Amandava amandavared avadavat

От Сара Вайцел

Географски обхват

Червени авадавати могат да бъдат намерени в цяла южна и югоизточна Азия, от Индия до Малайския полуостров и околните острови. Тези птици са успешно представени във Филипините, Япония, Пуерто Рико и Хавай.(Гудуин, 1982)

  • Биогеографски региони
  • близка
    • въведени
  • Ориенталски
    • въведени
    • местен
  • океански острови
    • въведени

Среда на живот

Червените авадавати се срещат в тревисти райони, като просеки на джунглата, градини и ливади. Те често посещават полета със захарна тръстика и райони в близост до водоеми, като блата. Червените авадавати са свикнали с тропическите температури и ще загубят интензивността на оперението в по-хладна и суха среда.(„avadavat“, 2009; „Red Avadavat“, 2009; Goodwin, 1982)

  • Региони на местообитанията
  • тропически
  • наземен
  • Наземни биоми
  • савана или пасища
  • Влажни зони
  • блато
  • Други характеристики на местообитанията
  • земеделски
  • крайречен

Физическо описание

Червените авадавати са с дължина около 10,16 сантиметра (3 до 4 инча).(„avadavat“, 2009; „avadavat“, 2009; „avadavat“, 2009; „avadavat“, 2009)



Мъжките и женските се преливат в оперение за размножаване всяка година. По време на размножителния период мъжките имат тъмночервена корона и гръб, а под очите има бели ивици. Страните на главата, надолу по гърдите и долната страна са алени. Крилата, опашките и опашките са тъмночервени с бели петна. Перата на опашката са черни. Клюновете на мъжките са червени. Когато женските влязат в размножителния период, те често се преливат, а гърдите и подбедрицата стават по-ярки жълто-оранжеви.(„Red Avadavat“, 2009; Гудуин, 1982; Харисън, 1962)

В края на размножителния сезон мъжките започват да се линят до оперение, което наподобява оцветяването на женските. Цветът на долната част на корема варира от кремав загар до кремаво жълт, а под очите има черни ивици. Короната, гърбът, крилата и опашката са тъмнокафяви с по-малко бели петна от мъжките в размножителния период. Непълнолетните от този вид са тъпо сивкавокафяви навсякъде. Това е първата линеене от фазата на гнездене. Птенчетата са маркирани с тъмна кожа и пух и имат маркировки около устата.(Гудуин, 1982)


четирирога антилопа

Червените авадавати са въведени в много страни като птица в клетка. При лоши условия оцветяването на оперението губи своята интензивност. Когато се държат на топли температури (40 градуса по Целзий), държат се на слънчева светлина и се хранят по подходящ начин, оперението ще остане ярко.(Гудуин, 1982)

  • Други физически характеристики
  • ендотермичен
  • хомоиотермичен
  • двустранна симетрия
  • Полов диморфизъм
  • пола, оцветени или шарени по различен начин
  • мъжки по-пъстър
  • Дължина на обхвата
    10,16 (висок) см
    4,00 (високо) инча
  • Среден размах на крилата
    49 см
    19.29 инча

Размножаване

Мъжките червени авадавати използват яркочервеното си оперение в допълнение към чифтосване, за да привлекат женски. Танцът започва с мъже, стрък трева или перо в устата си, дълбоко поклонен с изправени пера. Обикновено птиците пеят и скачат между лъкове. Показват се както мъже, така и жени. Когато птиците се сдвоят, те се отделят от по-голямата група, за да построят гнездо. Червените авадавати са моногамни в рамките на размножителен сезон, но не може да бъде намерена информация за потенциална моногамия през целия живот.(Харисън, 1962; Лангхам, 1987; Харисън, 1962; Лангхам, 1987; Харисън, 1962; Лангхам, 1987; Гудуин, 1982; Харисън, 1962; Лангхам, 1987)

При птици в плен мъжете, които са сдвоени, ще имитират дисплей, подобен на просия на млади млади, последвана от атака, ако жена или друга птица се доближи твърде близо. Женските ще проявяват агресия срещу други жени, както и срещу кафяви мъже, ако присъства мъж в разплодно оперение.(Гудуин, 1982)

  • Система за чифтосване
  • моногамен

Червените авадавати се размножават през втората половина на дъждовния сезон и през следващия сух сезон. Размножителните месеци варират в региона. Мъжките започват да се линят в яркочервеното си оперение с началото на размножителния сезон. Извън размножителния период мъжките често не губят напълно червеното си оперение, преди да започнат линеене за размножителния сезон. Размножаващите се двойки имат между 4 до 6 яйца в клад. Яйцата отнемат около 11 дни; излюпването отнема около 20 дни, за да излети.(Гудуин, 1982; Langham, 1987)


гигантски живот на тихия октопод

  • Основни репродуктивни характеристики
  • итеропарен
  • сезонно развъждане
  • гонохорични / гонохористични / двудомни (половете са отделни)
  • сексуален
  • яйценосен
  • Интервал на размножаване
    Червените авадавати се размножават веднъж годишно.
  • Размножителния период
    Размножаването може да се случи от януари до април, като варира в региона.
  • Пасирайте яйца на сезон
    4 до 6
  • Средно време за излюпване
    11 дни
  • Средна възрастова възраст
    20 дни

Яйцата наАмандава амандавасе инкубират от двамата родители през деня. Женските обикновено поемат властта през нощта. Преди оплождането и мъжките, и женските събират трева и пръчки, за да създадат гнездо. Гнездото е облицовано с меки пера, дървесен памук (намира се в семенните шушулки на дървета от родаБомбакс) и трева. Родителите проявяват агресивно поведение, ако друга птица от същия или различен вид се приближи твърде близо до гнездото. И двамата родители хранят птенца. Ако женските произведат друг клад преди първият набор от малки да могат да се грижат за себе си, мъжете ще поемат отговорността за храненето на малките.(„Red Avadavat“, 2009; Гудуин, 1982)

