Aptenodytes forsteriemperor пингвин

От Сара Уилбър

Географски обхват

Императорски пингвини ( Aptenodytes forsteri ) се срещат в целия антарктически континент и субантарктическите острови. В размножителните месеци (април до ноември) колониите на императорски пингвини се срещат между 66 ° и 78 ° южна ширина, по крайбрежието на Антарктика. Една колония е разположена на Антарктическия полуостров, който е в западната база. Императорски пингвини са регистрирани на островите Малвинас и са случайни посетители на Tierra de Fuego (най-южният край на Южна Америка) и Isla de Los Estados (18 км източно от Аржентина).(Coria и Montalti, 2000; Raymond, et al., 2015)

  • Биогеографски региони
  • антарктика
    • местен

Среда на живот

Императорските пингвини са морски птици, които живеят изключително в Антарктика. Зимните температури там варират от -40 до 0 ° C, като вятърът вятър достига до -60 ° C. По време на размножителния си период императорските пингвини се събират върху плътен стабилен лед, прикрепен към бреговата линия на Антарктида. Около 7 до 8 седмици след излюпването на младите, те напускат своите колонии и мигрират към открити океански зони. Извън размножителния период те прекарват по-голямата част от времето си в сезонно опаковани ледени зони, където откритото море е лесно достъпно за търсене на храна. Колониите мигрират към ледени рафтове по време на размножителния период, където ледените скали и айсберги служат като защита срещу кръстосани ветрове.(Kooymana, et al., 1990; Raymond, et al., 2015; Thiebot and Lescroel, 2013)

  • Региони на местообитанията
  • полярна
  • солена или морска
  • Наземни биоми
  • ледовете
  • Водни биоми
  • крайбрежен
  • Средна кота
    0 м
    0.00 фута

Физическо описание

Императорските пингвини са най-големите морски птици в Антарктика, високи от 101 до 132 см. Те имат размах на крилата от 76 до 89 cm. Тези пингвини имат черно-бели тела с твърди черни крила. Гърбът, главата, брадичката, гърлото и гръбните части на крилата им са черни. Долната им страна или вентралните страни са напълно бели до вратовете им. Те имат ушни (очни) участъци от оранжево и жълто, които избледняват към раменете им. Това жълто избледнява до бяло около горната част на гърдите им. Те също имат петна от оранжево и жълто на главите и гърдите си. Императорските пингвини имат клюнове, които са дълги и черни, с розово-оранжеви ивици по долните им долни челюсти. Императорските пингвини тежат от 25 до 45 кг като възрастни. Те бързо наддават и отслабват по време на сезоните на размножаване и хранене. Средно женските са с тегло 18 кг по-малко от мъжете.



Когато се раждат, императорските пингвини имат сива кожа без пера и тежат около 315 g. Сивите пера се запълват след първите няколко седмици от раждането, след което се развива черна корона от пера, преминаваща от сметката им до задната част и отстрани на главата им. Приблизително по същото време се появяват бели бузи и бяла брадичка. Като млади, императорските пингвини са сиво-сини, стареещи, докато развиват своите отчетливи черно-бели шарки, докато узреят.(Bowles, 1991; Chere, 2008; Kooymana, et al., 1990)


жълта мигличка усойница

  • Други физически характеристики
  • ендотермичен
  • двустранна симетрия
  • Полов диморфизъм
  • мъжки по-голям
  • Маса на обхвата
    25 до 45 кг
    55.07 до 99.12 lb
  • Дължина на обхвата
    101 до 132 cm
    39,76 до 51,97 инча
  • Обхват на крилата
    76 до 89 см
    29,92 до 35,04 инча

Размножаване

Императорските пингвини имат моногамна система за чифтосване. Започва дълъг период на ухажване, който продължава до 6 седмици и обхваща около 16% от целия размножителен цикъл. Сдвояването на партньори обикновено се случва при 82% от мъжете и 56% от жените в рамките на 24 часа след пристигането им в местата за размножаване. Мъжете и жените използват гласови повиквания, за да намерят партньори. След като се свържат с партньор, императорските пингвини вече не говорят. Това предотвратява смущения от други лица, търсещи партньори. Гласовата комуникация се връща, след като женските снасят яйцата си. Отделните женски снасят по едно яйце за сезона на чифтосване.(Ancel, et al., 2013; Maho, 1977)

