Anas bahamensis бяла буза на опашка

От Жаклин Каин

Географски обхват

Бели бузи,Анас бахаменсис, имат асортимент, който включва Централна и Южна Америка. Северният им ареал включва южното крайбрежие на Флорида, Бахамите, Пуерто Рико, Хаити и Куба. Ареалът е спорадичен по крайбрежието на Южна Америка, включително западните брегове на Перу, Чили и Еквадор (включително Галапагоските острови). Северното крайбрежие на Южна Америка включва популации в Гвиана, Венецуела и Колумбия. По източното крайбрежие на Бразилия има две отделни популации. Белите бузи също имат вътрешен ареал, който е чак на север от Боливия и на юг до Аржентина. Един индивид е намерен през 1929 г. в езерото на Уисконсин.

Белите бузи имат три подвида, които са разделени географски, Анас бахаменсис бахаменсис , Anas bahamensis rubrirostris , и Anas bahamensis galapagensis . По-малки бели бузи, Анас бахаменсис бахаменсис , са разположени предимно в Северна Южна Америка и южното крайбрежие на Флорида. Разположени в южната част на Южна Америка са по-големите бели бузи, Anas bahamensis rubrirostris . И накрая, Галапагоските пинтали, Anas bahamensis galapagensis , са ограничени в разпространението до Галапагоските острови.(Gromme, 1930; International Birdlife, 2016; Kear, 2005)

  • Биогеографски региони
  • неотропичен
    • местен

Среда на живот

Белите бузи са най-често срещани в местообитания с морска вода, като лагуни, брегове, заливни райони и мангрови гори. Въпреки че не е толкова често, те могат да живеят във вътрешни сладководни езера и блата, които са плитки и спокойни. Сладостната вода също е друга възможност при намиране на придобитата им среда. Докато гнездят, те могат да бъдат намерени в райони, които не са силно обезпокоени от гъста трева, изпъкналост и острица. Също така е обичайно те да си гнездят и да отглеждат малки в район, където безпокойството е сведено до минимум. Когато по-големите бели бузи не са малки, те обикновено се отдалечават от мястото за размножаване. За този вид не се отчита височина.(Schuelenberg, et al., 2007; „Терминал за внос на втечнен природен газ (LNG) EcoElectrica и проект за когенерация, залив Гуаянила: Изявление за въздействието върху околната среда“, 1996; Holland and Williams, 1978; Johnson and Sorenson, 1999; Nellis, 2001; Raffaele , et al., 2003; Schuelenberg, et al., 2007)



  • Региони на местообитанията
  • солена или морска
  • сладководни
  • Водни биоми
  • езера и езера
  • крайбрежен
  • солена вода
  • Влажни зони
  • блато

Физическо описание

Белите бузи се разпознават по бялото петно, разположено на бузите им. Тези блестящи патици имат сиво-синя банкнота с червено петно ​​в основата. Тези блестящи патици имат кафяви пера и черни петна по гърдите, гърдите и отстрани. Страната на главата и гърлото им са бели. Те показват линия на разграничение между кафявата им корона и бялата зона. Имат сиви крака и червени до червено-кафяви очи. В сравнение с мъжете, женските са по-малки, имат по-малка дължина на опашката и не са толкова ярко оцветени.

При сравнение на подвидовете, по-големите бели бузи (обща дължина 44 до 51 см) са по-ярки и по-големи от по-малките бели бузи (обща дължина 41 до 48 см). Галапагоските пинтали (обща дължина от 38 до 45 см) обикновено са най-малките и им липсва основната разграничителна линия между кафявата им корона и бялата зона. Галапагоските пинтейли имат размах на крилата от 55 до 62 см, докато по-малките размери на крилата на белите бузи са 58-65 см, а размахът на крилата на по-големите бели бузи е 60 до 68 см. За всички подвидове женските са по-големи и тежат средно 569 грама, докато мъжките са средно 503 грама.

Патетата са по-ярки на цвят, имат отличителна черна линия от окото до задната част на врата си и имат розово петно ​​в основата на сметката си. При раждането патетата тежат около 34 грама.(Hilty and Brown, 1986; Kear, 2005; Lislevand, et al., 2007)

  • Други физически характеристики
  • ендотермичен
  • хомоиотермичен
  • двустранна симетрия
  • Сексуален диморфизъм
  • женски по-големи
  • мъжки по-пъстър
  • Маса на обхвата
    503 до 569 g
    17,73 до 20,05 унции
  • Дължина на обхвата
    38 до 51 см
    14,96 до 20,08 инча
  • Обхват на крилата
    55 до 68 см
    21,65 до 26,77 инча

Размножаване

Белобузите пинтали обикновено образуват моногамна чифтосваща двойка и остават заедно през сезона. Демонстрирани са принудителни екстрадвойни копулации и са отбелязани полигинни връзки. Sorensen (1992) съобщава за случаи на полигинандрия, при които жените ще сменят мъжете поради това, че са оставени сами за някои периоди от време. Тя съобщава за смяна на партньори до 27% от двойките, които е изучавала. Количеството пролетни и зимни валежи може да повлияе на периодите на чифтосване. Ако има нередовни валежи, тогава е засегнат женският размножителен период и това дава възможност на мъжките да се чифтосват с друга женска.


