Antrozous palliduspallid прилеп

От Кейти Уебър

Географски обхват

Бледите прилепи варират от южна Британска Колумбия през Монтана до централно Мексико. Те се срещат от долината Оканаган в Британска Колумбия, на юг през източен Вашингтон, Орегон и Калифорния до Долна Калифорния Сур, Сонора, Синалоа, Наярит, Халиско, Керетаро и Нуево Леон в Мексико. Те се намират чак на изток до Западен Тексас, Оклахома, южната част на Канзас, южната част на Уайоминг и южната част на Айдахо. На остров Куба има отделно население.(Nowak, 1999; Verts and Carraway, 1998)

  • Биогеографски региони
  • близка
    • местен

Среда на живот

Бледите прилепи се наричат ​​още пустинни прилепи, тъй като те се срещат най-вече в пустинните местообитания. Те нощуват на различни места, но предпочитат скалисти издатини. Срещат се също в дъбови и борови гористи площи и открити земеделски земи. Сайтовете за нощувки са променливи, в зависимост от наличните. Те могат да бъдат намерени в пещери, скални пукнатини, мини, кухи дървета и сгради. Документирано е, че прилепите в Орегон нощуват в скални купчини, купчини чували от чували и кухи дървета. Те използват дневни нощувки, които са полутъмни, стига да има някаква покривка. Нощните места за почивка между интервалите на хранене са близо до дневните, но не са същите като дневните. Бледите прилепи предпочитат тъмнина, подслон от вятър и дъжд и лесно бягство, ако са обезпокоени. Нощувките обикновено са близо до източник на вода, но това не изглежда основно изискване за местата за нощувка. Местата за нощувки през зимата не са добре известниА. палидус. Екземпляри, заловени в Орегон през зимата, не са били близо до местата за лятно нощуване. Зимни екземпляри са открити в тесни процепи; това може да допринесе за трудността при намирането на тези индивиди през зимата. Изследване, направено от Vaughan и O’Shea (1976), показва, че бледите прилепи пристигат в Аризона някъде около март или април и след това отново отпътуват през ноември. Те са били наблюдавани с помощта на вертикални и надвиснали цепнатини цепнатини, но през най-горещата част на деня е установено, че се преместват в по-дълбоки, по-хладни цепнатини, за да поддържат по-подходяща телесна температура.(Nowak, 1999; Vaughan and O ’Shea, 1967; Verts and Carraway, 1998)

  • Региони на местообитанията
  • умерен
  • наземен
  • Наземни биоми
  • савана или пасища
  • гора
  • храсталачна гора
  • Други характеристики на местообитанията
  • крайградски
  • земеделски
  • пещери

Физическо описание

Възрастните варират от 60 до 85 мм дълги от главата до опашката. Опашката може да бъде само от 35 до 57 мм. Дължината на предмишницата е с дължина от 45 до 60 мм, а телесното тегло варира от 17 до 28 грама. Козината им има вълнено усещане с кремаво-жълт до светлокафяв цвят на гърба и много бледо до бяло на вентера. Този вид има U-образен хребет в горната част на муцуната с ноздрите, разположени под билото в предната част на муцуната. Лицето има малки парахинални жлези, подобни на брадавици, които произвеждат миризма, подобна на скункс, за която се смята, че се използва като защитен механизъм. Ушите са големи с дълъг, заострен трагус; трагусът е наполовина по-дълъг от самото ухо. Ушите им имат назъбени външни ръбове, които не са свързани в основата. Те имат висок мозъчен калъф с трибуна, която е по-голяма от половината от дължината на черепа и имат зъбна формула: I 1/2, C 1/1, P 1/2, M 3/3, с общо 28 зъба. Наблюдава се географска вариация на цвета при бледокопитни прилепи и този род има шест подвида;А. стр. палидус,А. стр. бункери,А. стр. koopmani,А. стр. незначителен,А. стр. тъмно,А. стр. pacificus, иА. стр. пакарди.(Nowak, 1999; Verts and Carraway, 1998)