  • Система за чифтосване
  • моногамен

Императорските пингвини имат годишни размножителни цикли, които са в синхрон с цикъла на антарктически морски лед. От януари до март възрастните съхраняват енергия в мазнини за предстоящия размножителен сезон, където постит в продължение на месеци. Пингвините пристигат в местата за размножаване на морски лед в началото на средата на април в началото на антарктическата зима. Пингвините достигат репродуктивна зрялост между 4 до 6 години. Женските снасят по едно яйце в края на април или май и почти веднага го предават на половинката си. След това женските пътуват около 50 до 120 км обратно до океана, за да намерят храна. Яйцата тежат около 450 g - само 2% от телесната маса на възрастна жена. Тъй като инкубират яйца за дълъг период без храна, мъжете губят около 40% от общата си телесна маса. Пилетата се излюпват в средата на юли с тегло около 315 грама. Поради суровите условия мъжките държат яйца в специални торбички с пило. Мъжките се хранят с люпи, като произвеждат богато на хранителни вещества млечно вещество в хранопровода си, докато женските се върнат. В зависимост от това колко далеч трябва да пътуват майките за храна, връщането им може да бъде преди излюпването на пилетата или до месец след това. Жените намират своите партньори при завръщане чрез гласови търсения. След като женските се върнат, те поемат грижите за малките. След приблизително 4 месеца гладуване, мъжете се връщат в океана, за да ядат. Женските хранят малките си, като изхвърлят храната от стомаха си. Пилетата остават в торбичките за възрастни с пило, докато навършат около месец. На тази възраст те започват да стават независими и все повече прекарват повече време извън торбичките с пило. Maho (1977) съобщава за смъртност на пилета над 90%, като причините включват глад, хищници и тежки метеорологични условия. До навършване на 5 месеца пилетата са напълно независими от родителите си. Пилетата се линят на тази възраст и са приблизително 50% от размера на пълнолетен възрастен. Линеенето е жизненоважно за всеки шанс за оцеляване. Пилетата напускат родителите си и излизат сами с други пилета. Родителите също се линят и се връщат в морето, за да започнат да натрупват енергия за следващия размножителен сезон. Императорските пингвини имат ниска степен на вярност на партньора. Bried et al. (1999) съобщават, че само 15% от съпрузите са останали заедно в продължение на няколко години, с максимално време от 4 години.(Ancel, et al., 2009; Ancel, et al., 2013; Bried, et al., 1999; Maho, 1977)

  • Основни репродуктивни характеристики
  • итеропарен
  • сезонно развъждане
  • гонохорични / гонохористични / двудомни (половете са отделни)
  • сексуален
  • яйценосен
  • Интервал на размножаване
    Императорските пингвини се размножават веднъж годишно.
  • Размножителния период
    Април-декември, антарктическа зима
  • Средно яйца за сезон
    един
  • Средно време за излюпване
    65 дни
  • Средна възрастова възраст
    5 месеца
  • Средно време до независимост
    5 месеца
  • Диапазон на възраст в полова или репродуктивна зрялост (женски)
    4 до 6 години
  • Диапазон на възраст в полова или репродуктивна зрялост (мъже)
    4 до 6 години

Императорските пингвини разчитат на родителите си до независимостта - около 5-месечна възраст. Мъжките инкубират и защитават яйцата в торбичките си с пило, специализирана кожна гънка в долната част на корема. Те правят това за около 65 дни или докато жените се върнат. Когато се раждат пилета, те живеят само под торбичките на мъжките. Те се хранят с богато на хранителни вещества млечно вещество, което се секретира в хранопровода. Когато женските се върнат, те поемат грижите и хранят потомството си чрез извличане на храна от стомаха си. Както мъжете, така и жените се редуват да отиват до и от океана, за да се хранят, като носят храна на потомството си, докато навършат 5 месеца. В този момент пилетата напускат родителите си и леят непълнолетните си пера в подготовка да започнат да се гмуркат за собствена храна.(Ancel, et al., 2009; Bried, et al., 1999; Maho, 1977)