как хидрите се размножават безполово

Жените проявяват интерес към мъжете с твърдо деколте, а мъжете ще покажат задната част на врата си в замяна. След това копулирането се извършва чрез изпомпване на глава от мъжки и женски. Вокализацията също е част от брачния ритуал.(Kear, 2005; Nellis, 2001; Sorenson, 1992)

  • Система за чифтосване
  • моногамен
  • полигинен
  • полигинаден (размирен)

Белобузите женски пинтелити ще снасят яйца извън територията на мъжете. Тези патици имат 5 до 12 яйца на сезон / годишно, тъй като размножителният сезон е целогодишен. Женските ще инкубират от 21 до 22 часа на ден, след което ще прекарат останалите 2 до 3 часа, посещавайки мъжките. Въпреки че не са публикувани инкубационни периоди за белите бузи, продължителността на свързаните северни опашки Остър анас е посочен като 22 до 24 дни. Предполага се, че белите бузи имат подобни времена на инкубация. Когато се излюпят, женските водят малките си към защитна водна среда (например ограничен брой хищници), където няма да бъдат обезпокоявани. Белите бузи се появяват след 45 до 60 дни.(Clark, et al., 2014; Kear, 2005)

  • Основни репродуктивни характеристики
  • итеропарен
  • целогодишно развъждане
  • гонохорични / гонохористични / двудомни (половете са отделни)
  • сексуален
  • яйценосен
  • Размножителния период
    Размножаването се извършва целогодишно
  • Пасирайте яйца на сезон
    5 до 12
  • Диапазон на нововъзникваща възраст
    45 до 60 дни

Белобузите мъжки мъже не показват никакво участие в грижите за патетата. Женските, от друга страна, защитават малките си. Те пазят младите, следят за безпомощните им призиви и се опитват да защитят езерцето от всякакви потенциални хищници. Мъжките прекарват по-малко време в бдителна позиция от женските и прекарват по-малко време в защита на малките.(Соренсън, 1992)

  • Родителски инвестиции
  • женски родителски грижи
  • предварително оплождане
    • защита
      • женски пол
  • предварително излюпване / раждане
    • защита
      • женски пол
  • преди независимостта
    • защита
      • женски пол

Продължителност на живота / дълголетие

Максималната продължителност на живота, регистрирана в дивата природа за бели бузи, е била 6 години, 3 месеца. Този запис е за патица, която е била отстреляна и следователно естественото й дълголетие все още е неизвестно. Няма информация за продължителността на живота в плен, тъй като пинталите обикновено не се държат в плен.(USGS Breading Bird Lab, 2016)

  • Продължителност на живота на обхвата
    Състояние: див
    6,25 (високи) години

Поведение

Денонощното поведение на белите бузи включва хранене, избягване на хищничество и търсене на партньори. Тези патици също са едни от малкото в Анас род, които са заседнали (немигриращи). Често срещано е белите бузи да демонстрират плуване и залепване на главите си под вода (заплитане) за фураж. Комуникацията е друг пример за поведение, като шарлатанство, визуални дисплеи и др. Пинтейлите пътуват по двойки или малки ята. Те стават много опитомени, а свободно живеещите патици са се приспособили да живеят на бреговата линия, просейки в ресторантите, разположени на границата.

Женските пинтали се различават от мъжките по няколко избрани модела на поведение. И двамата се държат по защитен начин, но женските проявяват предпазливост спрямо младите, докато мъжките са защитени над местообитанието си през целия размножителен сезон.(Hilty and Brown, 1986; Nellis, 2001; Sorenson, 1992)

  • Ключово поведение
  • мухи
  • нататорски
  • дневни
  • подвижен
  • заседнал
  • Социални

Обхват на дома

Белите бузи се движат много малко ежедневно и са засегнати от хранителните запаси. Въпреки че не се съобщава за разпространение на дома, Rivera-Milán и Bonilla-Martínez (2007) изчисляват плътността на белите бузи на опашки като 2,33 индивида на хектар. Sorenson (1992) отчита 5,8 птици на хектар (диапазон 2,7-10,6).(Nellis, 2001; Rivera-Milan и Bonilla-Martínez, 2007; Sorenson, 1992)

