Anas penelopeЕвразийски гълъб

От Коди Тромберг

Географски обхват

Евразийски гълъби (Анас пенелопа) имат много голямо разпространение, те се размножават от Исландия в Северна Европа и Азия. Въпреки че са предимно мигриращи, някои британски популации са основно неподвижни. Мигриращите популации зимуват от Британските острови до Северна Африка и Индия, като някои от тях достигат до Съединените щати и Канада.(Carboneras, 1992; Cramp and Simmons, 1977; Johnsgard, 1978)

  • Биогеографски региони
  • близка
    • местен
  • палеарктичен
    • местен

Среда на живот

По време на размножителния период евразийските гълъби заемат много различни влажни зони, включително плитки сладководни блата, лагуни и езера с изобилие от плаваща и потопена растителност, придружени от дъното на кал или тиня. Wigeons могат да бъдат намерени и в бавно движещи се реки и потоци. Евразийските гълъби предпочитат ливадните брегове или осеяните с дървета. През зимата евразийските владетели използват приливни кални площи или солени блата за събиране. Зимуващи гълъби могат да бъдат намерени и в сладководни лагуни и наводнени пасища.(Carboneras, 1992; Cramp and Simmons, 1977; Johnsgard, 1978)

  • Региони на местообитанията
  • умерен
  • сладководни
  • Наземни биоми
  • тундра
  • Водни биоми
  • езера и езера
  • реки и потоци
  • крайбрежен
  • солена вода
  • Влажни зони
  • блато
  • Книга
  • Други характеристики на местообитанията
  • крайречен
  • устие

Физическо описание

Евразийските гълъби са средни патици, с дължина от 45 до 58 см, с размах на крилата от 75 до 86 см. Те тежат между 415 и 971 g и са сексуално диморфни, където мъжете са с по-жив цвят. Евразийските гълъби имат малки банкноти, тесни крила, заострена опашка и набраздено чело. Възрастните мъже имат кремаво бяло чело с кестенявокафява глава и шия и ирисцентно зелено петно ​​зад очите си. Горната им гърда е розовокафява, а долната и гърдите са бели, но изглеждат сиви. Те имат черна наклонена опашка с бели горни корици; крилата са също бели с черен връх. Евразийските гълъби имат зеленикави вторични и прахови кафяви първични, със синкавосиви крака и банкноти, наклонени в черно. Мъжките в оперението затъмнение изглеждат подобни на женските, но имат бели покривала на крилата. Възрастните женски имат бежова глава и шия, които са изпъстрени зеленикаво, а страните и гърдите им са груби. Крупата и раменете им са тъмни, а крилата им са сивокафяви. Те също имат синя сива банкнота, наклонена с черни и синкави крака. Най-често се бъркат евразийските гълъби Американски гълъби . Възрастните мъжки евразийски гълъби могат да бъдат разграничени от американските гълъби по червеникавата си глава и сивите вермикулирани страни. Женските са забележително подобни, но евразийските гълъби са изпъстрени сиво в основата на крилата си, където, както американските гълъби имат бяло.(Carboneras, 1992; Cramp and Simmons, 1977; Jacobsen and Ugelvik, 1992; Scott and Rose, 1996)




червено изумрудено дърво боа

  • Други физически характеристики
  • ендотермичен
  • двустранна симетрия
  • Сексуален диморфизъм
  • половете оцветени или шарени по различен начин
  • мъжки по-пъстър
  • Маса на обхвата
    415 до 971 g
    14,63 до 34,22 унции
  • Дължина на обхвата
    45 до 58 см
    17,72 до 22,83 инча
  • Обхват на крилата
    75 до 86 см
    29,53 до 33,86 инча

Размножаване

Евразийските гълъби са сезонни моногамни с двойни връзки, които се образуват от късната есен и продължават през зимата.(Крамп и Симънс, 1977)