  • Други физически характеристики
  • ендотермичен
  • хетеротермична
  • двустранна симетрия
  • Полов диморфизъм
  • пола
  • Маса на обхвата
    17 до 28 g
    0,60 до 0,99 унции
  • Дължина на обхвата
    60 до 85 мм
    2,36 до 3,35 инча
  • Средна базална скорост на метаболизма
    0.104 вата
    AnAge

Размножаване

Мъжете в Калифорния претърпяват увеличаване на размера на тестисите през месец август до септември и след това регресират до средата на октомври. Мъжките присъстват в детските колонии, както и в отделни еднополови групи. Размножаването се извършва в началото на октомври и продължава спорадично през цялата зима. Прилепите в плен се чифтосват през октомври и ноември, някои са наблюдавани чифтосване през януари и февруари. В плен сдвоените жени овулират и забременяват с повишаване на околната температура. Температурата на околната среда може да се отрази, когато дивите популации дават малки, особено ако сезонните температури се променят от година на година.(Nowak, 1999; Verts and Carraway, 1998)

  • Система за чифтосване
  • полигинандрен (размирен)

Женските могат да задържат сперматозоидите в матката през цялата зима до пролетта, когато настъпи оплождането. Периодът на бременност продължава от 53 до 71 дни и малките се раждат между май и юни. Те обикновено имат близнаци, но около 20 процента от ражданията са самотни. Теглото при раждане е близо 3 грама. Младите отварят очи около пет дни след раждането си и започват да летят на 4 до 5 седмици след раждането. На 6 до 8 седмици след раждането те се отбиват и могат да се размножават през първата си година.(Verts and Carraway, 1998)


coho сьомга научно наименование

  • Основни репродуктивни характеристики
  • итеропарен
  • сезонно развъждане
  • гонохорични / гонохористични / двудомни (половете са отделни)
  • сексуален
  • живороден
  • съхраняване на сперматозоиди
  • забавено торене
  • Интервал на размножаване
    Размножаването се извършва веднъж годишно.
  • Размножителния период
    Бледокопитните прилепи се размножават през октомври и през зимата.
  • Обхват на потомството
    1 до 3
  • Среден брой потомци
    2
    AnAge
  • Период на бременност
    53 до 71 дни
  • Диапазон на отбиване възраст
    6 до 8 седмици
  • Средно време до независимост
    1 година
  • Средна възраст в полова или репродуктивна зрялост (жени)
    1 година
  • Средна възраст в полова или репродуктивна зрялост (жени)
    Пол: женски
    365 дни
    AnAge
  • Средна възраст в полова или репродуктивна зрялост (мъже)
    1 година
  • Средна възраст в полова или репродуктивна зрялост (мъже)
    Пол: мъжки
    365 дни
    AnAge

Младите са родени във войнствено състояние. Те имат затворени очи и ушите им са прибрани срещу главата с няколко косми, видими само под увеличение. Майките ще носят малките по време на фуражните й полети през първите няколко дни след раждането. Женските кърмят само в продължение на 2 до 3 месеца и не кърмят малки, които не са свои. Младите имат рецидивирани бучки на млечните си зъби. Това позволява на малките да хванат зърното на женските, за да се предотврати отделянето в полет. Майките ще останат с малките си 12 месеца, след като малките летят сами. Това е и случаят, когато повечето ще летят в семейни групи от по двама или трима, когато се връщат към дневния си нощувка. Дневните нощувки не винаги могат да бъдат на едно и също място, което позволява на младите прилепи да се научат как да търсят гласовите повиквания, когато колонията се рои около избраната дневна гледка. Мъжете не се грижат за потомството.(Новак, 1999)

  • Родителски инвестиции
  • altricial
  • предварително оплождане
    • осигуряване
    • защита
      • женски пол
  • предварително излюпване / раждане
    • осигуряване
      • женски пол
    • защита
      • женски пол
  • предварително отбиване / избягване
    • осигуряване
      • женски пол
    • защита
      • женски пол
  • удължен период на обучение на непълнолетни

Продължителност на живота / дълголетие

Лица наА. палидусв дивата природа е известно, че живеят най-малко девет години, а популациите в плен имат индивиди, живеещи до единадесет години.(Verts and Carraway, 1998)

