числени данни за продължителността на живота. Пленните кралски пингвини могат да живеят до 26 години.(Цвете, 1938)

  • Продължителност на живота на обхвата
    Статус: плен
    26 (високи) години
  • Средна продължителност на живота
    Статус: плен
    26 години
    AnAge

Поведение

Кралските пингвини са един от двата вида пингвини, които не изграждат гнезда. Вместо да свият гнездо, кралските пингвини носят яйцата и малките си на крака по време на развитието. Липсата на гнездо също допринася за нивото на шум в колониите, тъй като те използват своята уникална гласова система, за да се обаждат както на своите малки, така и на своите приятели.

Кралските пингвини са много социални птици и живеят в колонии с популации до 39 000 гнездящи двойки. Обикновено колониите се срещат в големи, слабо вегетирали райони на островите, които обитават, защото кралските пингвини избягват изкачването. Виждани са да се сгушват заедно по време на виелици, за да запазят топлината. Големите колонии имат общи ясли или групи пилета, които остават заедно за защита, докато двамата родители едновременно търсят храна.

Известно е, че пътуват до 500 км от местата си за размножаване до фураж и ще се къпят в океана преди риболов.

Социалните йерархии на колониите на кралски пингвини не са напълно разбрани. Пингвините се състезават за позиции в центъра на колониите и тези птици са по-агресивни и по-успешни в размножаването от тези, които са по-навън. Смята се, че е възможно да се отнася до ултравиолетовите клюнови петна или оперението. Не са направени обаче окончателни заключения.(Aubin and Jouventin, 1998; Dobson and Jouventin, 2003; Lockley, 1984; McGonigal and Woodworth, 2001; Shirihai, 2008; Viera, et al., 2007; de Villiers and de Bruyn, 2004)

  • Ключово поведение
  • терористичен
  • нататорски
  • дневни
  • подвижен
  • заседнал
  • колониален
  • господстващи йерархии
  • Среден размер на територията
    0,5 m ^ 2

Обхват на дома

Размножаващите се двойки защитават площ, която е приблизително 0,5 квадратни метра срещу съседните кралски пингвини и хищници.

Комуникация и възприятие

Основната форма на комуникация при кралските пингвини е двугласова система, която се произвежда от сиринкса, орган от две части, разположен там, където се свързват бронхите. Всяка част произвежда звук независимо. При пингвините сиринксът се намира само в рода Аптенодити . UV отразяващите клюнови петна могат да се използват за сигнализиране, но истинската употреба е неизвестна.

Поради шумната обстановка на колониите на кралски пингвини, възрастните многократно извикват 3 до 7 срички с различен обем с две честоти, за да открият пилета. Смята се, че пилетата идентифицират обажданията по долната от двете честоти, защото предават по-далеч в привидния хаос на много възрастни, които се обаждат наведнъж. По-високата честота няма документирана употреба. Тази способност е наречена „коктейл ефект“. Смята се, че родителският призив е научен през първите пет седмици от живота и е важен поради липсата на гнезда и забележителности в местообитанията на кралските пингвини.

Понастоящем изследванията на комуникацията са фокусирани основно върху връзката родител / потомство, но се смята, че двугласовите системи също се използват за намиране на партньори.

Кралските пингвини също включват движения и поведения в ухажващи ритуали. Мъжете ще произвеждат тръбни обаждания и ще се простират до максималната си височина, за да привлекат партньори. След като една жена приеме, двете ще застанат една срещу друга и ще се включат в поредица от разтягане, подскачане, разклащане, кланене и повикване. Както всички птици, кралските пингвини възприемат средата си чрез визуални, слухови, тактилни и химични стимули.(Aubin and Jouventin, 1998; Aubin, et al., 2000; Jouventin, et al., 2005; Jouventin, et al., 1999)

  • Канали за комуникация
  • визуална
  • тактилен
  • акустичен
  • Канали за възприятие
  • визуална
  • тактилен
  • акустичен
  • химически

Хранителни навици

Aptenodytes patagonicusпътува до 500 км от колонията си до океана, за да се храни с главоноги, дребни риби и калмари. Те могат да останат под вода около 10 минути и да достигнат скорост от 12 км в час, докато се гмуркат от 25 до 322 м. Възрастните се редуват да се връщат на нередовни интервали, за да допълнят малките, които остават в местата за размножаване. По време на първата си зима пилетата преживяват предимно от складираните си мазнини.(Aubin and Jouventin, 1998; Lockley, 1984; McGonigal and Woodworth, 2001; Shirihai, 2008)

