Agkistrodon piscivorusconanti

От Гарет Гуд

Географски обхват

Памук,Agkistrodon piscivorus, се намират в Съединените щати, вариращи от чак на север до река Джеймс във Вирджиния до западния край на Мисури и чак на юг до Флорида Кийс и западната част на Тексас. Срещат се в части от Северна Каролина, Южна Каролина, Джорджия, Кентъки, Илинойс, Индиана, Тенеси и всички Луизиана, Алабама, Мисисипи и Арканзас.(Mitchell, 1994; Roth and Noble, 2005; Wilson, 1995; Zaidan III, et al., 2003)

  • Биогеографски региони
  • близка
    • местен

Среда на живот

Cottonmouth предпочитат влажните зони, но се срещат и на сушата сред растителност и под дървени трупи и клони. Тъй като памучните уста са полуводни, те най-често се срещат във влажни местообитания в непосредствена близост до вода. Памукът може да се намери във водни басейни, включително заливи, солни блата, езера, рекички, канавки и дори на дъното на реки.(Мичъл, 1994; Уилсън, 1995)

  • Региони на местообитанията
  • умерен
  • наземен
  • сладководни
  • Наземни биоми
  • гора
  • Водни биоми
  • езера и езера
  • реки и потоци
  • временни басейни
  • крайбрежен
  • Влажни зони
  • блато
  • блато
  • Други характеристики на местообитанията
  • градски
  • крайградски
  • земеделски
  • крайречен
  • устие

Физическо описание

Памукът има максимална обща дължина от 1,8 м и максимална маса от 1700 грама. Мъжките обикновено са по-дълги, по-тежки и имат по-голям брой субкаудални люспи (уголемени люспи на опашката) от женските. Главите на възрастните са големи, с форма на лопата и отгоре или странично кафяви, черни или маслинови. Те също имат кафяви петна по брадичките си. Възрастните са черни, кафяви и маслинови и имат черни кръстови ленти по дължината на телата си. Напречните ленти обикновено са по-тъмни от външната страна на лентата с по-светъл център и са с форма на гира. Колкото по-близо до опашката, толкова по-тъмни са кръстосаните ленти, докато не станат напълно черни в края на опашката. Непълнолетните памучни уста имат подобен модел, но имат жълт връх в края на опашките си, по-ярък общ цвят и по-отчетливи кръстоски. Устата е ярко бяла отвътре, което им дава общото име.(Средства, 2004; Мичъл, 1994)



  • Други физически характеристики
  • хетеротермична
  • отровен
  • Полов диморфизъм
  • мъжки по-голям
  • Маса на обхвата
    435 до 1700 g
    15,33 до 59,91 унции
  • Дължина на обхвата
    66 до 188 см
    25.98 до 74.02 инча

Развитие

След копулация женските памучни уста запазват яйцата, които се развиват вътре в нея в продължение на 5 месеца, след което раждат да живеят млади. Полът на младите се определя чрез генетиката, а не от околната среда. Тези змии проявяват решителен растеж.(Ford, et al., 2004)

Размножаване

Мъжки памучни уста изпълняват боен танц, в който се плъзгат напред-назад, докато махат с опашки, за да примамят една жена далеч от конкуриращите се мъже. Мъжките също се бият помежду си; победителят в тези битки има право да се съчетае с жената, за която се състезаваха. Cottonmouths се размножават сезонно и се смята, че са моногамни.(Hill III и Beaupre, 2008; Mitchell, 1994; Wilson, 1995)

  • Система за чифтосване
  • моногамен

Cottonmouths могат да се размножават целогодишно, но повечето съчетания се случват между април и май, последвани от период на бременност от 5 месеца. Младите памучни уста обикновено се раждат през август или септември. Женските раждат средно от 5 до 9 живи малки, но могат да имат до 16. Възрастта на половата зрялост за женските е 1095 дни, но е неизвестна за мъжете.(de Magalhaes, et al., 2005; Ford, et al., 2004; Hill III and Beaupre, 2008; Mitchell, 1994; Wharton, 1960; Wilson, 1995; Zaidan III, et al., 2003)

  • Основни репродуктивни характеристики
  • итеропарен
  • сезонно развъждане
  • сексуален
  • яйцеживороден
  • Интервал на размножаване
    Cottonmouths се размножават веднъж годишно.
  • Размножителния период
    Размножаването се случва най-много от април до май.
  • Обхват на потомството
    1 до 16
  • Среден брой потомци
    5-9
  • Среден брой потомци
    8
    AnAge
  • Среден период на бременност
    5 месеца
  • Средна възраст в полова или репродуктивна зрялост (жени)
    1 095 дни
  • Средна възраст в полова или репродуктивна зрялост (жени)
    Пол: женски
    1095 дни
    AnAge

