Anthus spragueii Пипитът на Prague

От Ричард Хавиер

Географски обхват

Anthus spragueiiгнезди в северните прерии на Великите равнини, северната граница е Саскачеван, а западната граница е близо до Скалистите планини.Anthus spragueiiможе да се намери и в Дакотите, западната Минесота, Монтана и части от Британска Колумбия.Anthus spragueiiзимува в Аризона, Ню Мексико, Тексас, Оклахома, Арканзас, Мисисипи, Луизиана и райони в Северно Мексико. Наблюдавано е също в Мичиган, западно Онтарио, Охайо и Масачузетс.(Робинс и Дейл, 1999)

  • Биогеографски региони
  • близка
    • местен

Среда на живот

Пиретата на Sprague предпочитат пасища с малко храсти и висока видимост. Те предпочитат местни треви като житна трева, юнска трева, синя грама, Canby синя, зелена иглена трева, гладък бром и чуплива пшеница.(Робинс и Дейл, 1999; „Anthus spragueii“, 2001; Робинс и Дейл, 1999)

  • Региони на местообитанията
  • умерен
  • наземен
  • Наземни биоми
  • савана или пасища
  • Други характеристики на местообитанията
  • земеделски
  • Кота на обхвата
    1307 до 1513 m
    4288.06 до 4963.91 фута

Физическо описание

Липсвайки някои от по-ярките цветове, открити в други пипити, пипратите на Sprague са добре замаскирани в прерийни треви. Оперението е кафяв цвят, подчертан от ивици бяло и черно, с бели външни пера на опашката. Пипитата на Sprague имат розово жълти крака, тъмни очи и малък клюмен цвят в кремав цвят. Женските показват увеличение на масата по време на брачния сезон. Младите са покрити със сив пух при излюпване и имат прозрачна кожа.(Hutchins, et al., 2002; Robbins and Dale, 1999)



  • Други физически характеристики
  • ендотермичен
  • хомоиотермичен
  • двустранна симетрия
  • Полов диморфизъм
  • пола
  • Маса на обхвата
    22 до 26 g
    0.78 до 0.92 унции
  • Дължина на обхвата
    10 до 15 cm
    3.94 до 5.91 инча
  • Обхват на крилата
    76 до 83 мм
    2,99 до 3,27 инча
  • Среден размах на крилата
    80 мм
    3.15 инча

Размножаване

Малко се знае за системите за чифтосване наAnthus spragueii. По време на сезона на чифтосване пикулите на Sprague са моногамни. Известно е, че други пипити извършват въздушни дисплеи, за да привлекат партньори.(Hutchins, et al., 2002; Robbins and Dale, 1999)

  • Система за чифтосване
  • моногамен

В пикатите на Саскачеван на Sprague са необходими 3 до 4 месеца, за да се вдигне съединител. Сезонът започва втората седмица на май и продължава до юли. Съдружниците произвеждат средно 1,5 съединения годишно с клатч, състоящ се от около 4,5 яйца. Гнездата се изграждат на земята в пасища близо до гъста трева. Женските събират изсушена трева с дължина от 5 до 15 см, за да се изтъкат в гнездо. Понякога женските ще построят навес от трева, създавайки купол над гнездото. Вътрешността на гнездото е приблизително 7,6 cm в диаметър, 3,8 cm в дълбочина, с 5,1 cm входящ отвор. За всяко пило се изграждат нови гнезда. Инкубационният период е от 13 до 14 дни. Има малко информация за възрастта на полова зрялост в пипетата на Sprague.(Робинс и Дейл, 1999)

  • Основни репродуктивни характеристики
  • итеропарен
  • сезонно развъждане
  • гонохорични / гонохористични / двудомни (половете са отделни)
  • сексуален
  • яйценосен
  • Интервал на размножаване
    Пипитата на Sprague имат средно 1,5 съединителя всеки размножителен сезон.
  • Размножителния период
    Размножителният сезон започва в началото на май и продължава до юли.
  • Пасирайте яйца на сезон
    4 до 7
  • Средно яйца за сезон
    4.5
  • Обхват на времето за излюпване
    11 до 14 дни
  • Диапазон на нововъзникваща възраст
    10 до 11 дни
  • Обхват време до независимост
    10 до 11 дни

Женските инкубират яйцата за период от 13 до 14 дни. По време на предрастващия период (който продължава от 10 до 11 дни) женските осигуряват всички грижи. Предполага се, че мъжете могат да поемат грижите, след като малките напуснат гнездото.(„Anthus spragueii“, 2001; Робинс и Дейл, 1999)

  • Родителски инвестиции
  • altricial
  • предварително оплождане
    • осигуряване
    • защита
      • женски пол
  • предварително излюпване / раждане
    • осигуряване
      • женски пол
    • защита
      • женски пол
  • предварително отбиване / избягване
    • осигуряване
      • женски пол
    • защита
      • женски пол
  • преди независимостта
    • осигуряване
      • мъжки
    • защита
      • мъжки