  • Система за чифтосване
  • моногамен

Размножителният период на евразийските гълъби варира от април до май. Те снасят седем до единадесет яйца в малка депресия, облицована с растителност и пух. Предпочитаните места за гнездене са в близост до брегови линии, покрити с надвиснали клони. Инкубационните периоди варират от 22 до 25 дни, средно 24 дни. Евразийските гълъби са независими на или малко преди новородения етап, който достигат за 40 до 45 дни. Половата зрялост се достига на една до две години.(Carboneras, 1992; Cramp and Simmons, 1977; Johnsgard, 1978)

  • Основни репродуктивни характеристики
  • итеропарен
  • сезонно развъждане
  • гонохорични / гонохористични / двудомни (половете са отделни)
  • сексуален
  • яйценосен
  • Интервал на размножаване
    Евразийските Wigeons се размножават веднъж годишно.
  • Размножителния период
    Тези птици се размножават от април до май.
  • Пасирайте яйца на сезон
    7 до 11
  • Обхват на времето за излюпване
    22 до 25 дни
  • Средно време за излюпване
    24 дни
  • Диапазон на нововъзникваща възраст
    40 до 45 дни
  • Диапазон на възраст в полова или репродуктивна зрялост (женски)
    1 до 2 години
  • Диапазон на възрастта в полова или репродуктивна зрялост (мъже)
    1 до 2 години

След като се образуват двойни връзки, мъжките евразийски гълъби защитават своята половинка до размножителния сезон. Когато инкубацията започне, мъжките обикновено напускат половинката си и започват линеене. След като инкубацията е започнала, до момента на нарастването, всички грижи се осигуряват от женската.(Johnsgard, 1978)

  • Родителски инвестиции
  • предкоциален
  • предварително оплождане
    • защита
      • женски пол
  • предварително излюпване / раждане
    • осигуряване
      • женски пол
    • защита
      • женски пол
  • предварително отбиване / избягване
    • осигуряване
      • женски пол
    • защита
      • женски пол
  • преди независимостта
    • осигуряване
      • женски пол
    • защита
      • женски пол
  • сдружение след родителите с родителите

Продължителност на живота / дълголетие

Въз основа на проучване на лентови връзки във Великобритания, най-старият регистриран див евразийски рибец е живял 35 години и 2 месеца.(Fransson, et al., 2010)


височина и тегло на gentoo пингвин

  • Продължителност на живота на обхвата
    Състояние: див
    35.167 (високи) години

Поведение

Евразийските гълъби са социален, мигриращ вид, с изключение на размножителния период. Тези птици са блестящи патици, които се хранят както във вода, така и на сушата. Обикновено те се хранят с разперени глави и шии, но те ще бъдат в крайна сметка, ако условията са подходящи. И двата пола преминават през нелетяща линеене. Мъжките се събират в линеещи се стада, докато женските инкубират яйца и отглеждат люпила. Женските и младите малки се присъединяват към мъжките по-късно през лятото, преди да започне миграцията. В Северна Америка евразийските гълъби могат да бъдат намерени в смесени стада патици, особено с Американски гълъби .(Cramp and Simmons, 1977; Johnsgard, 1978)

  • Ключово поведение
  • мухи
  • нататорски
  • дневни
  • нощно
  • подвижен
  • прелетни
  • Социални

Обхват на дома

Налице е много малко информация относно размера на домашния ареал на евразийските гълъби. Разплодните птици могат да имат различна степен на териториалност. В един от случаите островна популация от 35 до 40 гнездящи двойки е открита на 8 до 34 метра един от друг. През зимата те са били регистрирани да пътуват около 2,8 км всеки ден между местата за нощуване и хранене.(Batt, et al., 1992; Carboneras, 1992; Legagneux, et al., 2009)

Комуникация и възприятие

Евразийските гълъби са силно вокални, мъжете издават силен свист, „phee oo“, докато жените тихо ръмжат или бръмчат, „греша“. Обажданията на евразийските владетели са подобни на Американски гълъби ; мъжките евразийски владетели обаче имат по-кратки и по-силни разговори.(Cramp and Simmons, 1977; Johnsgard, 1978)

  • Канали за комуникация
  • визуална
  • акустичен
  • Канали за възприятие
  • визуална
  • тактилен
  • акустичен
  • химически

