Ammodramus nelsoniНелсън с остроопашато врабче

От Бет Туадъл

Географски обхват

Ammodramus nelsoni, или врабчетата с остри опашки на Нелсън, имат три отделни разпределения в района на Кристия. Едно население живее около залива Хъдсън в Канада. Другите две обитават Канада и САЩ: едното население се простира по северното крайбрежие на Атлантическия океан от Квебек до Мейн, а другото е в центъра на Северна Америка, вариращо от Минесота и северозападна Северна Дакота до Алберта и южния басейн на река Макензи Канада. Всички популации мигрират към зимата по крайбрежието на южната част на Атлантическия океан и Мексиканския залив. Малък брой се среща и през зимата в подобно местообитание по крайбрежието на Калифорния.(Cooper and Beauchesne, 2004; „Ammodramus nelsoni“, 2011)


кокатели в дивата природа

  • Биогеографски региони
  • близка
    • местен

Среда на живот

Ammodramus nelsoniпредпочитайте тревисти площи, които са в рамките на влажните зони. Често срещани места са сладководни блата на ръба на горски езера, солени блата, осови блата и райони между рекички и влажни ливади. Върбовите дървета са предпочитаното място за гнездене за този вид, така че те често се срещат в местообитания, където тези дървесни растения са в изобилие. В тези местообитания дълбочината на водата между 1 и 10 инча е идеална. Водните дълбочини са най-важни през размножителния сезон. Ако даден сайт е твърде мокър или прекалено сух,Ammodramus nelsoniнай-вероятно няма да живеят на това място.Ammodramus nelsoniзимува в солена вода и солени блата.(Cooper and Beauchesne, 2004; „Ammodramus nelsoni“, 2011)

  • Региони на местообитанията
  • умерен
  • наземен
  • Водни биоми
  • крайбрежен
  • солена вода
  • Влажни зони
  • блато
  • Книга
  • Други характеристики на местообитанията
  • устие

Физическо описание

Ammodramus nelsoniе известен със своя слънчев, златисто-оранжев цвят, простиращ се от веждите до гърдите, където е изпъстрен с по-тъмни ивици. Короната на сивото райе на врабчето е оградена с тъмно кафяво, а покривките за уши са сиви. Маслинено-кафявата горна част на тялото и шията са осеяни с бяло или сиво. Бялото се простира надолу по корема до кафявата му, заострена опашка. Те са малки птици; с тегло от 19 до 21 g. Те са с дължина от 11 до 13 см и разполагат с 20 см размах на крилата. По-често срещаните врабчета на Le Conte ( Ammodramus leconteii ) имат подобен външен видAmmodramus nelsoni. Разликите включват раирани сиви нокти на врабчетата на Le Conte и по-фини гърбове с пясъчни ивици.(Cooper and Beauchesne, 2004; „Ammodramus nelsoni“, 2011)



Съществуват три подвида въз основа на местоположението. Два подвида са открити в САЩ, а един обитава Британска Колумбия. Остроопашатите врабчета на Нелсън са сексуално диморфни. И двата пола изглеждат сходни, но мъжете са малко по-големи от жените. Непълнолетните имат кафяви покривала за уши и по-малко отчетливи марки на лицето.(Cooper and Beauchesne, 2004; „Ammodramus nelsoni“, 2011)

  • Други физически характеристики
  • ендотермичен
  • хомоиотермичен
  • двустранна симетрия
  • Полов диморфизъм
  • пола
  • мъжки по-голям
  • Маса на обхвата
    19 до 21 g
    0,67 до 0,74 унции
  • Средна дължина
    127 мм
    5.00 инча
  • Среден размах на крилата
    20 см
    7.87 инча

