Antilocapra americanapronghorn

От Kandace Krejci и Tanya Dewey

Географски обхват

Антилокапра американскае ендемичен за Северна Америка и се разпространява в безлесните равнини, басейни и пустини в Западна Северна Америка, от южните прерийни провинции на Канада, на юг до западната част на САЩ и до Северно Мексико. Разпределението на популациите в този диапазон е непрекъснато. През 1959 г. населението е въведено на Хаваите. Към 1983 г. обаче населението наброява приблизително 12 индивида и се насочва към изчезване.(IUCN, 2008; Stocker, 1985)

  • Биогеографски региони
  • близка
    • местен

Среда на живот

Издънките се срещат предимно в пасища, храсти от градински чай или чапар и пустиня. Южната част от ареала им се състои главно от сухи пасища и открити прерии. През останалата част от ареала си те са често срещани в градински чай и чапарали, както и в райони с гъсти храсти с жилави листа. Издънките са особено зависими от градинска четка за фураж в тези райони. Pronghorn се хранят предимно с градински чай, растения и треви. Известно е също, че консумират кактуси в някои райони. Има припокриване на предпочитанията за фураж с домашните овце и говеда, така че възниква известна конкуренция за храна. Прекомерната паша на овцете е замесена в отмирането на издънки, особено през зимата. Местообитанието на Pronghorn варира от морското равнище до около 3500 m. Тяхната нужда от свободно стояща прясна вода варира в зависимост от съдържанието на влага в растителността, която консумират. Може да се наложи да изминат голямо разстояние, за да намерят източник на вода. През зимата северните популации силно зависят от градинската четка. Зъборогът често се среща по издуханите от вятъра хребети, където растителността е почистена от сняг, въпреки че те ще копаят в снега с копитата си, за да стигнат до растителността.(Anderson, 2002; Bleich, et al., 2005; Feldhamer, et al., 2004)

  • Региони на местообитанията
  • умерен
  • наземен
  • Наземни биоми
  • пустиня или дюна
  • савана или пасища
  • чапарал
  • Други характеристики на местообитанията
  • крайградски
  • земеделски
  • Кота на обхвата
    0 до 3 350 m
    0.00 до фута

Физическо описание

Издънките са малки копитни животни с бъчвовидни тела. Жените стоят 860 мм в рамото, а мъжете 875 мм в рамото. Дължината на тялото на женските е приблизително 1406 мм, а на мъжките - приблизително 1415 мм. Опашката е с дължина до 105 мм, а ушите с дължина до 143 мм. Теглото им е от 35 до 70 кг, в зависимост от пола и възрастта. Косата им е плътна и много груба и е пълна с въздух, осигуряваща отлична изолация. Защитните косми са кухи и подплатени от по-фина, по-къса подкосъм. Защитните косми са еректилни за регулиране на топлината. Тъй като повече въздух се улавя в козината, толкова повече те са изолирани от външни температури. Гръбната им козина е кафява и има кремообразна подбедра, кръста и петна по врата. Мъжките имат къси черни гриви на врата, с дължина от 70 до 100 мм, както и кръпка за врата и черна ивица, която минава през челото от рог до рог. Женските нямат тези черни петна по лицето, но имат малка маса черна коса около носа си. Ушите им са малки и сочат леко навътре към върха. Издънките имат петна от бяла, еректилна козина на задните части, която се вижда на голямо разстояние. Лигавиците и миглите са въглено-черни. Южните популации са по-бледи по цвят, отколкото северните. Рогата са изправени, със задна кука и къс преден зъб. Зъбецът поражда общоприетото наименование „издънка”. Този назъбен модел е уникален за този вид. Рогът е кератинизирана обвивка, черна на цвят и е широколистна. Роговите обвивки растат над костно удължение на челната кост, която сега се нарича губеста кост при копитните животни. Под старата се образува нова обвивка, която се разделя и отпада точно след коловоза всяка година. И двата пола имат рога, въпреки че рогата на жените обикновено са малки или липсват и никога не надвишават дължината на ухото. Женските рога са средно около 120 мм, а зъбците не са изпъкнали. Рогът започва да расте на възраст от шест месеца и ще бъде отделен до 18 месеца. Максималната височина на рога при мъжете ще настъпи в рамките на 2 до 3-годишна възраст и ще бъде средно 250 mm, надвишаваща дължината на ухото.(Feldhamer, et al., 2004; Hays, 1868; Hildebrand and Goslow, 2001; Hill, et al., 2004; O'Gara, 1978; Schroeder and Robb, 2005; Stocker, 1985)