  • Родителски инвестиции
  • мъжки родителски грижи
  • женски родителски грижи
  • предварително излюпване / раждане
    • осигуряване
      • мъжки
    • защита
      • мъжки
  • предварително отбиване / избягване
    • осигуряване
      • мъжки
      • женски пол
    • защита
      • мъжки
      • женски пол
  • преди независимостта
    • осигуряване
      • мъжки
      • женски пол
    • защита
      • мъжки
      • женски пол

Продължителност на живота / дълголетие

Императорските пингвини имат продължителност на живота в дивата природа от 15 до 20 години, но някои изследователи предполагат, че индивидите са доживели до 50 години. Изследванията обаче показват, че само 1% от пингвините достигат такава възраст. Животът на пингвините в плен е от 20 до 34 години.

В зависимост от факторите на околната среда и климата, степента на оцеляване на пилетата през първата им година варира, като средно 20% от пилетата преминават през първата година. Maho (1977) съобщава, че смъртността на пилетата е над 90% през първата им година, като причините включват глад, хищничество и тежки метеорологични условия. Годишният процент на оцеляване за възрастни императорски пингвини е около 95,1%. Средногодишната температура на морската повърхност е фактор, за който е доказано, че влияе върху оцеляването на възрастните. Императорските пингвини оцеляват по-малко, когато повърхностните температури са по-високи, приблизително между -24 ° C и 10 ° C.(Ainley, et al., 2012; Barbraud and Weimerskirch, 2001; Maho, 1977)


червена опашка боа зъби

  • Продължителност на живота на обхвата
    Статус: плен
    50 (високи) години
  • Типична продължителност на живота
    Състояние: див
    15 до 20 години
  • Типична продължителност на живота
    Статус: плен
    20 до 34 години

Поведение

Императорските пингвини показват често срещано поведение, характерно за много видове морски птици, но има поведения, уникални за този вид. По време на размножителни и инкубационни периоди при сурови метеорологични условия в Антарктика, групи пингвини се скупчват като начин за пестене на енергия. Сгушванията могат да бъдат малки - по-малко от 200 птици - или колкото 5000 или 6000 птици. Средната продължителност на сбиванията е средно 1,6 часа. Пингвините в сгушени движения правят малки, непрекъснати движения, като се редуват все по-близо един до друг и се разделят. Това запазва енергията и позволява на тези пингвини да постит за дълги периоди от време. Ancel и сътр. (2009) съобщават, че 84% от двойките партньори остават заедно по време на събития. Не е известно точно как партньорите са останали заедно. Пилетата на групи, известни като ясли, също се скупчват, за да останат топли и да пестят енергия.

Императорските пингвини също лежат, което помага да се намали метаболизма и да се спести енергия в тежки антарктически условия. Това индивидуално поведение намалява размера на телесната повърхност, изложена на студен въздух, минимизирайки топлинните загуби поради високоскоростни ветрове. Приземният сняг също действа като вятърна бариера. По време на инкубационните периоди мъжете остават почти неподвижни в продължение на дни, за да намалят метаболизма си. Тяхната позиция е адаптирана по такъв начин, за да сведе до минимум топлинните загуби. Те стоят на 3 точки за почивка: техните 2 пети и опашка. Плантарните повърхности на краката им не докосват земята, свеждайки до минимум топлинните загуби на земята. Останалата част от тялото им е разположена по такъв начин, че да предотврати замръзване. Те притискат главите си към гърдите си и плътно притискат плавниците си към телата си. В размножителния сезон чифтосващи двойки използват вокални песни като демонстрация на своето партньорство. Пингвините използват тези вокални песни, за да намерят своите партньори, когато се върнат от океана по време на размножителния сезон. Пилетата също използват повиквания, за да намерят родителите си.(Ancel, et al., 2009; Bried, et al., 1999; Maho, 1977)

  • Ключови поведения
  • нататорски
  • подвижен
  • номадски
  • колониален

Обхват на дома

Не е публикуван домашен асортимент за императорски пингвини и Andrews et al. (2008) съобщават, че нямат такъв. Те не защитават територия.(Ancel, et al., 2013; Andrews, et al., 2008)