Размножаване

Мъжкото сексуално поведение е форма на „полигиния на състезателната борба“. Мъжките ще изследват активно район в търсене на жени. След като се намери женска, мъжкият ще ги прихване и ще се опита да се съчетае с женската, което обикновено е принудително чифтосване. Един до няколко мъжки могат да се опитат да се чифтосват с една женска едновременно или няколко мъжки могат да се чифтосват с една женска една след друга за кратък период от време. Този метод за размножаване предполага, че конкуренцията на сперматозоидите е важен фактор за този вид. Въпреки че чифтосването е принудено от мъжки пол, възприемчивите жени ще покажат покана за чифтосване през времето, когато тя изгражда гнездо. Тя ще приклекне с вдигната опашка и банкнота, свити и леко повдигнати крила и няма да прави вокализации.(Greenlaw and Rising, 1994)

  • Система за чифтосване
  • полигинен

Ammodramus nelsoniразмножава се ежегодно през пролетните и летните месеци. Женските изграждат гнездо с форма на чаша, прикрепено към ниско разположени тръстика или върбови клони. Местоположението на гнездото е критично в местообитанията, където нивата на водата се колебаят, а женските трябва да изберат височина, на която гнездата да не бъдат наводнявани. Съединители от три до седем яйца се снасят в края на пролетта или началото на лятото. Яйцата се излюпват след около 11 дни инкубация и 10 дни по-късно малките могат да напуснат гнездото. Младите получават непрекъснати грижи от женската в продължение на още 20 дни след избягването им, когато станат независими.(Купър и Бошене, 2004)

  • Основни репродуктивни характеристики
  • итеропарен
  • сезонно развъждане
  • гонохорични / гонохористични / двудомни (половете са отделни)
  • сексуален
  • яйценосен
  • Интервал на размножаване
    Остроопашатите врабчета на Нелсън дават по едно пило годишно.
  • Размножителния период
    Остроопашатите врабчета на Нелсън се размножават в края на пролетта или началото на лятото
  • Пасирайте яйца на сезон
    3 до 7
  • Средно яйца за сезон
    3 до 5
  • Средно време за излюпване
    11 дни
  • Диапазон на нововъзникваща възраст
    8 до 11 дни
  • Средно време до независимост
    1 месец

Женските сами изграждат гнездото и инкубират яйцата. Първоначално женската отглежда малките често след излюпването, а след това по-рядко след 4 до 5 дни. Размислените епизоди могат да продължат до 14 минути, но обикновено са от 2 до 6 минути. Остроопашатите врабчета от женски Нелсън не защитават гнездото, ако хищник е наблизо. Те отлитат от гнездото и остават тихи и скрити наблизо. Когато птенцата са в новородено, женските ще извикват алармени сигнали, за да предупредят потомството си за хищници.(Shriver, et al., 2011)

Съществуват много ограничени данни за храненето на птенца. Забелязано е, че младите се хранят почти изключително с безгръбначни плячки. Хранителните продукти се намират най-вече от майката в близката растителност, кал и вода. Наблюдавано е, че мъжкият от време на време носи храна в гнездото. Младите животни остават близо до майка си, която продължава да се грижи за тях в продължение на 20 дни след появата си.(Shriver, et al., 2011)

  • Родителски инвестиции
  • altricial
  • женски родителски грижи
  • предварително оплождане
    • осигуряване
    • защита
      • женски пол
  • предварително излюпване / раждане
    • осигуряване
      • женски пол
  • предварително отбиване / избягване
    • осигуряване
      • женски пол
  • преди независимостта
    • осигуряване
      • женски пол

Продължителност на живота / дълголетие

Използвайки данни за ленти, максималната наблюдавана продължителност на живота е 10 години за мъжете и 6 години за жените.(Shriver, et al., 2011)

Оценките за минимално годишно оцеляване на възрастни в 2 кохорти (в Ню Йорк) са 60,3% и 54,7% при мъжете и 63,3% и 53,0% при жените. Оцеляването на потомството до първото падане се оценява на 31,1%. В 2-годишно проучване в Роуд Айлънд приливните наводнения причиниха 60% от смъртността на яйца и птенца. Установено е също, че наводненията са основната причина за смъртността на яйца и птенца в Канада и Ню Йорк. Малко известни са причините за смъртността при възрастни.(Shriver, et al., 2011)