Крайниците Pronghorn са специализирани за причудливост, като им придават повишена скорост и издръжливост. Те са най-бързо познатите бозайници от Новия свят, пътуващи със скорост 98 км / ч при спринт и могат да поддържат постоянна скорост от 59 до 65 км / ч. Предимствата на бързината и издръжливостта включват способността да се изхранва на големи площи, да се търсят нови източници на храна, когато познатите източници се провалят, и способността да се избягат от хищниците. Pronghorns имат неуглиградна поза на крака, която удължава краката, като им позволява да стоят на върховете на своите цифри. Дължината на лъчевата кост е толкова дълга или по-дълга от бедрената кост. Улната е редуцирана и частично слята с радиуса. Ключицата при копитните животни е загубена и лопатката е преориентирана да лежи плоско до страната на гърдите им, където е свободно да се върти приблизително от 20 ° до 25 ° в същата равнина, в която кракът се люлее. Улната и радиусът са намалени, за да се елиминира усукването и въртенето на лакътя. Намаляването на костите и свързаните с тях мускули в дисталните крайници намалява теглото на крайниците, придавайки им по-голяма скорост. Pronghorns са модифицирали своите стави, за да действат като панти, позволяващи само движение по линията на движение. Това е направено чрез въвеждане на блокиращи се шипове и жлебове в техните стави. Всички тези адаптации направиха пронгорите отлични в движението на курсора, но вече не могат да скочат, защото са загубили механизма на окачване, който цервиди имат. Това обяснява очевидния им страх от огради.(Feldhamer, et al., 2004; Hays, 1868; Hildebrand and Goslow, 2001; Hill, et al., 2004; O'Gara, 1978; Schroeder and Robb, 2005; Stocker, 1985)

Зъбната формула наАнтилокапра американскае 0 / 3-0 / 1-3 / 3-3 / 3, където резци и кучешки зъби се срещат само на долната челюст. Издънките имат височина на короната на хипсодонта; не се появяват забележими корени, което позволява на зъбите на бузите да растат непрекъснато. Приблизителната възраст, когато изригват моларите, варира леко; първият идва на 2 месеца, а вторият и третият се появяват на около 15-месечна възраст. Подмяната на резците варира, тъй като първият се заменя на 15 месеца, вторият на 27 и третият на 39 месеца. Кучешките зъби се заменят между 39 и 41 месеца. Всички премолари се подменят на 27-месечна възраст. Последователността на никненето, заместването и износването на зъбите се използва за оценка на възрастта на зъбите. Анализът на Cementum annuli на първия постоянен резец се използва за по-старите възрастови класове.(Feldhamer, et al., 2004; Hays, 1868; Hildebrand and Goslow, 2001; Hill, et al., 2004; O'Gara, 1978; Schroeder and Robb, 2005; Stocker, 1985)

Максималната скорост на прием на кислород в гърдите определя пика, при който животното може да синтезира АТФ чрез аеробен катаболизъм. След това се определя колко интензивно може да се упражнява животното. Зъбите са изключителен пример за еволюционна специализация за висока консумация на кислород. Когато сравняваме телесното тегло със специфичната за теглото консумация на кислород, издънките имат стойности три пъти по-високи от очакваните за техния размер. Тази висока консумация на кислород прави най-бързо поддържания бегач на Земята. За разлика от гепарди , също едно от най-бързите животни на Земята, издънките произвеждат АТФ, необходим за бързо аеробно бягане. Те имат изключително големи бели дробове за техния размер и изключителни способности да поддържат високи темпове на кръвообращение.(Feldhamer, et al., 2004; Hays, 1868; Hildebrand and Goslow, 2001; Hill, et al., 2004; O'Gara, 1978; Schroeder and Robb, 2005; Stocker, 1985)

  • Други физически характеристики
  • ендотермичен
  • хомоиотермичен
  • двустранна симетрия
  • Полов диморфизъм
  • мъжки по-голям
  • мъжки по-пъстър
  • орнаментика
  • Маса на обхвата
    47 до 70 кг
    103,52 до 154,19 lb
  • Средна маса
    50-57 кг
    lb
  • Дължина на обхвата
    1,75 (висок) m
    5.74 (високи) фута
  • Средна базална скорост на метаболизма
    50,973 W
    AnAge