Наблюденията показват, че младите остават при майката няколко дни, докато не могат да се придвижват сами.(Wharton, 1960)

  • Родителски инвестиции
  • предварително оплождане
    • осигуряване
    • защита
      • женски пол
  • предварително излюпване / раждане
    • осигуряване
      • женски пол
    • защита
      • женски пол

Продължителност на живота / дълголетие

Във всеки съединител средно само 2 до 3 млади стигат до зряла възраст. Младите памучни мъже страдат от висок процент на хищничество. Документирана е малко информация за продължителността на живота наАгкистродон рибояденв плен или в дивата природа обаче най-старият познат памук е доживял до 24,5 години.(de Magalhaes, et al., 2005; Mitchell, 1994)

Поведение

Cottonmouth са самотни и не се скитат далеч от дома си. Възрастните няма да се отдалечат от източници на вода (не повече от 500 м), но непълнолетните ще се осмелят малко по-далеч. Въпреки че памучните уста обикновено са самотни, по време на брачния сезон се установява временна йерархия сред мъжките, когато те „танцуват“, за да привлекат партньор. Памучните уста са агресивни змии и хапят, когато са обезпокоявани или провокирани. Първо дават предупредителни знаци, като разклащат опашката си напред-назад, издават шумолене, издигат главите си от земята на няколко сантиметра и се навиват, докато излагат отворената си бяла уста. Като защитен механизъм или в ситуация, когато са заплашени, те също ще излъчат неприятно миришещ мускус. Памучните уста са отровни и могат да хапят, докато са на суша или във вода. Памучните уста обикновено са нощни.(Gibbons and Dorcas, 2002; Mitchell, 1994; Roth and Noble, 2005)

  • Ключови поведения
  • терористичен
  • нататорски
  • нощно
  • заседнал
  • хибернация
  • самотен
  • Размери на територията на обхвата
    333 до 30 337 м ^ 2
  • Среден размер на територията
    10 685 m ^ 2

Обхват на дома

Размерът на дома от Cottonmouth е средно 1,06 ha, обикновено включващ източник на вода, като река или езеро. Размерът на домашната гама от памук има тенденция да се увеличава с размера на змията и варира в зависимост от пола. Мъжете обикновено имат значително по-голям обхват на домове, отколкото както гравираните, така и негравидните жени.(Mitchell, 1994; Roth and Noble, 2005; Wilson, 1995)

Комуникация и възприятие

Cottonmouths използват зрение, докосване, мирис и звук. Те използват очите си, за да открият плячката, а сетивата си за слух и допир, за да възприемат по-добре обкръжението си. Най-силното им усещане е обонянието, при което те използват езика си, за да „вкусят“ въздуха. Това се използва за анализ на това, което е във въздуха около тях. Cottonmouths също използват жлеза за пръскане на неприятно миришещ мускус на разстояние до 1,5 м, за да предупредят потенциалните хищници.(Средства, 2004; Мичъл, 1994)

  • Канали за комуникация
  • визуална
  • тактилен
  • акустичен
  • химически
  • Други режими на комуникация
  • ароматни знаци
  • Канали за възприятие
  • визуална
  • инфрачервена / топлина
  • тактилен
  • акустичен
  • вибрации
  • химически

Хранителни навици

Памучните пасти са месоядни, ядат предимно бозайници и риби. Cottonmouths улавят храната си, като удрят, хапят и пускат отрова в плячката. Те също така държат плячката в бобините си, докато тя вече не се бори. След това памучните уста отварят устата си по-широки от нормалния размер, като отделят челюстните кости, което улеснява поглъщането на плячката. Друга взета плячка включва жаби, костенурки, змии, яйца, насекоми, мърша и птици. Обичайните видове плячка включват южните леопардови жаби ( Lithobates sphenocephalus sphenocephalus ), сом ( Икталур ), бас ( Micropterus ), млади змии от черен плъх ( Pantherophis obsoletus ), млади щракащи костенурки (ж. Челидра серпентина), и най-малко землеройки ( Cryptotis parva ).(Lillywhite and McCleary, 2008; Mitchell, 1991; Mitchell, 1994; Wilson, 1995)


северноамериканска зелена дървесна жаба

  • Основна диета
  • месояден
    • яде сухоземни гръбначни животни
    • рибарник
  • Храни за животни
  • птици
  • бозайници
  • земноводни
  • влечуги
  • риба
  • яйца
  • Мърша
  • насекоми
  • мекотели

