Accipiter striatussостър пищял ястреб

От Ален Кемфийлд

Географски обхват

Ястребови ястреби могат да бъдат намерени в голяма част от Северна Америка, включително Мексико. В Южна Америка се срещат от Венецуела до Северна Аржентина. Повечето от популациите на Северна Америка мигрират през южните части на ареала си през зимата.(Билдщайн и Майер, 2000; Съливан, 1994)

  • Биогеографски региони
  • близка
    • местен
  • неотропичен
    • местен

Среда на живот

Остроносите ястреби са горски птици. Срещат се в борови, елови и трепетлични гори (наред с други). Те могат да бъдат намерени за лов в гората вътре и по краищата от морското равнище до близо до алпийските райони. Ястребови ястреби могат да бъдат намерени и в близост до селски, крайградски и селскостопански райони, където те често ловуват на хранилки за птици.(Bildstein and Meyer, 2000; Campbell, et al., 1990; Snyder and Snyder, 1991; Sullivan, 1994)

  • Региони на местообитанията
  • умерен
  • тропически
  • наземен
  • Наземни биоми
  • гора
  • Други характеристики на местообитанията
  • крайградски
  • земеделски

Физическо описание

Остроносите ястреби са най-малките хаукс (птица ястреб) в Северна Америка. Мъжките са дълги от 24 до 27 см и тежат от 87 до 114 g. Женските са по-големи, с дължина от 29 до 34 см и тегло от 150 до 218 g. Мъжките имат размах на крилата от 53 до 56 см, а женските от 58 до 65 см.

Остро блестящите ястреби имат синкавосиви до шисти цветни горни части, с по-тъмно оцветяване на короната. Долната им част са бели с кафяви решетки, а късите им заоблени крила са тъмни отгоре и светли отдолу. Женските имат по-малко решетки на гърдите, а горните им части са по-кафеникави. Ястребите с остър блясък имат къс, тъмно оцветен, закачен клюн и жълти крака и крака. Опашката им е с квадратни върхове, когато не е разперена и има три до пет тъмни ивици с малка бяла ивица на върха. Линеенето не променя външния вид на възрастния. Непълнолетните имат повече ивици и / или забрана и по-бледо оцветяване, отколкото възрастните. Ястребите с остри пищяли изглеждат подобни на ястребите на Купър ( Accipiter Cooperii ), но са по-малки.(Bildstein and Meyer, 2000; Gough, et al., 1998; Snyder and Snyder, 1991; Wheeler and Clark, 1995)

  • Други физически характеристики
  • ендотермичен
  • двустранна симетрия
  • Полов диморфизъм
  • женски по-големи
  • половете оцветени или шарки по различен начин
  • Маса на обхвата
    87 до 218 g
    3,07 до 7,68 унции
  • Дължина на обхвата
    24 до 34 см
    9.45 до 13.39 инча
  • Обхват на крилата
    53 до 65 см
    20,87 до 25,59 инча

Размножаване

Поради потайния характер на ястребовите ястреби, малко се знае за поведението им при чифтосване. Известно е, че имат ухажващи полети и се предполага, че са моногамни.(Билдщайн и Майер, 2000)

  • Система за чифтосване
  • моногамен

Размножителният сезон на ястребовите ястреби съответства на времето на максимална наличност на плячка; обикновено между края на март и юни. Ястребите ястреби започват да строят гнездата си скоро след като пристигнат на мястото за размножаване. Гнездата се изграждат в дървета, обикновено под навеса (2,4 до 19 м над земята). Гнездата са направени от клонки и често са облицовани с чипове от кора. И мъжката, и женската събират материал за гнездене, но женската прави по-голямата част от сградата. Местата за гнезда се използват повторно от година на година и старите гнезда се обновяват или се изграждат нови гнезда върху стари. По време на размножителния период птиците са териториални и защитават гнездото си срещу натрапници.