  • Основна диета
  • месояден
    • piscivore
  • Храни за животни
  • риба
  • мекотели
  • други морски безгръбначни

Хищничество

Антарктически кожени тюлени, субантарктически тюлени , леопардови тюлени , и косатки редовно плячка на възрастни кралски пингвини. Също,кафяви скуоши гигантски буревестници плячка на пилета кралски пингвин.(Charbonnier, et al., 2009; Emslie, et al., 1995)

  • Известни хищници
    • Кафяви скуош (Catharacta lonnbergi)
    • Гигантски буревестници ( Macronectes giganteus )
    • Антарктически кожени тюлени (Arctocephalus gazelle)
    • Субантарктически тюлени ( Arctocephalus tropicalis )
    • Леопардови тюлени ( Hydrurga leptonyx )
    • Косатки ( Orcinus orca )

Екосистемни роли

Кралските пингвини от време на време служат като плячка за антарктически тюлени (Arctocephalus gazelle), сунтантарктически кожени тюлени ( Arctocephalus tropicalis ), кафяви скуош (Catharacta lonnbergi) и гигантски буревестници ( Macronectes giganteus ). Изглежда, че никой от тези хищници не контролира популацията на кралския пингвин, тъй като те не са основен източник на храна, а популацията на кралски пингвин непрекъснато расте. Кралските пингвини действат като хищници за главоноги, малки риби и калмари, които се срещат в техния географски ареал, но няма документация, посочваща дали популациите се контролират от това хищничество.(Aubin and Jouventin, 1998; Charbonnier, et al., 2009; Emslie, et al., 1995; Lockley, 1984; McGonigal and Woodworth, 2001; Shirihai, 2008)

Твърдият кърлеж, Ixodee uriae , е паразит, който заразява кралски пингвини. Смъртността на възрастни кралски пингвини поради твърди кърлежи е неизвестна; налице са обаче документи за смърт поради хиперинфекция на твърди кърлежи. Въшка за птици,Austrogoniodes pauliani, също е често срещан паразит, открит на тези пингвини.(Gauthier-Clerc, et al., 1998)

Коменсални / паразитни видове
  • Твърди кърлежи ( Ixodee uriae )
  • Въшка за птици (Austrogoniodes pauliani)

Икономическо значение за хората: Положително

Кралските пингвини са част от бизнеса с екотуризъм. По време на проучване на природния туризъм на Фолкландските острови, кралските пингвини са най-популярните от пингвините в района. Всички туристи посетиха колонията на кралския пингвин, срещу само половината от туристите, посещаващи втория по популярност вид пингвини. Туристите също останаха да разглеждат кралските пингвини за най-дългата продължителност средно 63 минути срещу само 19 минути за втория най-популярен вид пингвини.(Otley, 2005)

  • Положителни въздействия
  • екотуризъм

Икономическо значение за хората: Отрицателно

Не са известни отрицателни икономически ефекти на кралските пингвини върху хората.


атлантически пясъчен рак

Природозащитен статус

Червеният списък на IUCN гласи, че кралските пингвини имат статут на най-малко притеснение въз основа на следните критерии: географският обхват е по-голям от 20 000 квадратни километра, размерът на популацията е по-голям от 10 000 индивида и броят на населението изглежда се увеличава.

Сътрудници

Кийна Едуардс (автор), Университет Радфорд, Карън Пауърс (редактор), Университет Радфорд, Рейчъл Стерлинг (редактор), Специални проекти.

Популярни Животни

Прочетете за Microtus ochrogaster (прерийна полевка) в агентите за животни

Прочетете за Amblysomus hottentotus (златен мол от Hottentot) на агентите за животни

Прочетете за Petromus typicus (dassie плъх) в агентите за животни

Прочетете за Otus kennicottii (западна пищяща сова) в агентите за животни

Прочетете за Pteropus mariannus (Marianas летяща лисица) в агентите за животни

Прочетете за Lynx rufus (bobcat) в агентите за животни