Ammodramus savannarumgrasshopper врабче

От Таня Дюи

Географски обхват

Повечето популации на врабарски скакалци са прелетни, зимуват в южната част на САЩ по крайбрежните равнини на Вирджиния на юг през Флорида и по Мексиканския залив. Те също зимуват в по-голямата част от Мексико и в Западна Централна Америка. Те се размножават в по-голямата част от Съединените щати на изток от Скалистите планини, части от Южна Канада и изолирани популации в западната част на САЩ. Размножаването е от южната част на Мейн и Квебек до Каролина, през централна Джорджия, Алабама и Мисисипи, най-северната част на Луизиана и по-голямата част от Тексас на север до по-голямата част от Монтана. Те се размножават чак на север в равнинния район като най-южната Алберта, Саскачеван и Манитоба и в целия регион на Големите езера до южната част на Онтарио. Изолираните западни популации включват район от южната част на Британска Колумбия през източния Вашингтон и Орегон, район от южния Айдахо до най-северната Юта и Невада, както и части от Калифорния, включително крайбрежните райони и долината Сакраменто и западните склонове на Сиера Невада. Има няколко популации, които пребивават целогодишно, включително части от Централна Америка и централно Мексико, големи части от Тексас, най-южната част на Аризона и централните държави в Персийския залив, включително Флорида. Срещат се също целогодишно и зимуват на Големите Антилски острови.(Vickery, 1996)

  • Биогеографски региони
  • близка
    • местен

Среда на живот

Скакалите врабчета предпочитат открити пасища с гола земя за търсене на храна. В западните, сухи пасища и прерии врабчетата скакалци обикновено се срещат в райони с храстова покривка и повече растителност. В източните прерии с висока трева и влажните пасища те обикновено се срещат в райони с рядка растителност. Те се срещат в тревни площи, характеризиращи се с голямо разнообразие от растения, включително борови савани, прерии от палмето-трион, ниски храсти на боровинки и прерии от гроздови треви. В планините Апалачи тези врабчета някога са били открити на височина до 1550 м върху варовикови издатини и „плешиви“. Скакалите врабчета изглежда предпочитат райони с широки простори на подходящо местообитание, а не фрагментирани зони. Савански врабчета ( Passerculus sandwichensis ) са най-подобни по предпочитания на местообитанията на врабарите скакалци. Други видове с подобни, но не напълно припокриващи се предпочитания на местообитанията са Врабчетата на Хенслоу , полянки , bobolinks , и Вечерните врабчета .(Vickery, 1996)

  • Региони на местообитанията
  • умерен
  • тропически
  • наземен
  • Наземни биоми
  • савана или пасища

Физическо описание

Скакалите врабчета са малки врабчета, от 10,8 до 11,5 см и от 14,5 до 20 g. Те имат здрави банкноти, телесни крака и набраздени черни и кестенови кафяви пера на гърба си. Гърдите и коремът им са без ивици и са кремообразни или бели. Те имат тъмна корона със светла цветна ивица корона и жълтеникаво оперение по лицето, заобикалящо очите, което се нарушава от тъмна линия, простираща се назад от окото. Те имат сравнително къса опашка и се считат за по-стръмни и по-големи с глави от останалите, симпатични Амодрамус видове. Интензивността на оцветяването на оперението варира географски. Мъжете и жените си приличат, а младите имат набраздени гърди.(Vickery, 1996)



Скакалите врабчета могат да бъдат объркани с врабчетата на Хенслоу ( Ammodramus henslowii ), Врабчетата на ЛеКонте ( Ammodramus leconteii ), Врабчетата с остри опашки на Нелсън ( Ammodramus nelsoni ), Врабчета Baird ( Ammodramus bairdii ) и врабчета савана ( Passerculus sandwichensis ), въпреки че врабчетата Baird's и savannah имат набраздени гърди. Най-добрият начин да се направи разлика между Амодрамус врабчета е с техните песни, тъй като често са трудни за наблюдение.(Vickery, 1996)

  • Други физически характеристики
  • ендотермичен
  • хомоиотермичен
  • двустранна симетрия
  • Сексуален диморфизъм
  • секс
  • Маса на обхвата
    14,5 до 20 g
    0,51 до 0,70 унции
  • Дължина на обхвата
    10,8 до 11,5 cm
    4.25 до 4.53 инча

Размножаване

Скакалите врабчета са сезонни моногамни, въпреки че е описана известна полигиния. На местата за размножаване се образуват двойки. Допълнителни двойки копулации не се отчитат, но е необходимо повече проучване. Мъжете използват песни и пърхащ дисплей на полет, за да привлекат жени. Мъжете и жените използват контактни разговори през целия размножителен сезон, за да поддържат двойката връзка. Помощниците без родители в гнездото са често срещани, в едно проучване 17% от гнездата са имали помощници, които не са родители, които са направили между 9 и 50% посещения в гнездото с храна.(Vickery, 1996)