Размножаване

Издънките са полигинични. Мъжете защитават територии от март до края на коловоза в началото на октомври. По това време те защитават малък харем от жени на своите територии. Мъжете с територии, които съдържат водоизточник и имат топографски характеристики, които им помагат да се справят по-добре, отколкото мъжете без тези характеристики на техните територии. В зависимост от състоянието на тялото на жената, тя ще търси сред териториалните мъже потенциални партньори. Това поведение може да продължи две до три седмици. Pronghorns имат ароматни жлези, които отделят феромони, за да привлекат или идентифицират партньори. Тези феромони са важни за взаимодействието между половете. Ароматните жлези са разположени от двете страни на челюстта, между копитата, на крупата и над опашката. Жлезите на шията са по-големи при мъжете и се смята, че са свързани със сексуално взаимодействие, тъй като те са по-активни през сезона на треска. Преди чифтосването мъжът ще се приближи до женска отзад и ще поклати глава, за да излъчи феромони, за да привлече женската. Мъжките също използват ароматни секрети на жлези, за да маркират високи треви по териториалните граници. Мъжете също маркират територии с ожулвания, където уринират и дефекират, като използват последователност от стереотипи „подушване, лапа, уриниране, дефекация“, която може да се повтори. Мъжките взаимодействия могат да включват някои или всички от изброените по-долу: 1) втренчен поглед, 2) вокализация от притежателя на територията (хриптене с хрипове с декрецендо), 3) приближаване към нарушител, което може да бъде придружено от разбиване на главата, кихане и скърцане със зъби 4) взаимодействие с нарушител и 5) преследване, което може да бъде само за няколко метра или до 5 км. Използването от мъжки пол на вокализацията на хъркащото хрипте често е придружено от издигане на гривата, петна от кръста и петна по бузите. Ако натрапникът не избяга, тогава двамата мъже ходят успоредно един на друг бавно, умишлено с ниско вдигнати глави. Ако се стигне до бой, мъжките набиват рога един на друг в опит да нанесат нараняване. Мъжете завършват в битки с рог-рог или глава-глава, в които се опитват да извадят другия от равновесие. Битките са средно продължителни само около 2 минути, но често водят до сериозни наранявания.(Anderson, 2002; Buechner, 1950; Feldhamer, et al., 2004; Feldhamer, et al., 2007; Hildebrand and Goslow, 2001; O'Gara, 1978)

  • Система за чифтосване
  • полигинен

Размножаването се извършва от средата на септември до октомври в северните части на ареала и от юли до октомври в южните части на ареала им. Женските овулират от 4 до 7 яйцеклетки по време на чифтосване. Тези яйцеклетки бързо пътуват до матката и образуват бластоцисти, където абсорбират храненето почти месец преди имплантацията. Бластоцистите развиват дълги, подобни на конци стени, които започват да се усукват заедно и да образуват възли. Една четвърт до една трета от бластоцистите умират от недохранване, когато това заплитане намалява повърхността на мембраната. Цели 7 ембриони все още могат да оцелеят в този заплетен етап на бластоциста. Въпреки това, тъй като ембрионите се развиват, дисталните ембриони са принудени да влязат в яйцепровода, където те загиват от липса на храна и се реабсорбират. Периодът на бременност е около 252 дни и ражданията са синхронни, като всички жени раждат в рамките на няколко дни едно от друго. Женските раждат една или две сърнички през пролетта, обикновено те имат единични малки през първата си година на разплод и близнаци през следващите години. Женските често се трудят отстрани, но стоят, когато предните крака на елената започват да излизат от вулвата. Женските и техните млади формират банди през лятото, които се разхождат из териториите на един до няколко мъже. Издънките имат 4 ингвинални млечни жлези. Младите се отбиват частично на възраст от 3 седмици, след което започват да ядат и растителност. Повечето женски родове се размножават през втората си година, на възраст около 16 месеца, въпреки че някои жени могат да се размножават още на 5 месеца. Мъжките могат да се размножават през първата си година, но рядко го правят, защото по-възрастните, доминиращи мъже монополизират възможностите за разплод. Мъжките обикновено започват да се размножават на третата си година.(Anderson, 2002; Feldhamer, et al., 2004; Feldhamer, et al., 2007; Hildebrand and Goslow, 2001; O'Gara, 1978)