Поведение

Бледите прилепи са силно социални. Една колония може да варира от 12 до 100 прилепи. Около 95% от групите се състоят от поне 20 индивида, като най-голямата колония се състои от 162 прилепи. Бледите прилепи остават в своите нощувки по-дълго вечер, преди да излязат на лов, отколкото други видове прилепи. Времето на появата ще се променя със сезона. През лятото мъже и жени могат да бъдат намерени да нощуват заедно или в еднополови колонии. Мъжките обикновено няма да се присъединяват към нощувки на жени с малки, докато младите не започнат да се хранят сами. Бледите прилепи са много добри в катеренето и пълзенето, но са по-бавни летци с малка маневреност в сравнение с по-малки прилепи. Бледите прилепи са пъргави при пълзене, което им позволява да се движат ефективно по земята. Когато се връщат към дневните си места за настаняване, бледите прилепи се роят и вокализират около входа за 15 до 45 минути, призовавайки хората обратно към нощувката. Този рой ще оцени входа, докато един прилеп влезе и извика останалите в нощувката. Когато се установят през нощувките през летния ден, те поддържат телесна температура около 30 ° C. Когато са в ужас, те могат да се преместят на по-хладно място в нощувката, за да поддържат тази телесна температура. По време на интервали за почивка в нощни нощувки, бледите прилепи също ще влязат в ужас за 2 до 5 часа, в зависимост от сезона. Бледите прилепи не мигрират, с изключение на къси разстояния до зимната хибернакула.(Nowak, 1999; Verts and Carraway, 1998)

  • Ключови поведения
  • троглофилен
  • мухи
  • нощно
  • подвижен
  • заседнал
  • хибернация
  • дневен торпор
  • Социални

Обхват на дома

Домашните размери не се съобщават.


ремора акула симбиотична връзка

Комуникация и възприятие

Бледите прилепи намират други членове на групата си с помощта на вокализации. След като се локализират, те се събират в нощувка, преди да влязат отново в ужас. Има четири основни повиквания, използвани, когато хората се локализират един друг: директно повикване, което се използва за намиране един на друг, сбиване на бележки, използвани за космически прилепи при нощуване, бръмчене, използвано при агонистични вътревидови срещи, и импулси за ултразвукова ориентация за предаване на изследователска дейност други лица.(Новак, 1999; Вон и О ’Ший, 1967)

Бледите прилепи използват ехолокация за навигация и за намиране на летяща плячка. Те също така използват големите си уши, за да открият звуците на плячка на земята, като звука на бръмбар, който се движи по земята.(Nowak, 1999; Verts and Carraway, 1998)

  • Канали за комуникация
  • акустичен
  • химически
  • Канали за възприятие
  • визуална
  • тактилен
  • акустичен
  • ултразвук
  • ехолокация
  • вибрации
  • химически

Хранителни навици

Бледите прилепи имат уникален хранителен модел сред северноамериканските прилепи. Те летят ниско до земята (около 15 до 76 сантиметра), след това се потапят и се издигат със замах, за да хванат плячка, обитаваща земята или бавно летяща плячка. Този модел им позволява да използват пасивен слух, за да чуят плячката си на земята. Те могат да паднат на земята, за да грабнат голяма, обитавана от земята плячка. Те също се хранят за насекоми сред листа и цветя. Те ще вземат по-малка плячка във въздуха, използвайки ехолокация. Бледите прилепи прибират по-голяма плячка обратно към своите места за настаняване и премахват твърдите части, като крила, крака и глави, от плячката, преди да ги изядат. Бледите прилепи имат два нощни периода на хранене с време за нощуване между тях. Те плячкат предимно на големи летящи и обитаващи земята насекоми, включително бръмбари ( Coleoptera ), щурци, катидиди и скакалци ( Orthoptera , включително щурци в Йерусалим Stenopelmatus fnscns ), цикади (Homoptera), молци ( Lepidoptera ), паяци ( Araneae ), скорпиони (скорпиони), стоножки ( Chilopoda ). Понякога вземат малки гущери и мишки.(Barbour and Davis, 1969; Nowak, 1999; Vaughan and O ’Shea, 1967)