  • Система за чифтосване
  • моногамен
  • полигинен
  • кооперативен животновъд

Продължителността и времето на размножителния период варират сред популациите на скакалци. Северните популации се размножават за около 90 дни от май до август. Във Флорида и Ямайка врабчетата скакалци се размножават два пъти годишно. Други популации се размножават веднъж или два пъти годишно и времето за размножаване варира. Двойките могат да опитат до 3 пилета за една година, въпреки че 2 са по-типични. Мъжките пристигат на местата за размножаване няколко дни преди женските и създават територии. Двойките изграждат гнезда веднага след формирането си в северните популации, до 4 седмици след като мъжките започват да пеят в други популации. Женските изграждат подобни на чаша гнезда на земята, с покрив от треви и страничен отвор. Гнездата обикновено се изграждат от треви, с по-фини материали, облицоващи интериора. За всяко пило се изграждат нови гнезда. Женските снасят от 3 до 6 (обикновено от 4 до 5) яйца и ги инкубират в продължение на 11 до 13 дни. Младите напускат гнездото на възраст от 6 до 9 дни, но напускат гнездото, като бягат от него, вместо да летят. Младите напускат района на гнездото веднага след избягването и за тях родителите се грижат в ограничена степен за неизвестно време след това. Младите могат да се размножават през годината след излюпването им.(Vickery, 1996)

  • Основни репродуктивни характеристики
  • итеропарен
  • сезонно развъждане
  • гонохорични / гонохористични / двудомни (половете са отделни)
  • сексуален
  • яйценосен
  • Интервал на размножаване
    Скакалите врабчета се размножават веднъж или два пъти годишно, в зависимост от региона.
  • Размножителния период
    Сезонът на размножаване варира в регионален план, от май до август в северните популации, от април до юни и октомври до ноември в Ямайка, от март до юни и след това от юли до септември във Флорида и от април до юни в Панама и Хаити.
  • Пасирайте яйца на сезон
    3 до 6
  • Средно яйца за сезон
    4-5
  • Обхват на времето за излюпване
    11 до 13 дни
  • Диапазон на нововъзникваща възраст
    6 до 9 дни
  • Средна възраст в полова или репродуктивна зрялост (жени)
    1 година
  • Средна възраст в полова или репродуктивна зрялост (мъже)
    1 година

Женските инкубират яйцата и пилетата с пило. Помощниците в гнездото могат също да размножават гнезда. Младите са алтрични при излюпването, развивайки младото си оперение на 10 до 12 дни. И родителите, и помощниците, които не са родители в гнездото, ще хранят малки. Мъжките помагат за защита на младите, като защитават територии и поддържат бдителност за хищници. Младите напускат гнездото на възраст 6 до 9 дни и след това родителите се грижат за тях неизвестен период. Въз основа на интервалите между съединителите, тази последваща грижа е с продължителност от 4 до 19 дни. Младите се събират на малки стада на 3 до 4 седмици след излюпването. Някои може да останат с родителите като помощници в гнездото.(Vickery, 1996)


животни от семейство каниди

  • Родителски инвестиции
  • altricial
  • предварително оплождане
    • осигуряване
    • защита
      • женски пол
  • предварително излюпване / раждане
    • осигуряване
      • женски пол
    • защита
      • мъжки
      • женски пол
  • предварително отбиване / избягване
    • осигуряване
      • мъжки
      • женски пол
    • защита
      • мъжки
      • женски пол
  • преди независимостта
    • осигуряване
      • мъжки
      • женски пол
    • защита
      • мъжки
      • женски пол
  • сдружение след родителите с родителите

Продължителност на живота / дълголетие

Скакалите врабчета имат приблизителна средна продължителност на живота 2,9 години. Един индивид е живял 6,5 години в дивата природа. Годишната преживяемост на възрастните се оценява на 60%.(Vickery, 1996)

  • Продължителност на живота на обхвата
    Състояние: див
    6.5 (високи) години
  • Средна продължителност на живота
    Състояние: див
    2.9 години

Поведение

Скакалите врабчета са дневни, прекарвайки голяма част от времето си, търсейки храна, освен по време на размножителния период, когато мъжките прекарват големи количества време в пеене и демонстриране, за да защитят развъдни територии. Мъжете използват главно песни и агресивни прояви, за да защитят размножителната си територия. Те са толерантни към своята половинка и всички помощници в гнездото. Извън размножителния период скакалските врабчета не са териториални и не се срещат в стадата. Те използват загадъчно поведение на търсене и кратки, директни полети и са самотни, когато не се размножават.(Vickery, 1996)