продължителност на живота на гну

  • Основни репродуктивни характеристики
  • итеропарен
  • сезонно развъждане
  • гонохорични / гонохористични / двудомни (половете са отделни)
  • сексуален
  • Оплождане
  • живороден
  • Интервал на размножаване
    Издънките се размножават веднъж годишно.
  • Размножителния период
    onghorn варират и от юли до октомври в южните части на ареала им.
  • Обхват на потомството
    1 до 2
  • Среден брой потомци
    2
    AnAge
  • Среден период на бременност
    252 дни
  • Среден период на бременност
    235 дни
    AnAge
  • Средна възраст на отбиване
    3 седмици
  • Обхват време до независимост
    1 до 1,5 години
  • Диапазон на възраст в полова или репродуктивна зрялост (женски)
    5 (ниски) месеца
  • Средна възраст в полова или репродуктивна зрялост (жени)
    16 месеца
  • Диапазон на възраст в полова или репродуктивна зрялост (мъже)
    1 до 3 години

Женските родове се грижат за своите малки от 1 до 1,5 години след раждането, след което малките ще станат независими. По време на раждането майката ще консумира последиците, за да предотврати откриването от хищници. Тя също консумира всякакви екскременти на малките през първите няколко седмици от живота им, за да предотврати откриването им от хищници. В продължение на няколко дни след раждането младите са слаби и не могат да поддържат темпото с възрастните, така че майките и младите си почиват близо до източник на вода, докато наберат сили. Женските оставят малките си на скрито място сред растителността, докато се хранят, но остават в рамките на две мили от тях. В рамките на минути след раждането, малките рогове могат да стоят сами и да кърмят в рамките на 2 часа. В рамките на дни след раждането, младите рогове могат да надбягат човек и да започнат да пътуват и да се хранят с майка си и други жени и млади през летните групи. Братята и сестрите обикновено са сами, докато не започнат да пътуват с майка си. Малените играят интензивно през летните стада, развивайки сила и сръчност. Мъжки зъби не помагат за отглеждането на потомство.(O'Gara, 1978; Уилистън, 1877)

  • Родителски инвестиции
  • предкоциален
  • предварително оплождане
    • осигуряване
    • защита
      • женски пол
  • предварително излюпване / раждане
    • осигуряване
      • женски пол
    • защита
      • женски пол
  • предварително отбиване / избягване
    • осигуряване
      • женски пол
    • защита
      • женски пол
  • преди независимостта
    • осигуряване
      • женски пол

Продължителност на живота / дълголетие

Женските вили са на възраст от 16 години в дивата природа, въпреки че рядко живеят след 9 години. Най-честите причини за смърт са хищници, тежка зима с дълбок сняг, липса на вода и сблъсъци при лов или коли. Регистрирани са пронорги, живеещи 11 години в плен.(Хауърд, 1995)


как изглеждаше птицата додо

Поведение

Времето, продължителността и моделът на сезонните движения варират в региона. Като цяло издънките образуват големи зимуващи стада и се разпръскват през пролетта. През лятото се формират по-малки стада от до 12 индивида. Младите мъже формират ергенски стада, а по-възрастните мъже претендират за територии, които те защитават срещу други мъже, обикновено от края на март до октомври. Зъбите могат да се движат до 160 км от зимните вериги, за да избегнат много дълбок сняг. Естествените бариери като реките и планинските вериги ограничават движението и допринасят за прекъснатия характер на тяхното разпространение. Изградените от човека бариери (огради, магистрали, железопътни линии) сега оказват значително влияние върху движенията и намаляват товароносимостта на пасищата, тъй като роговете са принудени да се движат на по-големи разстояния, за да намерят всичко, от което се нуждаят.(Bleich, et al., 2005; Feldhamer, et al., 2004; Feldhamer, et al., 2007; O'Gara, 1978)

  • Ключови поведения
  • бегъл
  • дневни
  • нощно
  • подвижен
  • прелетни
  • териториален
  • Социални
  • господстващи йерархии

Обхват на дома

Изчислено е, че вилиците в Уайоминг варират в области от 2,6 до 5,2 квадратни километра през лятото и началото на есента. Дневните граници са от 0,2 до 0,4 квадратни километра. Териториите са широко разположени и не се припокриват. Зимните диапазони са по-големи, от 6,5 до 22,5 квадратни километра. Размерът на домашния ареал е силно повлиян от местните условия и климата, който варира годишно.(Anderson, 2002; Bleich, et al., 2005; Feldhamer, et al., 2004; Feldhamer, et al., 2007; O'Gara, 1978)