  • Основна диета
  • месояден
    • насекомоядно
  • Храни за животни
  • бозайници
  • влечуги
  • насекоми
  • сухоземни не насекоми членестоноги

Хищничество

Бледите прилепи се хранят на земята, което ги прави уязвими към сухоземни хищници и наранявания. Наземните хищници могат да включват змии, котки, лисици, койоти и миещи мечки. Възрастните и младите прилепи са плячка предимно от змии или крепускуларни и нощни хищници, главно сови.(Verts and Carraway, 1998)

  • Адаптации срещу хищници
  • загадъчен

Екосистемни роли

Бледите прилепи играят важна роля като хищници на пустинни насекоми. Безцветните прилепи посещават цветя в своя лов за насекоми и са естествени, косвени опрашители на няколко вида кактуси.(Verts and Carraway, 1998)

  • Въздействие върху екосистемата
  • опрашва

Икономическо значение за хората: Положително

Бледните прилепи ядат много насекоми, намалявайки популацията на насекомите вредители.(Arroyo-Cabrales и de Grammont, 2008)

  • Положителни въздействия
  • изследвания и образование
  • контролира популацията от вредители

Икономическо значение за хората: Отрицателно

Бледите прилепи нощуват в изкуствени конструкции, причинявайки случайни щети от изпражнения или проблеми с миризмата. Това също е проблем, тъй като прилепите, заедно с други бозайници, носят вируса на бяс. Въпреки че предаването на бяс на хората е рядко, близостта до населените места може да бъде проблем.(Новак, 1999)


видове плодови прилепи

  • Отрицателни въздействия
  • наранява хората
    • носи болест на човека

Природозащитен статус

Състоянието на IUCN Red List заAntrozous pallidusе най-малката грижа. Това се дължи главно на широкото им разпространение и предполагаемо голямо население. Те се срещат в много защитени зони, което кара изследователите да смятат, че популациите едва ли ще намалят в обозримо бъдеще. В миналото те са били изложени на нисък риск, за да не се притесняват. Тези прилепи са податливи на леки смущения, които ги карат да изоставят местата си за нощувка. Хората също могат да нарушат своите видове плячка с пестициди, компенсирайки популациите на плячка. Мениджърите на дивата природа предприемат действия за управление и наблюдение на местообитанията, за да се избегнат смущения.(Arroyo-Cabrales и de Grammont, 2008)

Умерените северноамерикански прилепи сега са застрашени от гъбично заболяване, наречено „синдром на бял нос“. Това заболяване опустошава популациите на източните северноамерикански прилепи в местата за хибернация от 2007 г. Гъбата, Geomyces destructans, расте най-добре в студени и влажни условия, типични за много хибернакули на прилепи. Гъбичките растат и в някои случаи нахлуват в телата на зимуващите прилепи и изглежда водят до смущения от хибернация, причинявайки изтощителна загуба на важни метаболитни ресурси и масови смъртни случаи. Смъртността в някои места за хибернация достига до 90%. Въпреки че понастоящем няма съобщения заAntrozous pallidusсмъртност в резултат на синдром на бял нос, болестта продължава да се движи на запад в Северна Америка.(Cryan, 2010; Национален парк, Здравен център за дивата природа, 2010)

Други коментари

Плейстоцен-холоценови вкаменелости на бледи прилепи се намират в Аризона, Ню Мексико и Калифорния.

Сътрудници

Таня Дюи (редактор), агенти за животни.

Кейти Уебър (автор), University of Alaska Fairbanks, Link E. Olson (editor, instructor), University of Alaska Fairbanks.

Популярни Животни

Прочетете за Capromyidae (западноиндийски хутии) в агентите за животни

Прочетете за Anniella pulchra (Калифорнийски безног гущер) за агентите за животни

Прочетете за Chiroptera (прилепи) за агентите за животни

Прочетете за Erinaceus europaeus (западноевропейски таралеж) за агентите за животни

Прочетете за Lepomis microlophus (Redear sunfish) в агентите за животни

Прочетете за Otus kennicottii (западна пищяща сова) в агентите за животни