Продължителност на живота / дълголетие

Малко се знае за продължителността на живота на пипетите на Sprague.(Робинс и Дейл, 1999)

Поведение

Пиппитите на Sprague ходят или тичат, докато търсят храна или избягват хищници. Мъжките създават и защитават територии с въздушни дисплеи. Те обикалят територията, пеят за кратко, след което бързо пляскат с криле. В края на това шоу те се гмуркат ниско до земята, след което се изтеглят на земята. Пипратите на Sprague са самотни по време на миграция и зима, но образуват стада по време на брачния сезон. Пиппитите на Sprague ще достигнат заден крак над крилото, за да надраскат главата и да извършат обезшумяване и обезпрашаване като самоподдържане.(Робинс и Дейл, 1999)


какво ядат червените коремни костенурки

  • Ключови поведения
  • терористичен
  • мухи
  • дневни
  • подвижен
  • прелетни
  • самотен
  • териториален
  • Социални
  • Размери на територията на обхвата
    0,001 до 0,05 км ^ 2

Обхват на дома

Пипрата на Sprague създават територии по време на размножителния сезон. Мъжките установяват своята територия чрез въздушен дисплей, в който те обикалят над територията.(Робинс и Дейл, 1999)

Комуникация и възприятие

Пиппитите на Sprague обикновено правят само повиквания, които са кратки „скуикс“. Известно е, че пеят само мъжете и то само по време на въздушния им показ. Мъжките песни са високи и продължават 2 до 3 секунди. Птенчетата могат да издават звуци на възраст от 10 до 11 дни.(Робинс и Дейл, 1999)


черна маймуна с нос

  • Канали за комуникация
  • визуална
  • акустичен
  • Канали за възприятие
  • визуална
  • тактилен
  • акустичен
  • химически

Хранителни навици

Пипитите на Sprague се хранят най-вече членестоноги по време на размножителния период и някои семена също. Те сами се хранят с треви през деня. Те ядат семена от скакалци, скакалци, щурци, фалшиви чинч бъгове, дългоноси, смрадлици, мравки, листни бръмбари, бръмбари и гъсеници. Женските носят малки безгръбначни на малките за ядене.(Робинс и Дейл, 1999)

  • Основна диета
  • всеядно
  • Храни за животни
  • насекоми
  • Растителни храни
  • семена, зърнени храни и ядки

Хищничество

Малко се знае за хищниците на пирата на Спраг, но месоядни бозайници, като невестулки и змии се подозират като хищници на яйца и птенца. Хищниците могат да вземат малки и възрастни.(Робинс и Дейл, 1999)

  • Адаптации срещу хищници
  • загадъчен
  • Известни хищници
    • змии (Змии)
    • хищници Falconiformes )

Екосистемни роли

Разплодът на пипетите на Sprague се паразитира от кафявоглави крави, но по-малко от другите прерийни птици. Те също паразитират от пералните акариProctophyllodes anthiиP. polyxenus. Sprague се храни за насекоми и се храни със семена.(Hutchins, et al., 2002)

Коменсални / паразитни видове

Икономическо значение за хората: Положително

Пипитата на Sprague нямат известно икономическо значение за хората, освен ролята им на части от здрави, прерийни екосистеми.(Hutchins, et al., 2002)

Икономическо значение за хората: Отрицателно

Няма неблагоприятни ефекти на пигментите на Sprague върху хората.(Hutchins, et al., 2002)

Природозащитен статус

Пиппитите на Sprague се считат за уязвими поради бързото намаляване на населението с около 32%, което е документирано от 70-те години на миналия век. Основните заплахи за този вид се считат за загуба на местообитания и деградация в резултат на превръщането на земята в земеделие.(IUCN, 2007)

Други коментари

Според „Птиците от Северна Америка“ пипитата на Sprague са „една от най-малко известните птици в Северна Америка“. Кръстен на Исак Спраг, който е открил тези птици близо до Форт Юнион, НД през юни 1943 г.(Робинс и Дейл, 1999)

Сътрудници

Таня Дюи (редактор), агенти за животни.

Ричард Хавиер (автор), колеж Каламазу, Ан Фрейзър (редактор, инструктор), колеж Каламазу.

Популярни Животни

Прочетете за Daubentoniidae (aye-aye) за Животните агенти

Прочетете за Amazona leucocephala (кубински папагал) в агентите за животни

Прочетете за Trachypithecus phayrei (маймуна с листа на Phayre) в агентите за животни

Прочетете за Gobiidae (Gobies) за агентите за животни

Прочетете за Passeridae (врабчета от Стария свят) за агентите за животни

Прочетете за Phyllostomidae (прилепи с носове от Новия свят) в агентите за животни