Хищничество

Основните хищници на зрелите памучни уста са хората Homo sapiens , най-вече косвено чрез унищожаване на местообитанията. Има много хищници на млади памучни уста. Известни хищници на младите са миещи мечки ( Процион лотор ), дългоносен гар ( Lepisosteus osseus ), кучета ( Canis lupus familiis ), котки ( Котка ), ястреби ( Бутео и Аципитер ), орли ( Халиеет ), чапли ( Ардея и Егрета ), голям бас ( Micropterus salmoides ) и щракване на костенурки ( Serpentine chelydra ). Техните адаптации срещу хищници включват скриване, изравняване по-близо и използване на тяхното загадъчно оцветяване, за да се слее с околната среда, навиване и бързо разклащане на опашката си в растителността, за да издаде звук, подобен на гърмяща змия, отваряне на устата им широко, за да представи своите много бели уста плуване и използване на жлеза, която пръска неприятно миришещ химикал, за да възпре хищника.(Gibbons and Dorcas, 2002; Мичъл, 1994)

  • Адаптации срещу хищници
  • загадъчен

Екосистемни роли

Памучните уста са важни хищници на землеройки, други дребни бозайници, змии, риби, земноводни и костенурки. Младите памучни уста също са плячка на по-големи хищници. Памучните уста са носители на много видове паразити. Дазиметър е дигенетичен трематоден род, който се среща в памучни уста и обикновено се намира в хранопровода или устата.Ochetosoma ancistrodontisиOchetosoma aniarunса дигенетични трематоди, които обикновено се намират в устата и хранопровода, особено в тъканните гънки. Друг паразит, открит в памучните уста, еPneumatophilus foliaformis, който представлява дигенетичен трематод, разположен в белите дробове и трахеята.Proteocephalus marenzelleriиПротеоефалус бистърса цестоди, открити в дисталната и проксималната една трета от тънките черва на памучната уста. Кирицефалски проливи и Porocephalus crotali са пентастомиди, които могат да бъдат намерени в белите дробове на памучните уста. Тези паразити могат да причинят инфекции в белите дробове на памучните уста, но не причиняват възпаление в белите дробове.(Detterline, et al., 1984)

Коменсални / паразитни видове
  • Laterotrematidae опаковани
  • Ochetosoma ancistrodontis
  • Ochetosoma aniarum
  • Pneumatophilus foliaformis
  • Pneumatophilus leidyi
  • Proteocephalus marenzelleri
  • Протеоефалус бистър
  • Ophidascaris labiatopapillosa
  • Кирицефалски проливи
  • Porocephalus crotali

Икономическо значение за хората: Положително

Като държат популациите от малки животни под контрол, памучните уста могат косвено да ограничат въздействието на видовете вредители. Хората се възползват директно от памучни уста, защото змийската кожа понякога се използва като вид кожа.(Мичъл, 1991; Мичъл, 1994)

  • Положителни въздействия
  • частите на тялото са източник на ценен материал
  • контролира популацията от вредители

Икономическо значение за хората: Отрицателно

Като отровна змия, памучните уста имат способността да хапят, да тровят и потенциално да убиват хора. Тъй като памучните уста се намират във вода и на сушата и тъй като те са често срещани по бреговете на езера, езера и реки, срещите между хората и памучните уста са чести. Въпреки това, памучните уста обикновено са потайни и не са агресивни, така че ухапванията са редки. Освен това, памучните уста и други язви, които хапят отбранително, обикновено инжектират по-малко отрова, отколкото биха направили, ако се опитват да убият предмет на плячка.(Gibbons and Dorcas, 1998; Gibbons and Dorcas, 2002; Mitchell, 1994)

  • Отрицателни въздействия
  • наранява хората
    • ухапвания или ужилвания
    • отровен

Природозащитен статус

Agkistrodon piscivorusе включен като вид с „най-малко безпокойство“ от Червения списък на IUCN. Памукът не е застрашен или застрашен вид и популациите изглежда са стабилни в целия им ареал.

Сътрудници

Таня Дюи (редактор), агенти за животни.

Гарет Гуд (автор), Радфордския университет, Карън Пауърс (редактор, инструктор), Радфордския университет.

Популярни Животни

Прочетете за Prionace glauca (Синя акула) в агентите за животни

Прочетете за Crocodylus mindorensis (филипински крокодил) за агентите за животни

Прочетете за Anhinga melanogaster (darter) за агентите за животни

Прочетете за Polemaetus bellicosus (боен орел) в агентите за животни

Прочетете за Aplodontia rufa (планински бобър) в агентите за животни

Прочетете за Deomyinae (бодливи мишки, горски мишки и роднини) в агентите за животни