  • Продължителност на живота на обхвата
    Състояние: див
    6 до 10 години

Поведение

Ammodramus nelsoniпрекарва по-голямата част от времето си в търсене на храна, освен по време на размножителния период, когато мъжките прекарват големи количества време в пеене и търсене на женски. Хранителни птици ще тичат на кратки изблици, ще се разхождат или скачат, докато търсят насекоми.Ammodramus nelsoniчесто ще бяга и спира, изкачва растителност и изследва района, когато не търси храна. Когато бъдат разтревожени, тези врабчета ще тичат приведени с наведени глави. Повечето полети са сравнително кратки и местни и техните характеристики варират в зависимост от социалния контекст, свързаното поведение или дестинацията.(Greenlaw and Rising, 1994)

Наблюдаваните срещи между мъжете обикновено са само когато един мъж активно принуждава друг мъж да се отдалечи от костур или един мъж се оттегли, когато друг наближи. Доминирането между мъжките по време на размножителния период все още не е по-добре разбрано. Пеещ мъж може да спре да пее, когато друг мъж се приближи или запее наблизо, но контрапение не е наблюдавано. Има свободна йерархия на господство, очевидна в рамките на различни подвидове наAmmodramus nelsoni. В Ню Йорк са наблюдавани жени, които се бият с мъже или ги гонят, когато мъжкият се опитва да принуди женската да се чифтосва. Женските често ще гонят мъжете извън непосредствената зона за гнездене. Те ще използват заплашителни обаждания или дисплеи, за да отблъснат мъжете. В Ню Брансуик се наблюдава, че женските са по-пасивни към мъжете.(Greenlaw and Rising, 1994)

Ammodramus nelsoniе мигриращ вид, който се размножава в избрани региони в североизточната половина на САЩ и близо до залива Хъдсън в Канада. През есента този вид лети на юг до блатни местообитания през крайбрежието на Персийския залив или южното крайбрежие на Атлантическия океан на Съединените щати. По време на миграция,Ammodramus nelsoniчесто се наблюдава хранене в групи от 10 до 40 индивида, но на оптимални места те могат да се натрупват в групи до 100.(Greenlaw and Rising, 1994)

  • Ключови поведения
  • дървесен
  • мухи
  • подвижен
  • прелетни
  • самотен
  • Размери на територията на обхвата
    0,012 до 0,057 км ^ 2

Обхват на дома

Мъжките са нетериториални. Те обикновено концентрират ежедневните си дейности в големи припокриващи се домашни обхвати. Пътеките на полета на мъжете ще се пресичат и местата за кацане често се споделят от няколко мъже. Размерите на дома за мъже се оценяват между 1,2 до 1,6 ха в Ню Джърси и 3,0 до 5,7 ха в Ню Йорк. Размерът на домовете за мъже в Канада е неизвестен, но се смята, че е много по-голям от популациите на юг.(Greenlaw and Rising, 1994)

Комуникация и възприятие

Мъжете използват песни, за да привличат жени, но за разлика от много пойни птици, те не използват тази песен, за да установят територия. Те често пеят в полет. Най-често срещаната им песен може да бъде описана мнемонично като „k-chinnnng doot“ и звучи като два къси чипа със сухо съскане между тях. Женските използват предупредителни обаждания, за да предупреждават потомството за опасност и заплашителни повиквания, за да предпазят мъжете от гнезда. Не са наблюдавани женски песни. Жените също използват стойка на тялото, за да съобщават за готовност за чифтосване. Когато една жена срещне мъж и е готова за разплод, тя може да приклекне с повдигната опашка и банкнота и да държи крилата си сгънати и леко повдигнати. Както повечето птици,Ammodramus nelsoniвъзприема средата си чрез зрителни, слухови, химични и тактилни стимули.(Greenlaw and Rising, 1994)

  • Канали за комуникация
  • акустичен
  • Канали за възприятие
  • визуална
  • тактилен
  • акустичен
  • химически