Обикновено ястребовите ястреби обикновено имат само по едно пило на година и снасят средно от 4 до 5 яйца на клад (диапазон от 3 до 8). Женските обикновено снасят яйца през други дни. Яйцата са бели или синкави с тъмни петна, приблизително 37 на 30 мм и тежат около 9 г (приблизително 11 процента от телесната маса на женската). Инкубацията продължава 21 до 35 дни, а яйцата се излюпват в рамките на един до два дни един от друг. Женските правят по-голямата част от инкубацията, но мъжете ще носят храна на жените, докато са в гнездото. След излюпването висшите пилета се размножават от женската в продължение на 16 до 23 дни. Птенчетата угасват след 21 до 32 дни. Мъжките обикновено мърдат по-рано от женските. Младите продължават да получават родителски грижи около 3,5 седмици след появата си. Повечето ястребови ястреби започват да се размножават, когато са на две години.(Bildstein and Meyer, 2000; Campbell, et al., 1990; Snyder and Snyder, 1991)

  • Основни репродуктивни характеристики
  • итеропарен
  • сезонно развъждане
  • гонохорични / гонохористични / двудомни (половете са отделни)
  • сексуален
  • Оплождане
  • яйценосен
  • Интервал на размножаване
    Ястребите с остър блясък обикновено имат само по едно пило на година
  • Размножителния период
    В края на март до юни
  • Пасирайте яйца на сезон
    3 до 8
  • Средно яйца за сезон
    4.5
  • Средно яйца за сезон
    4
    AnAge
  • Обхват на времето за излюпване
    21 до 35 дни
  • Диапазон на нововъзникваща възраст
    21 до 32 дни
  • Средно време до независимост
    3,5 седмици
  • Средна възраст в полова или репродуктивна зрялост (жени)
    2 години
  • Средна възраст в полова или репродуктивна зрялост (жени)
    Пол: женски
    365 дни
    AnAge
  • Средна възраст в полова или репродуктивна зрялост (мъже)
    2 години
  • Средна възраст в полова или репродуктивна зрялост (мъже)
    Пол: мъжки
    365 дни
    AnAge

Женските ястребови ястреби извършват по-голямата част от инкубацията, но мъжките носят храна на женските, докато са в гнездото. След излюпването висшите пилета се размножават от женската в продължение на 16 до 23 дни. Докато пилетата са в гнездото, мъжкият носи храна на женската, която я откъсва и храни пилетата. Женските също защитават гнездото срещу хищници. Птенчетата угасват след 21 до 32 дни. Младите продължават да получават родителски грижи около 3,5 седмици след появата си.(Bildstein and Meyer, 2000; Campbell, et al., 1990; Snyder and Snyder, 1991)

  • Родителски инвестиции
  • липса на участие на родителите
  • altricial
  • предварително излюпване / раждане
    • защита
      • женски пол
  • предварително отбиване / избягване
    • осигуряване
      • мъжки
      • женски пол
    • защита
      • женски пол
  • преди независимостта
    • осигуряване
      • мъжки
      • женски пол

Продължителност на живота / дълголетие

Най-дългата записана продължителност на живота на острокосместия ястреб е 13 години. Повечето обаче не живеят по-дълго от 3 години. Причините за смъртността включват хищници, лов и сблъсъци с автомобили и сгради.(Билдщайн и Майер, 2000; Съливан, 1994)

  • Продължителност на живота на обхвата
    Състояние: див
    19,9 (високи) години
  • Средна продължителност на живота
    Състояние: див
    3 години
  • Средна продължителност на живота
    Състояние: див
    239 месеца
    Лаборатория за свързване на птици

Поведение

По време на размножителния период ястребовите ястреби са териториални. Те възпират натрапниците, като се обаждат, преследват и атакуват. Те обикновено са самотни, но понякога могат да бъдат намерени в малки групи, докато мигрират. Повечето северноамерикански популации са мигриращи; някои разстояния на полет над 1500 км. Те напускат местата си за размножаване през август и се връщат през март.

Острелите ястреби показват дневни модели на поведение. Освен докато мигрират, те обикновено летят под навеса, използвайки опашката си за управление, докато са в полет.(Bildstein and Meyer, 2000; Campbell, et al., 1990; Snyder and Snyder, 1991)

  • Ключови поведения
  • дървесен
  • мухи
  • дневни
  • подвижен
  • прелетни
  • самотен
  • териториален

Обхват на дома

Обхватът на дома им обикновено е между 0,9 и 2,8 квадратни км.(Билдщайн и Майер, 2000)

Комуникация и възприятие

Ястребовите ястреби обикновено са доста безшумни. Те гласуват по-често по време на размножителния сезон. Алармените им обаждания звучат като „kek-kek-kek“ или „kik-kik-kik“. Мъжките правят повикване „kip ... kip“ или „kew kew kew“, когато се приближават до гнездото, а женските отговарят с „пазете“. Женските и котенцата също правят „eee“ разговори.(Bildstein and Meyer, 2000; Snyder and Snyder, 1991)