Северните популации на скакалци са напълно мигриращи, но южните популации са само частично мигриращи или пребивават или извършват само малки, регионални движения сезонно. Верността на местата за размножаване изглежда варира в региона, от 0 до 70% в различните райони.(Vickery, 1996)

Скакалите врабчета тичат или се разхождат по земята, докато се хранят, макар че те също могат да скачат от време на време. Техните полетни характеристики варират сезонно. Извън размножителния сезон полетът обикновено е кратък и директен, като птиците обикновено летят в някаква покривка. В размножителния сезон полетите са кратки и пърхащи, с известно поведение на зигзаг, преди да летят под прикритие. Мъжете използват пърхащ полет, когато се движат между песента или пеят.(Vickery, 1996)

  • Ключово поведение
  • мухи
  • дневни
  • подвижен
  • прелетни
  • заседнал
  • самотен
  • териториален

Обхват на дома

Гнездови територии се защитават през размножителния период. Границите на територията се определят от поставянето на песенни кацалки. Съобщава се, че териториалните размери са от 0,19 до 1,8 хектара.

Комуникация и възприятие

Скакалите врабчета получават общото си име за жужещото, подобно на насекомо качество на песните си. Те са един от малкото видове врабчета, които пеят 2 различни песни; мъжките пеят една песен за привличане на партньор и друга, за да защитят развъдната територия. Тяхната основна песен е няколко стакатни ноти, последвани от трайно, подобно на насекоми „zeeeeee“ и изглежда основно териториално. Вторичната песен е скърцащ набор от ноти с различна височина и изглежда се използва главно за привличане на партньори и поддържане на връзката на двойката. Мъжките и женските също използват низходяща трела, за да комуникират с половинката си, съобщавайки за присъствието си в гнездото. Мъжките също пеят полетна песен. Песните понякога се пеят заедно, както в основната песен, последвана от вторичната песен. Песните обикновено са ограничени до размножителния сезон, като врабчетата скакалци са относително тихи по друго време на годината. Те също така имат набор от обаждания, които се използват, повечето са стакато „чип“ или „tsip“ бележки, използвани за индикация на аларма, молба за храна или поддържане на контакт.(Vickery, 1996)

Скакалите врабчета също използват различни визуални дисплеи в комуникацията. Мъжете използват дисплей с трептене на крила, когато пеят на костур. Те използват този дисплей с трептене на крила и в антагонистични взаимодействия с други мъже. Те ще преследват други мъже и ще поддържат стойка с глава под гърба, за да покажат агресия. Женските бързо треперят с крила към мъжа като сигнал за успокоение или готовност за копулация.(Vickery, 1996)

  • Канали за комуникация
  • визуална
  • акустичен
  • Канали за възприятие
  • визуална
  • тактилен
  • акустичен
  • химически

Хранителни навици

Скакалите врабчета ядат насекоми и семена, като пропорциите варират сезонно. През лятото ядат предимно насекоми, като около 69% от диетата им са безгръбначни и 39% семена. През есента ядат предимно семена, съставляващи 71% от диетата, а 29% от безгръбначни. Обичайните ядени семена са острици (Cyperaceae) и паническа трева (Panicum). Предпочитана плячка от насекоми са скакалци, предимно видове от родоветеКсифидий, Скудерия , Хипискус , иМеланопус, но особено видове скакалец Cordillacris occipitalis . Те също така ще ядат други насекоми и паяци, тъй като са срещнати. Скакалите врабчета се хранят на земята, използвайки зрение за откриване на плячка, така че те се нуждаят от открити площи и голи терени за добра видимост. Те улавят скакалци, като ги прищипват около гръдния кош, обездвижвайки ги. Те ще премахнат твърдите, по-малко смилаеми части, като краката, преди да ги хранят на потомството.(Vickery, 1996)

  • Основна диета
  • месояден
    • насекомоядно
  • Тревопасен
    • месоядно животно
  • всеядно
  • Храни за животни
  • насекоми
  • сухоземни не насекоми членестоноги
  • Растителни храни
  • семена, зърнени храни и ядки