Хранителни навици

Ammodramus nelsoniе всеядно животно и набавя по-голямата част от храната си от стъбла на трева или на земята. През по-топлите месеци диетата им включва насекоми, паяци, амфиподи и други малки безгръбначни. През зимните месеци семената и зърната осигуряват препитание на врабчетата.(Shriver, et al., 2011)

  • Основна диета
  • всеядно
  • Храни за животни
  • насекоми
  • сухоземни не насекоми членестоноги
  • Растителни храни
  • семена, зърнени храни и ядки

Хищничество

Женските мълчаливо изоставят гнездата си и се крият, когато се приближи потенциален наземен хищник. Тя ще дава предупредителни обаждания, когато присъстват зависими малки и летят на разстояние от 10 до 15 м от гнездото. Женските се връщат в гнездото, след като потенциалният хищник напусне непосредствената зона на гнездото. Алармен сигнал може да бъде даден, когато въздушен хищник се приближи, но обикновено врабчетата мълчаливо намират прикритие. Не са записани дисплеи за разсейване на гнездото. Подобно на повечето врабчета, оперението им включва ивици в нюанси на кафяво, сиво и черно, които се сливат добре с тревистите им среди. Известните хищници на възрастни и гнезда включват северни хариери , късоухи сови , риби гарвани , Норвежки плъхове , ижартиерни змии. Въпреки че не е потвърдено, предполагаемите хищници включват чапли , чапли , лъскави ибиси , Американски гарвани , и черни змии .(Greenlaw and Rising, 1994)

  • Адаптации срещу хищници
  • загадъчен

Екосистемни роли

Като всеядни, тези врабчета вероятно засягат местното разпространение на семена, както и популациите на насекомите. Възрастните и младите също служат като храна за няколко въздушни и наземни хищници. Паразитирането в гнездото понякога се среща вAmmodramus nelsoniгнезда. Единствените документирани паразити от пило за този вид са кафявоглавите крави ( Molothrus ater ).(Greenlaw and Rising, 1994)

Коменсални / паразитни видове

Икономическо значение за хората: Положително

Остроопашатите врабчета на Нелсън нямат никакви икономически ползи за хората.


кикален тукан

Икономическо значение за хората: Отрицателно

Не са известни отрицателни ефекти от врабчетата с остри опашки на Нелсън върху хората.

Природозащитен статус

Основната заплаха заAmmodramus nelsoniе загуба на местообитания поради човешко унищожение; най-вече поради преобразуване на пасища и блата за селскостопански цели. Тъй като специфичната дълбочина на водата е важна за вида, от съществено значение е да се защитят големи площи от местообитанията, за да се гарантира, че идеалните водни условия са налице в поне няколко зони във влажна зона. В момента Международният съюз за опазване на природата и природните ресурси изброява този вид като най-малката грижа и счита популацията за стабилна и широко разпространена. Въпреки това, нарастващото човешко развитие и произтичащата от това загуба на местообитания трябва да се следят отблизо. Като мигриращ вид,Ammodramus nelsoniе защитен съгласно Закона за мигриращите птици на САЩ.(„Ammodramus nelsoni“, 2011)

Сътрудници

Бет Туадъл (автор), Държавен университет в Минесота, Манкато, Робърт Соренсен (редактор), Държавен университет в Минесота, Манкато, Рейчъл Стерлинг (редактор), Специални проекти, Катрин Кент (редактор), Специални проекти.

Популярни Животни

Прочетете за Cryptomys damarensis (дамарски мол плъх) в агентите за животни

Прочетете за Callithrix flaviceps (мармозет с главата) с животински агенти

Прочетете за Galago senegalensis (сенегалски галаго) в агентите за животни

Прочетете за Thamnophis sauritus (източна панделка) на агентите за животни

Прочетете за Asturina nitida (сив ястреб) в агентите за животни

Прочетете за Pteropus rufus (мадагаскарска летяща лисица) в агентите за животни