Alauda arvensis Евразийски чучулига (Също така: небесен чучулига)

От Дейвид Хайман

Географски обхват

Skylarks са местни в Северна Африка, Азия и Европа. Британското население не мигрира, но населението от Източна Азия мигрира към югоизточен Китай, а населението в източната Палеарктика мигрира към северното Средиземноморие. Skylarks са представени в Австралия, Канада, Хавай и Нова Зеландия.(Grzimek, 2003; Grzimek, 2003)

  • Биогеографски региони
  • близка
    • въведени
  • палеарктичен
    • местен
  • австралийски
    • въведени
  • океански острови
    • въведени
  • Тихи океан
    • въведени

Среда на живот

Скайларките живеят в райони на открита страна. Обикновено се срещат в обширни поля, блата или ливади. Предпочитат да живеят сред зърнени треви или ниско зелени треви. Скайларките избягват гористи райони, дори райони с изолирани дървета изглеждат неподходящи. Skylarks се хранят, гнездят и извършват повечето други дейности на земята.(Cramp, 1988; Jonsson, 1992)

  • Региони на местообитанията
  • умерен
  • наземен
  • Наземни биоми
  • савана или пасища
  • Влажни зони
  • блато
  • Други характеристики на местообитанията
  • земеделски
  • Кота на обхвата
    1000 (висок) m
    3280.84 (високи) фута

Физическо описание

Половете си приличат по оперението, но мъжете са малко по-големи. Skylarks обикновено варират от 18-19 cm. Те имат размах на крилата 30-36 cm. Женските от вида могат да тежат 17-47 g, докато мъжките могат да тежат 27-55 g. Сметките им са кратки, но силни. Skylarks обикновено имат набраздено черно-кафяво оперение, някои имат общ жълт или сив тон. Тяхната долна страна е бяла. Скайларките имат кафяви ивици на короната, които могат да бъдат повдигнати до малък гребен.(Cramp, 1988; Grzimek, 2003; Jonsson, 1992)



  • Други физически характеристики
  • ендотермичен
  • хомоиотермичен
  • двустранна симетрия
  • Полов диморфизъм
  • мъжки по-голям
  • Маса на обхвата
    17 до 55 g
    0,60 до 1,94 унции
  • Дължина на обхвата
    18 до 19 см
    7.09 до 7.48 инча
  • Обхват на крилата
    30 до 36 см
    11,81 до 14,17 инча
  • Средна базална скорост на метаболизма
    0.722 вата
    AnAge

Размножаване

Мъжките небесни звезди пеят през целия ден, започвайки от зората. Песента се чува предимно от февруари до юли, но по-слаба песен може да се чуе през останалата част от годината. Те обикновено започват своята песен след полет във въздуха на 10-20 м. След това те прогресират до излитане на 50-100 м нагоре, след което бавно спирала надолу с периоди на витане във въздуха. Това може да продължи 10-15 минути. Самата песен обикновено се състои от пеещи трели и кадензи заедно с дрънкане и мимикрия. Използва се като дисплей за привличане на жени.(Bruun, et al., 1992; Cramp, 1988; Jonsson, 1992)

Skylarks се сдвояват в началото на годината между април и юли. Ухажването може да включва високоскоростни преследвания във въздуха и тяхното прочуто певческо поведение. Птиците са моногамни, но само около половината чифтосващи двойки остават заедно след една година.(Bannerman, 1953; Cramp, 1988)

  • Система за чифтосване
  • моногамен
  • кооперативен животновъд

Гнездата на качулак често се срещат близо до къса растителност и се състоят от плитка вдлъбнатина в земята. Депресията е облицована със стъбла и листа, а вътрешната част е облицована с по-фини материали като коса. Гнездото се изгражда предимно от женската, въпреки че мъжкият може да помогне за образуването на вдлъбнатината в земята. Skylarks снасят 3-4, понякога 5, яйца.(Cramp, 1988; Grzimek, 2003; Bannerman, 1953; Cramp, 1988; Grzimek, 2003)

  • Основни репродуктивни характеристики
  • итеропарен
  • сезонно развъждане
  • гонохорични / гонохористични / двудомни (половете са отделни)
  • сексуален
  • яйценосен
  • Интервал на размножаване
    Skylarks се размножават веднъж годишно.
  • Размножителния период
    Skylarks се размножават от април до юли.
  • Пасирайте яйца на сезон
    3 до 5
  • Средно яйца за сезон
    3
    AnAge
  • Обхват на времето за излюпване
    11 до 15 дни
  • Средно време за излюпване
    11 дни
  • Диапазон на нововъзникваща възраст
    8 до 10 дни
  • Средно време до независимост
    25 дни

Женските изграждат гнездото с малко помощ от мъжки пол. След като младите се излюпят, и двамата родители се грижат за тях. Възрастните събират храна за малките, като правят купчина насекоми на земята. Когато се съберат достатъчно насекоми, те се отнасят на млади и меките части се хранят с тях. Женските инкубират яйца за период от 11-14 дни. Както мъжете, така и жените защитават гнездото. Излюпващите се напускат гнездото между 8-10 дни след излюпването си. Skylarks често имат две, а понякога и три пилета всеки сезон.(Cramp, 1988; Grzimek, 2003)


южна белолика бухал

  • Родителски инвестиции
  • предварително оплождане
    • осигуряване
    • защита
      • женски пол
  • предварително излюпване / раждане
    • осигуряване
      • женски пол
    • защита
      • мъжки
      • женски пол
  • предварително отбиване / избягване
    • осигуряване
      • мъжки
      • женски пол
    • защита
      • мъжки
      • женски пол
  • преди независимостта
    • защита
      • мъжки
      • женски пол