Комуникация и възприятие

Императорските пингвини са относително гласови птици, които използват различни честоти за сдвояване на партньори, разпознаване на партньори и разпознаване на потомство / родител. Повечето гласови комуникации се предават чрез двойка различни честоти. Поканите на дисплея са насочени към конкретни лица, например между партньори. Приятелите разчитат на тези специализирани гласови повиквания по време на размножителните сезони, за да се локализират, защото прекарват по-голямата част от времето си разделени. Родителите и потомството също използват обаждания, за да се идентифицират. Пилетата също използват високочестотни свирки, за да казват на родителите си, когато са гладни. За да бъдат хранени пилета, те трябва да разпознават и да отговарят на обажданията на родителите си. Невербалните движения също се използват за комуникация. Родителите учат своите потомци как да плуват и да се хранят. Императорските пингвини също невербална поза за общуване между други индивиди. Те често стоят в очевидна поза с повдигнати сметки и леко разтворени крила, за да избегнат агресия.(Bried, et al., 1999; Burns and Kooyman, 2001; Maho, 1977; Young, 1994)

  • Канали за комуникация
  • визуална
  • акустичен
  • Други режими на комуникация
  • мимикрия
  • Канали за възприятие
  • визуална
  • тактилен
  • акустичен
  • ултразвук
  • химически

Хранителни навици

Императорските пингвини са месоядни и се хранят предимно с риби, ракообразни и мекотели. Те се хранят с риба и крил най-много, тъй като те са най-много в океана, заобикалящ Антарктида. Императорските пингвини имат груб и пикантен език, което им помага да ловят и ядат по-хлъзгави риби и калмари по-лесно. Изобилието на плячка варира в зависимост от местоположението, но някои изследвания са установили, че антарктическата сребърна рибка ( Pleuragramma antarcticum ) е един от най-често консумираните видове. Риба от семейството Nototheniidae също се консумират като основен елемент от диетата им. Мекотели като ледниковите калмари ( Psychroteuthis glacialis ), закачен калмар ( Kondakovia longimana ), и антарктическият крил ( Euphausia superba ) също се ядат редовно. Те се хранят в откритите води на океана, заобикалящи Антарктида, или под морския лед. Те могат да се гмуркат на дълбочина до 500 m. Те могат да останат под 15 минути и могат да изминат до 1000 км с едно гмуркане. Престоят в морето за ненужно продължително време увеличава шанса им да бъде нападнат от плячка, така че те са склонни да останат по-близо до повърхността, докато храната е в изобилие. Те могат да пътуват до 20 км / час във водата, но обикновено пътуват около 10 км / час. Някои наблюдения показват, че групи пингвини координират своите гмуркания и ловуват съвместно. Възрастен пингвин яде 2 до 3 кг на ден. Въпреки това, преди дългия размножителен сезон на гладно, те са склонни да ядат до 6 кг на ден. Пилетата разчитат единствено на родителите си за храна през първите 5 месеца от живота си и обикновено изискват средно 84 кг храна през тези месеци.(Ainley, et al., 2012; Ancel, et al., 2009; LaRue, et al., 2015; Lengagne, et al., 2001)

  • Основна диета
  • месояден
    • рибарник
    • яде не насекоми членестоноги
    • мекотело животно
  • Храни за животни
  • риба
  • мекотели
  • водни ракообразни

Хищничество

Императорските пингвини са едни от най-добрите хищници в морската среда на Антарктика. Косатки ( Orcinus orca ) са наблюдавани да ловят императорски пингвини, като понякога ги тормозят за забавление. Леопардови тюлени ( Hydrurga leptonyx ) също са морски хищници на пингвини и са наблюдавани да убиват императорски пингвини. Изследванията обаче показват, че императорските пингвини не са част от основната им диета. Поради големия си размер императорските пингвини могат да бъдат неблагоприятни за китовете убийци и леопардовите тюлени, при условие, че има по-малки пингвини. Въпреки това наблюденията на Kooymana et al. (1990) е наблюдавал възрастни и пилета, които са били силно жертви на леопардови тюлени. Това може да се дължи на това, че са налични малко други източници на храна. Морски птици, наречени скуи (Stercorarius parasiticus) са известни също така, че крадат и ядат императорски пингвин яйца и пилета. Малко се знае как пингвините се предпазват от хищници. Повечето императорски гмуркания са плитки и сравнително бързи, което затруднява хищниците да ги достигнат, преди отново да излязат от водата. В допълнение към големия заострен клюн, перата и формата на тялото им също вероятно функционират като защита от хищници. С черни гърбове и бели кореми императорските пингвини са контрафорсирани. Това затруднява различаването на формата им, докато плуват.(Andrews, et al., 2008; Chere, 2008; Kooymana, et al., 1990; Maho, 1977)

  • Известни хищници

Екосистемни роли

Barbosa и Palacios (2009) установяват, че дивите императорски пингвини са често срещан гостоприемник на няколко стомашно-чревни паразити, включително тениитеРайт ТетработрийиParorchites zederi.