Комуникация и възприятие

Изглежда, че разпознаването на сърната е чрез комбинация от визуални, вокални и обонятелни сигнали. Ароматните жлези се използват широко при поведенчески взаимодействия мъже-мъже и мъже-жени. Ароматните жлези се използват за маркиране на територии, привличане на потенциални партньори, идентифициране на партньор, предупреждение за опасност или възпиране на други мъже, натрапващи се на тяхна територия. И двата пола имат кръстни жлези и междупалцови жлези; мъжките също имат жлеза под всяко ухо и на гърба.(Feldhamer, et al., 2004; O'Gara, 1978)

  • Канали за комуникация
  • визуална
  • акустичен
  • химически
  • Други режими на комуникация
  • феромони
  • ароматни знаци
  • Канали за възприятие
  • визуална
  • тактилен
  • акустичен
  • химически

Хранителни навици

Изкусите са тревопасни, ядат стъбла, листа, треви и храсти. Издънките са описани като „нежни“ хранилки, хранещи се с малки количества от голямо разнообразие от растения. Особено важно в тяхното разглеждане е, особено градинско дърво през зимата. Наблюдавани са издатини на тревни площи през зимата, докато близките популации в полаж оцеляват добре. Форбите с високо съдържание на вода са предпочитани през лятната диета и тревите обикновено се ядат само когато има нов растеж. Кактусите също се ядат до известна степен, особено в южните популации. Издънките използват ферментация на предни черва с руминация, за да разграждат целулозата. Стомахът им е увеличен и разделен на четири камери, както при другите преживни животни. Консумацията на вода варира в зависимост от водното съдържание на растителността, която се предлага на местно ниво. Когато са налични нежни листа със съдържание на влага 75% или повече, изглежда, че прородите не трябва да пият свободно стояща вода. През сухите сезони или райони издънките обикновено се намират в рамките на 5 до 6 км от водата и могат да пият до 3 литра на ден.(Хилдебранд и Гослоу, 2001; О'Гара, 1978)

Pronghorns трябва да се конкурират с въведените говеда ( Шеф на Телец ) и овце ( Ovis Овен ) през по-голямата част от техния диапазон. В някои райони издънките са изключени от зоните, използвани от овцете, тъй като овцете елиминират голяма част от предпочитаната от тях растителност. Изглежда, че в други райони вилиците и овцете могат да съжителстват добре. Въпреки това, издънките могат да се справят добре в райони, прекомерно пасещи говеда, защото предпочитат разклонения и сърфиране. Смята се, че 1 крава може да изяде до 38 пророди. Оградите, построени за затваряне на говеда и овце, могат да предотвратят движението на издънките през пасищната зона, което води до глад и дехидратация. Изкусите могат да се считат за ценна част от управлението на пасищата, защото ядат вредни плевели.(О'Гара, 1978)

  • Основна диета
  • Тревопасен
    • folivore
  • Растителни храни
  • листа
  • корени и грудки
  • дърво, кора или стъбла

Хищничество

Малешките или по-слабите прароги са преследвани от койоти, бобаци, вълци, планински лъвове, златни орли и други хищници от техния ареал. Изкусите могат да използват рогата си, за да се защитят, но предимно използват скоростта си, за да избягат от хищници. Те са способни на спринтове до 86 км в час и поддържани скорости от 59 до 65 км / ч, което ги прави едни от най-бързите сухоземни бозайници. Pronghorns също използват краката си в борбата с хищниците. Те имат зрящо зрение и могат да забележат обект на около две мили. Pronghorns са любопитни животни и ще се движат към натрапник, докато успеят да открият какво е това. Ако определят, че това е заплаха, ще избягат. Когато бъдат обезпокоявани, издънките издигат бялата козина на кръста си, която действа, за да предупреди другите за смущения.(Anderson, 2002; Buechner, 1950; Hildebrand and Goslow, 2001; O'Gara, 1978; Williston, 1877)

  • Адаптации срещу хищници
  • загадъчен

Екосистемни роли

През целия си обхват издънките се срещат едновременно с говеда , бизони , овце , и коне . Pronghorns могат да подобрят качеството на пасищата за тези други видове, като ядат вредни плевели или инвазивни растения. Въведеният добитък може да прекомерно пасе площите, които те споделят с рогата, като по този начин намалява покритието и количеството храна. Намаляването на покритието може да увеличи смъртността на младите чрез хищничество.(Bleich, et al., 2005; Howard, 1995)