  • Родителски инвестиции
  • altricial
  • предварително оплождане
    • осигуряване
    • защита
      • женски пол
  • предварително излюпване / раждане
    • осигуряване
      • женски пол
    • защита
      • мъжки
      • женски пол
  • предварително отбиване / избягване
    • осигуряване
      • мъжки
      • женски пол
    • защита
      • мъжки
      • женски пол

Продължителност на живота / дълголетие

Не може да бъде намерена информация за продължителността на живота в естествена среда или среда в плен.(Гудуин, 1982)

Поведение

Когато не са в размножителния сезон, червените авадавати остават в големи социални ята до 100 птици. Терминът за това събиране е скучен. През това време те участват в социална подготовка (грижа), която може да служи за създаване и поддържане на връзки. Алопреенингът също е често срещан сред разплодни двойки и между мъже и жени, които не се размножават. Съчетаните мъже и жени обаче проявяват агресия към други конкретни мъже и жени. Червените avadavats могат да кацнат изправени между два вертикални стълба. Това е продукт от голямо сцепление и способност за разтягане на краката в противоположни посоки.(Гудуин, 1982; Харисън, 1962; Спаркс, 1963)

Пчеленцата често извършват „просещо“ поведение за храна. Те могат да изпълняват различни поведения от просто отваряне на уста в покой за почивка до трептене на крилата. Възрастните обикновено не осиновяват малки в дивата природа, освен ако собствените им малки не са готови да напуснат гнездото.(Гудуин, 1982)

  • Ключови поведения
  • терористичен
  • мухи
  • дневни
  • подвижен
  • заседнал
  • Социални

Обхват на дома

Малко информация може да се намери за домашния асортимент от червени авадавати в природата. Те не са прелетни птици. Червените авадавати защитават гнездото, но когато не са в размножителния период, те живеят на големи групи. Те гнездят и остават близо до земята, като цяло.(Гудуин, 1982)

Комуникация и възприятие

Червените avadavats имат дълги вокализации, използвани като обаждания за местоположение. Жените имат по-кратка и мека версия на разговора и го използват по-рядко. Както мъжете, така и жените от вида използват воклизации по време на чифтосване. В началото на размножителния сезон мъжките сменят оперението си от кафяво на червено. Когато червените аватари показват агресивно поведение, те ще използват писклив разговор. Повишено повикване се използва, когато членовете на вида възприемат опасност за малките си. Младите учат песни от бащите си, докато са в гнездото.(Гудуин, 1982; Харисън, 1962)

  • Канали за комуникация
  • визуална
  • акустичен
  • Канали за възприятие
  • визуална
  • тактилен
  • акустичен
  • химически

Хранителни навици

Червените авадавати се хранят с различни източници на храна. В плен червените авадавати предпочитат семена от покълнало просо. Когато се хранят с млади, те предпочитат ларви на мравки и какавиди, стоножки и гъсеници. Те са известни главно като земни хранилки.(„Red Avadavat“, 2009; Гудуин, 1982)

  • Основна диета
  • Тревопасен
    • месоядно животно
  • всеядно
  • Храни за животни
  • насекоми
  • Растителни храни
  • семена, зърнени храни и ядки

Хищничество

За да се предпазят от хищничество, червените авадавати остават в големи групи, особено през неразмножителния сезон. Също така, когато са алармирани, те движат опашките си от едната страна на другата и под ъгъл надолу. По време на неразмножителния сезон, мъжките с ярки цветове губят оперението си и стават кафяви, подобно на женските. Това кафяво оперение може да служи като камуфлаж през сухия сезон. Както птиците за разплод, така и за неплодородието използват писклив призив, ако усещат опасност, предупреждавайки други членове на групата. Има малко информация за хищниците на червените адававати.(Гудуин, 1982; Харисън, 1962; Спаркс, 1963)


черна костенурка на карта с копчета

  • Адаптации срещу хищници
  • загадъчен

Екосистемни роли

Тъй като червените авадавати се хранят със семена и малки насекоми, те вероятно имат роля в разпространението на семената, както и в борбата с вредителите. Те също са плячка за по-големи хищници. Има малко допълнителна информация за ролите, които червените аватари имат в екосистемата.(„Red Avadavat“, 2009)

  • Въздействие върху екосистемата
  • разпръсква семена

Икономическо значение за хората: Положително

Червените авадавати са популярни птици в клетката. Често срещани имена в търговията с домашни любимци са ягодови чинки или ягодови восъчници. Името произхожда от аленочервеното на шията, гърдите и долната част на корема, както и техните бели петна.(Гудуин, 1982)

  • Положителни въздействия
  • търговия с домашни любимци

Икономическо значение за хората: Отрицателно

Не са известни неблагоприятни ефекти наАмандава амандававърху хората.

Природозащитен статус

Според Червения списък на IUCN червените авадавати са животно с най-малко безпокойство поради големия си брой популация и големия географски обхват.

Сътрудници

Сара Уайтцел (автор), Университет Джеймс Мадисън, Сузани Бейкър (редактор, инструктор), Университет Джеймс Мадисън, Таня Дюи (редактор), Агенти за животни.

Популярни Животни

Прочетете за Platanistidae (индийски речни делфини) в агентите за животни

Прочетете за Phidippus audax за агентите за животни

Прочетете за Hylobates muelleri (Borneo gibbon) за агентите за животни

Прочетете за Siren intermedia (Lesser Siren) за агентите за животни

Прочетете за Mycteria leucocephala (боядисан щъркел) в агентите за животни

Прочетете за Brachypelma smithi за агентите за животни