Комуникация и възприятие

Белобузите пинтали използват своето виждане, когато намират подходящия източник на храна. Като бръмбари, те намират храната си, потопени растения, като залепват главите си под вода. Когато общуват с другите, те използват вокализация. Обажданията на мъжете се състоят от свирки, докато жените издават нисък шарлатан звук от четири до осем срички. Високо-ниските звуци на шарлатанство се изразяват, когато жените са отделени от своите партньори. Тези патици вокализират, когато извършват брачни ритуали. Патетата издават пищящи звуци(Хилти и Браун, 1986; Kear, 2005)

  • Канали за комуникация
  • визуална
  • акустичен
  • Канали за възприятие
  • визуална
  • тактилен
  • акустичен
  • химически

Хранителни навици

Белобузите пинтали се хранят предимно с потопени растения и са добре известни като бръсначи. Правилното им снабдяване с храна се намира в солените езера, езерата, лагуните и солените езера. Белите бузи обикновено се плъзгат по повърхността, след което залепват главите си под вода, за да достигнат потопени растения. По дължината на растенията, разположени в утайката, водораслите и тревите на джинджифилаРупияса част от диетата им. Много от тези патици ще се обединят, за да ядат питателната трева на джиджиите. Патетата се хранят със семена от трева и водни безгръбначни. Денят обикновено е времето за хранене.(Ibáñez и Tambussi, 2012; Kricher, 2006; Nellis, 2001)

  • Основна диета
  • Тревопасен
    • folivore
    • месоядно животно
    • живоядни
    • алгивор
  • Растителни храни
  • листа
  • дърво, кора или стъбла
  • семена, зърнени храни и ядки
  • водорасли

Хищничество

Белобузите пинтали са изправени предимно от хищници от хората, Homo sapiens , които незаконно ги ловят. Има много потенциални гнездови хищници. Те включват бозайници като плъхове Rattus и домашни кучета Canis lupus familiis . Хищниците на птичи гнезда включват смеещи се чайки Larus atricilla , жълтокоронирани нощни чапли Nyctanassa violacea , и анис с гладкоключен анис Crotophaga ani . Друг известен хищник е бял сухоземен рак, Cardisoma guanhumi . Лопес-Флорес и др. (2003) съобщават за един случай на американска жаба бик Lithobates catesbeianus консумиращи пате. Тъй като им липсват действия срещу хищниците, техните яйца и малки често се консумират.(López-Flores, et al., 2003; Ogilvie and Young, 2002; Staus and Mayer, 1999; Wiley, 1985)

  • Известни хищници

Екосистемни роли

Muniz-Pereira и Amato (1993) изследват 18 бели бузи в Бразилия и 22,2% са заразени от очния метил, Philophthalmus gralli . Също в Бразилия, Амато и Муниз-Периера (1995) показват бели бузи, носещи друг паразит, дигенеа трематодаNotocotylus breviserialis. Разпространението на този паразит в тези патици е 5,56%.(Amato и Muniz-Pereira, 1995; Muniz-Pereira and Amato, 1993)

Коменсални / паразитни видове
  • Digenean trematoda (Notocotylus breviserialis)
  • очен метил ( Philophthalmus gralli )

Икономическо значение за хората: Положително

Белобузите пинтали са в полза на човешката популация, като са ловувани от хората. Хората незаконно ловуват тези блестящи патици, въпреки че не е съобщено дали тези патици се използват като храна или за техните пера.(Нелис, 2001)

Икономическо значение за хората: Отрицателно

Няма негативно икономическо въздействие на белите бузи на хората.

Природозащитен статус

Страницата на Червения списък на IUCN с бели бузи, като вид „най-малката грижа“, въпреки че популацията им намалява. В Пуерто Рико и на Вирджинските острови белите бузи са изброени като видове, които са загрижени за опазването. Законът за договора за мигриращите птици ги посочва като защитени и гласи, че е незаконно да се продават тези птици без разрешение. Списъкът на щата Мичиган, CITES, и Федералният щат на САЩ изброяват белите бузи като „без специален статус“. Незаконният лов от хора е основна заплаха и това се ограничава, освен ако човек няма разрешение.(Gemmill, 2015)

Сътрудници

Жаклин Кейн (автор), Радфордският университет, Алекс Атууд (редактор), Радфордският университет, Карън Пауърс (редактор), Радфордският университет, Джошуа Търнър (редактор), Радфордският университет, Таня Дюи (редактор), Университет на Мичиган-Ан Арбър.

Популярни Животни

Прочетете за Nasalis larvatus (хоботна маймуна) в агентите за животни

Прочетете за Circus cyaneus (северния хариер) в агентите за животни

Прочетете за Papio cynocephalus (жълт бабуин) в агентите за животни

Прочетете за Momotus momota (мотивиран със синя корона) на агентите за животни

Прочетете за Catharus guttatus (млечница отшелник) в агентите за животни