Хранителни навици

Евразийските гълъби са заблуждаващи се патици, които могат да летят до 16 км, за да се хранят. Хранят се както във водна, така и в земна среда. Гъбите могат да се хранят с водна растителност както чрез повърхностно захранване с филтър, така и чрез хранене в края. За да филтрират фуражите, те прецеждат водата и растителния материал през малки зъби като горички в сметката си. Подхранването с връх или нагоре се използва за достигане на подводна растителност. Евразийските гълъби са тревопасни и зърноядни животни. Те ядат листа, стъбла, корени и семена. Някои специфични растения, консумирани от този вид, включват;водна лилия с ресни,пачица,водна вранаиКанадско езерце. Известно е, че евразийските гълъби се хранят близо до лебеди и гмуркащи се патици на легла от езерце. Храненето сред големи водолазни птици им позволява да крадат храна, когато излезе на повърхността.(Carboneras, 1992; Cramp and Simmons, 1977; Johnsgard, 1978)

  • Основна диета
  • Тревопасен
    • folivore
    • месоядно животно
  • Растителни храни
  • листа
  • корени и грудки
  • дърво, кора или стъбла
  • семена, зърнени храни и ядки
  • водорасли

Хищничество

Червени лисици , общи гарвани , Американски норки , игарвани с качулкиса често срещани гнездови хищници на евразийските гълъби. По същия начин често се ловуват възрастни птици гирколани и западни блатари . За да избегнат сухоземните хищници, евразийските гълъби силно шаркат на групи и следват движенията на хищника. Когато бъдат открити птичи хищници, евразийските гълъби бягат към растителността и лежат неподвижно с изпънати вратове, докато заплахата отмине. Евразийските гълъби избягват главно от хищници с полет, но могат и да се гмуркат.(Carboneras, 1992; Jacobsen and Ugelvik, 1992)

  • Известни хищници
    • червени лисици ( Лисици )
    • обикновени гарвани ( Corvus corax )
    • гарвани с качулки (Corone cornix)
    • Американски норки ( Neovison vison )
    • гирколани ( Falco rusticolus )
    • западни блатари ( Circus aeruginosus )

Екосистемни роли

Евразийските гълъби се хранят с влажни растения през целия си ареал. Тези птици също са плячка на различни хищници от бозайници и птици.(Carboneras, 1992; Cramp and Simmons, 1977; Jacobsen and Ugelvik, 1992; Johnsgard, 1978)

Икономическо значение за хората: Положително

Евразийските гълъби се ловуват в търговска и развлекателна сфера. В някои райони се събират яйца и индивидите се отглеждат като домашни любимци.(Butchart, et al., 2013; Carboneras, 1992; Gudmundsson, 1979)


видове зелено дърво питон

  • Положителни въздействия
  • търговия с домашни любимци
  • храна

Икономическо значение за хората: Отрицателно

Понастоящем няма известни отрицателни въздействия на евразийските гълъби върху хората.

Природозащитен статус

Точният размер на популацията на евразийските гълъби е неизвестен; изчисленото население в световен мащаб обаче е 2 800 000 до 3 300 000. Този размер на популацията дава на този вид класация с най-малко безпокойство в Червения списък на IUCN. Няма текущ списък за евразийски гълъби в Закона за мигриращите птици в САЩ или във Федералния списък на САЩ. Cites обаче изброява евразийски гълъби в приложение III.(Butchart, et al., 2013; Carboneras, 1992)

Сътрудници

Коди Тромберг (автор), Университет на Уисконсин - Стивънс Пойнт, Кристофър Янке (редактор), Университет на Уисконсин-Стивънс Пойнт, Адам ДеБолт (редактор), Лейла Сицилиано Мартина (редактор), Служители на агенти за животни.

Популярни Животни

Прочетете за Rheidae (rheas) за животинските агенти

Прочетете за Siganidae (Rabbitfishes) за агентите за животни

Прочетете за Aix galericulata (патица от мандарина) за агентите за животни

Прочетете за Okapia johnstoni (okapi) за агентите за животни

Прочетете за Neoclinus blanchardi (Саркастична периферия) на агентите за животни

Прочетете за Lymantria dispar на Animal Agents