Хищничество

Повечето хищници вероятно са върху яйца, птенца и малки. Възрастните врабчета скакалци ще правят разсеяни дисплеи със счупени крила в близост до гнезда или малки, за да отвличат хищници. Те също така използват обаждания за аларма, за да сигнализират за наличието на заплаха. Те крият местоположението на гнездата, като никога не летят директно до тях. Вместо това те кацат на кратко разстояние и тичат през тревата до входа на гнездото. По същия начин, когато излизат, те бягат от гнездото и след това излитат на разстояние от гнездото. Гнездата на скакалци са широко разпръснати и добре скрити, така че хищниците най-често се случват върху тях случайно. Яйца и птенца могат да се вземат от змии, включително сини състезатели ( Змията, констриктор ), плъхови змии ( Елаф видове), обикновени жартиерни змии ( Thamnophis sirtalis ), царски змии ( Лампропелтис видове) и свински гърмящи змии (Sistrurus milijardus). Гнездовите хищници на бозайници включват раирани скункс ( Мефит мефит ), миещи мечки ( Процион лотор ), невестулки ( Мустела видове), земни катерици ( Спермофилус видове), лисици ( лисици видове), домашни котки ( Котка ), диви прасета ( Sus scrofa ) и броненосец ( Салмо салар ). Възрастните могат да бъдат заловени от различни ястреби и редовно се преследват от дървосекачи ( Lanius ludovicianus ).(Vickery, 1996)

  • Адаптации срещу хищници
  • загадъчен

Екосистемни роли

Савански врабчета може да доминира над врабчетата скакалци, където се срещат съвместно. Врабешките гнезда на скакалци понякога се паразитират от кафявоглави крави ( Molothrus ater ). Местообитанието може да повлияе на излагането на гнездови паразити, като гнездата на врабарски скакалци по-близо до ръба на гората са по-уязвими. Лъскави крави ( Molothrus bonariensis ) наскоро са колонизирали ареала на скакалците от Флорида и могат да паразитират в гнездата.(Vickery, 1996)

Скакалите врабчета се паразитират от носни акари (Сайто Птилонис), Кърлежи в Персийския залив (Amblyoma maculatum), и птичи кърлежи ( Haemaphysalis chordeilis ).(Vickery, 1996)

Коменсални / паразитни видове
  • кафяви крави ( Molothrus ater )
  • лъскави крави ( Molothrus bonariensis )
  • носни акари (Сайто Птилонис)
  • Кърлежи от Персийския залив (Amblyoma maculatum)
  • птичи кърлежи ( Haemaphysalis chordeilis )

Икономическо значение за хората: Положително

Скакалите врабчета са уникален елемент от местната фауна на тревните площи в Северна Америка.

Икономическо значение за хората: Отрицателно

Не са известни неблагоприятни ефекти на скакалците врабчета върху хората.

Природозащитен статус

Популациите на скакалско врабче претърпяват спад от 3,9% средно през 20-ти и 21-ви век. Спадът е главно резултат от загуба и фрагментация на пасищни местообитания, като местни прерии и пасища. Над 99% от местните прерии са превърнати в земеделие в Уисконсин, Илинойс и Минесота. Те се считат за „най-малко притеснителни“ от IUCN, тъй като са широко разпространени и популациите остават многобройни, но те са рядкост в части от техния ареал. Те се считат за видове от особено значение в Мичиган, Калифорния, Вашингтон, Ню Йорк, Масачузетс и Вайоминг. Те се считат за застрашени в Ню Джърси, заплашени катоКато. floridanusвъв Флорида и застрашени в Кънектикът. Предписаното изгаряне, паша и косене са били използвани за подобряване на местообитанията на врабчетата скакалци в някои райони.(Vickery, 1996)

Повечето спадове са документирани в подвидаКато. пратензис, разпространени в голяма част от североизточната част на САЩ, иКато. перпалидус, открит в тихоокеанските щати, с спад до 69% от 60-те години насам. Ammodramus savannarum pratensis популациите са загубени от голяма част от бившия им ареал в Нова Англия. Подвидът на Флорида,Като. floridanus, сега се размножава в много по-ограничена зона, отколкото преди.(Vickery, 1996)

Други коментари

Скакалите врабчета се считат за тясно свързани с южноамериканските пасищни врабчета ( Myospiza humeralis ) и врабчета с жълто вежди ( Myospiza aurifrons ).(Vickery, 1996)

Сътрудници

Таня Дюи (автор), агенти за животни.

Популярни Животни

Прочетете за Anolis cristatellus (обикновен пуерторикански анол, гребенест анолес) на агентите за животни

Прочетете за Xerus inauris (южноафриканска земна катерица) в агентите за животни

Прочетете за Dolichonyx oryzivorus (bobolink) в агентите за животни

Прочетете за Pteropus conspicillatus (очила летяща лисица) в агентите за животни

Прочетете за Arctonyx collaris (свински язовец) в агентите за животни

Прочетете за Cryptochiton stelleri (Гигантски тихоокеански хитон) в агентите за животни