Въпреки че има малко епизоотични заболявания, които силно засягат популациите на пророги, има 33 вида кръгли червеи, 21 рода бактерии, 14 вирусни заболявания, 8 вида протозои, 5 вида тении, 4 вида кърлежи, един метил и една въшка, която са известни, че ги заразяват. Болестта на „син език“ в някои случаи е довела до значителна смъртност. Това е вирусно заболяване, пренасяно от насекоми (вирус на син език, BTV), което се предава от мушици ( Culicoides imicola ). Глистните инфекции също са довели до голяма смъртност на палеца в някои райони. Изкусите, които се срещат едновременно с овце, имат по-голямо натоварване от паразити от тези в райони без овце. Издънките са окончателният гостоприемник на нематоден червей, който също заразява овце и Елен : Pseudostertagia bullosa (Nematoda: Trichostrongyloidea). Те също могат да бъдат паразитирани от менингеални червеи (Parelaphostrongylus фин), които са често срещани паразити на белоопашат елен .(Hoberg and Abrams, 2005; Отдел за дивеч и риба в Северна Дакота, 2006; Simmons, et al., 2002)


пребълска ливадна скачаща мишка

Мутуалистични видове
Коменсални / паразитни видове
  • Pseudostertagia bullosa(Нематода: Trichostrongyloidea)
  • менингеални червеи (Parelaphostrongylus фин)

Икономическо значение за хората: Положително

Изкусите са важен вид големи игри в западната част на Съединените щати. Използването им на открито местообитание означава, че често ловците имат успех до 90 процента.(Андерсън, 2002)

  • Положителни въздействия
  • храна
  • частите на тялото са източник на ценен материал
  • изследвания и образование

Икономическо значение за хората: Отрицателно

Pronghorns са пашари, които ще се възползват от полетата с пшеница или люцерна през зимата, ако има дълбок сняг. Това може да повлияе отрицателно върху добива на култури. Въпреки това, повечето популации на издънки се срещат в райони с малко селскостопанско развитие.(Остин и Урнес, 1995)

  • Отрицателни въздействия
  • култура вредител

Природозащитен статус

Смята се, че до 35 милиона пронгори са живели в Северна Америка преди колонизацията от западноевропейците. Към 1924 г. този брой е намалял до по-малко от 20 000. Оттогава популациите на Pronghorn са се увеличили и сега се считат за вторите най-многобройни видове дивеч в Северна Америка.(О'Гара, 1978)

Списъкът с червения списък на IUCNАнтилокапра американскакато по-нисък риск / най-малко безпокойство. Популациите са стабилни, широко разпространени и относително често срещани през по-голямата част от техния ареал, с прогнозен размер на населението от 0,5 до 1 милион. Американският закон за застрашените видове признава две популации като застрашени: Sonora pronghorns (А. а. sonoriensis) и полуостровни издънки (А. а. полуостров). Популациите от сонорански израстък в Мексико са защитени от 1967 г. и са претърпели няколко планове за възстановяване, най-новият през 1998 г. Тази популация пророг е включена в приложение I към Конвенцията за международна търговия на застрашената флора и фауна (CITES).(IUCN, 2008; Stocker, 1985)

Други коментари

Общи имена заАнтилокапра американскавключват пронхорн, антилопа и беррендо (испански).Антилокапра американскае известен и със синонимите Американска антилопа , Антилопа (Dicranocerus) furcifer , и Антилокапра антефлекса . Понастоящем има пет разпознати подвида: американски пророди (А. а. американскиOrd), издънки на Орегон (А. а. орегонаБейли), мексикански издънки (А. а. мексиканскиМериан), полуостров издънки (А. а. полуостровНелсън) и сонорските издънки (А. а. sonoriensisГолдман).(Андерсън, 2002; Хауърд, 1995; О'Гара, 1978)

Фосилните данни датират от миоцена.Антилокапра американскае единственият съществуващ вид от група, който някога е бил много по-разнообразен, с 13 изчезнали рода на антилокаприни известен от плиоцена през настоящия диапазон наA. americana.(О'Гара, 1978)

Сътрудници

Kandace Krejci (автор), University of Alaska Fairbanks, Tanya Dewey (автор, редактор), Animal Agents, Link E. Olson (редактор, инструктор), University of Alaska Fairbanks.

Популярни Животни

Прочетете за Lophiomys imhausi (хохлат плъх) в агентите за животни

Прочетете за Phalacrocorax atriceps (императорска махорка) на агентите за животни

Прочетете за Falco columbarius (merlin) в Animal Agents

Прочетете за Crocodylus acutus (американски крокодил) в агентите за животни

Прочетете за Tamiasciurus douglasii (катерицата на Дъглас) в агентите за животни

Прочетете за Tamias minimus (най-малко бурундук) в агентите за животни