Продължителност на живота / дълголетие

Годишният процент на смъртност за възрастни небесни щъркели е измерен като 33,5% в Англия. Документирано е, че един скачар е доживял до 8 години и 5 месеца.(Крамп, 1988)

  • Продължителност на живота на обхвата
    Състояние: див
    10.2 (високи) години
  • Средна продължителност на живота
    Статус: плен
    10,1 години
    AnAge

Поведение

Skylarks фураж на земята. Те се разхождат и могат да бъдат намерени да кълват по стъблата на растенията и семенните глави. Териториалната агресия обикновено се увеличава от февруари и достига своя връх през април, но до юли агресията най-вече отсъства. Агресията се проявява на земята под формата на разрошени пера, повдигната корона и заплашителни актове на агресия като пърхане от земята с полуразперени крила. Агресивните взаимодействия над територия също могат да бъдат въздушни. Това се състои от поредица от плъзгащи се нагоре с прекъснато пърхане към нашественик.(Крамп, 1988)

Скайларките често мигрират на ята, а големи ята на скачарите могат да бъдат намерени по време на тежко време. Ятата често не се състоят от повече от 10 индивида и ако се състоят, те често се разделят на по-малки стада.(Bruun, et al., 1992; Cramp, 1988)

  • Ключови поведения
  • мухи
  • дневни
  • подвижен
  • прелетни
  • заседнал
  • самотен
  • териториален
  • Среден размер на територията
    15 м ^ 2

Обхват на дома

Няма налична информация за големината на домовете в скачарите.

Комуникация и възприятие

Мъжките небесни чучулиги са по-гласовити от женските. Skylarks са известни със сложните песни, използвани от мъже. Песенният полет обикновено започва с тихо изкачване. Когато достигнат надморска височина от 50-100 м, те започват да висят и кръжат над територия, като продължават да пеят. След това те започват спирално спускане и престават да пеят, след като се достигнат 10-20 м. Самата песен се състои от силни, трили или dji подсвирква с различни модели на височината. Настъпват чести повторения, както и трели и тремолоси с различна скорост, височина, дължина и тембър. Скайларките също могат да пеят на земята с почти същия пеещ модел, но често по-тихи, по-къси и състоящи се от повече разклащане и паузи.(Bannerman, 1953; Bruun, et al., 1992; Cramp, 1988)

Skylarks също комуникират чрез сухо чуруликане , прие и prreet обадете се.(Bruun, et al., 1992)

  • Канали за комуникация
  • визуална
  • акустичен
  • Канали за възприятие
  • визуална
  • тактилен
  • акустичен
  • химически

Хранителни навици

Скайларките са всеядни, които ядат семена и насекоми. Известно е, че скалярките ядат семена от плевели и отпадъци от зърно. Те също ядат безгръбначни като бръмбари, гъсеници, паяци, милипеди, земни червеи и охлюви. Те се хранят на земята, търсейки храна визуално.(Bruun, et al., 1992; Cramp, 1988; Grzimek, 2003)

  • Основна диета
  • всеядно
  • Храни за животни
  • насекоми
  • сухоземни не насекоми членестоноги
  • мекотели
  • земни червеи
  • Растителни храни
  • семена, зърнени храни и ядки

Хищничество

Малки соколи ( Ястреб ) плячка на възрастни скачари, но тези хищници не са често срещани. Птенчетата и яйцата се вземат от обитатели на земята, като лисици ( лисици ) и змии (Змии). Хората са обирали тези птици, като са ги пленявали в мрежи и ги продавали. Това значително намали броя им, но оттогава тази практика е забранена в Англия. Скайларките са криптично оцветени, помагайки да ги маскират, докато търсят плячка на земята.(Bannerman, 1953; Cramp, 1988)

  • Адаптации срещу хищници
  • загадъчен
  • Известни хищници
    • малки соколи ( Ястреб )
    • лисици ( лисици )
    • змии (Змии)

Екосистемни роли

Скайларките ядат вредители като гъсеници и семена от плевели, които са вредни за посевите.(Банерман, 1953)

Икономическо значение за хората: Положително

Skylarks консумират семената на плевелите и вредните растения, както и вредните насекоми. Това е изгодно за фермерите.(Банерман, 1953)


африкански крокодил с тънка нос

  • Положителни въздействия
  • контролира популацията от вредители

Икономическо значение за хората: Отрицателно

Известно е, че скайларките опустошават пролетни зелеви растения и консумират царевица и други култури, култивирани от хората. Предимството на ядрените птици, които консумират вредители и семена от плевели, надвишава недостатъка на техния вкус за определени култури.(Банерман, 1953)

  • Отрицателни въздействия
  • култура вредител

Природозащитен статус

Размерът на популацията на качулаците, въведени в Северна Америка, намалява поради развитието на техните местообитания. Скайларките в Европа, Азия, Австралия, Нова Зеландия и Хавай са стабилни. В някои райони селскостопанските практики и загубата на открити пасища и земеделски земи заплашват популациите на скочур.(Grzimek, 2003)

Сътрудници

Таня Дюи (редактор), агенти за животни.

Дейвид Хайман (автор), колеж Каламазу, Ан Фрейзър (редактор, инструктор), колеж Каламазу.

Популярни Животни

Прочетете за Pelecaniformes (пеликани, тропици, корморани и роднини) в агентите за животни

Прочетете за Dermatolepis dermatolepis (Кожен бас) на Animal Agents

Прочетете за Fulica americana (американска лисица) в агентите за животни

Прочетете за Epomophorus wahlbergi (плодов прилеп на Уолбърг) на агентите за животни

Прочетете за Tarsipes rostratus (меден опосум) в агентите за животни

Прочетете за Caretta caretta (Loggerhead) в агентите за животни