  • Канали за комуникация
  • визуална
  • акустичен
  • Канали за възприятие
  • визуална
  • тактилен
  • акустичен
  • химически

Хранителни навици

Малките птици съставляват деветдесет процента от диетата на ястреби с остър блясък, която също включва малки бозайници и големи насекоми. Ястребите с остър блясък се хранят предимно Passeriformes (кацащи птици), но също така яжте Falconiformes (дневни грабливи птици), Галиформи (пилешки птици), Charadriiformes (брегови птици и роднини), Columbiformes (гълъби и гълъби), Аподиформи (бързаци и колибри) и Piciformes (кълвачи и роднини). Те често хващат птици на хранилки и вадят млади птици от гнезда.

Остроносите ястреби са ловци на опортюнисти. Те често ловуват от костур и се стрелят, за да се скрият, за да хванат плячка. Техните дълги, остри щифтове им помагат да хванат плячката, а кратките им изблици на високоскоростен полет им помагат да хванат плячката си. Ястребите с остър блясък обират плячката си, преди да ги изядат. Те получават достатъчно вода от плячката и не е необходимо да пият.(Билдщайн и Майер, 2000; Съливан, 1994)

  • Основна диета
  • месояден
    • яде сухоземни гръбначни животни
  • Храни за животни
  • птици
  • бозайници
  • насекоми

Хищничество

Потайното им поведение и замаскираните гнезда помагат на острокосото ястреби да избягват хищниците. Известни хищници на острокосмести ястреби включват: плешиви орли (Haliacetus leucocephalus), сапсан ( Falco ) и северните ястреби (Accipiter езичници).(Билдщайн и Майер, 2000; Съливан, 1994)


източна палатка гъсеница пашкул

  • Известни хищници
    • плешиви орли (Haliacetus leucocephalus)
    • сапсан ( Falco )
    • северни ястреби ( Аципитер )

Екосистемни роли

Ястребите с остри пищяли са важни членове на тяхната екосистема. Поради хранителните си навици те вероятно имат регулаторно влияние върху местните малки популации птици. Те също са важен източник на храна за техните хищници.

Икономическо значение за хората: Положително

Остроносите ястреби могат да играят роля за намаляване на видовете вредители като европейски скорци ( Sturnus vulgaris ) и домашни врабчета ( Домашно врабче ).

  • Положителни въздействия
  • контролира популацията от вредители

Икономическо значение за хората: Отрицателно

Остро блестящите ястреби плячкат на пойни птици, дивечови птици и домашни птици.(Съливан, 1994)

Природозащитен статус

Популациите на остростреби ястреби претърпяват спад между 40-те и 70-те години. Пестицидът ДДТ причинява изтъняване на черупките на яйцата при много хищници и намалява успеха на размножаването на двойки (яйцата често се смачкват под инкубационните родители). Днес опасенията за опазване включват намаляване на плячката, замърсителите на околната среда и фрагментацията и намаляването на съседните горски местообитания.

Ястребите с остри пищяли са защитени съгласно Закона за миграционните птици на САЩ и са включени в приложение II от CITES.(Билдщайн и Майер, 2000; Съливан, 1994)

Други коментари

Съществуват географски различия в размера и оцветяването на острокосото ястреби. Има десет признати подвида наAccipiter striatus. Ястребови бързи канали е най-често срещаният подвид в Северна Америка.

Остроносите ястреби са тясно свързани с евразийските врабчета ( Хариер ) и врабчета с груби гърди (ястреб rufiuentris).(Билдщайн и Майер, 2000; Съливан, 1994)

Сътрудници

Alaine Camfield (автор), агенти за животни.

Кари Киршбаум (редактор), агенти за животни.

Популярни Животни

Прочетете за Spea bombifrons (равнинни лопатки) на Animal Agents

Прочетете за Neurotrichus gibbsii (американска къртавица) на агентите за животни

Прочетете за Melopsittacus undulatus (вълнисто папагалче) за агентите за животни

Прочетете за Hesperiphona vespertina (вечерен грозбек) в агентите за животни

Прочетете за Dorcopsulus macleayi (папуански горски валаби) в агентите за животни

Прочетете за Bombycilla garrulus (бохемски восъчен крилат) в агентите за животни