Kleninertz et al. (2014) установяват, че 26% от малка популация от императорски пингвини в залива Атка в Антарктида са били паразитирани от паразитен нематод или аскарида от семействотоCapillariidae, заедно с тениите в родовете Тетработрий и Дифилоботриум .Parorchites zederiе намерен в изпражненията им. Паразитните видове въшки Austrogoniodes mawsoni е установено също, че използва императорски пингвини като домакин.(Andrews, et al., 2008; Barbosa and Palacios, 2009; Chere, 2008; Kleinertz, et al., 2014; Kooymana, et al., 1990; Maho, 1977)


австралийска зелена дървесна жаба

Коменсални / паразитни видове
  • Тении Тетработрий ,Parorchites zederi, Дифилоботриум
  • Кръгли червеи от семейство Capillaridae
  • въшка Austrogoniodes mawsoni

Икономическо значение за хората: Положително

Изследователите изучават императорски пингвини, за да разберат физическите и поведенчески адаптации, които им позволяват да издържат на изключително ниски температури. Императорските пингвини също привличат туристи в Антарктика. Много организации и компании предлагат еднодневни екскурзии до различни райони за разглеждане на императорски забележителности, включително еднодневни екскурзии.(Raymond, et al., 2015; Thiebot and Lescroel, 2013)

  • Положителни въздействия
  • екотуризъм
  • изследвания и образование

Икономическо значение за хората: Отрицателно

Не са известни отрицателни въздействия на императорските пингвини върху хората.

Природозащитен статус

Императорските пингвини се считат за почти застрашен вид в червения списък на IUCN. Прогнозира се, че популациите им бързо ще намалят с около 27% през следващите три поколения (около 61 години) поради климатичните промени. В момента популацията се счита за стабилна, с около 476 000 индивида. Статусът на императорските пингвини е в процес на преразглеждане, за да бъде пререгистриран като застрашен или застрашен от Службата за риба и дива природа на САЩ. Продължават международните изследвания на императорски пингвини, за да се предскаже какво ще се случи с тези птици, ако климатът продължи да се променя. Изследователите прогнозират, че между 2025 и 2052 г. всички колонии на императорски пингвини на север от 67 ° ю.ш. ще изчезнат поради липса на морски лед, причинена от затоплящ се климат.

Човешката близост също представлява заплаха за императорските пингвини. През летните месеци, когато императорски пингвини търсят храна в морето, се осъществява най-голямо количество туризъм. Текущи изследвания изследват произхода на заболявания, включително инфекциозен вирус на болестта на бурсата, нюкасълска болест и инфлуенца по птиците. Много изследователи подозират, че тези болести са били пренесени в Антарктида от хора, които сега увреждат пингвини и други антарктически животни.(Ainley, et al., 2012; Barbraud and Weimerskirch, 2001; Boersma, 2008)

Сътрудници

Сара Уилбър (автор), Университет Радфорд - есен 2015, Карън Пауърс (редактор), Университет Радфорд, Април Тингъл (редактор), Университет Радфорд, Кари Макгрегър (редактор), Университет Радфорд, Зеб Пайк (редактор), Университет Радфорд, Джейкъб Вот (редактор), Университет Радфорд, Гален Бърел (редактор).

Популярни Животни

Прочетете за Entobdella soleae на агентите за животни

Прочетете за Channa striata (Pongee) за агентите за животни

Прочетете за Distoechurus pennatus (оперна опашка) на агентите за животни

Прочетете за Seiurus motacilla (Луизиана воден млечница) на животински агенти

Прочетете за Botaurus lentiginosus (американско горчиво) в агентите за животни