Acanthorhynchus tenuirostriseизточен гръбначен стълб

От Kyung Ah Park

Географски обхват

Източните гръбначни животни са местни в източна и югоизточна Австралия. Те са широко разпространени, вариращи от изток от Голямата пропаст на запад от дефилето Карнарвон, преминавайки през Северен Куинсланд. Ареалът на източните гръбначни животни се простира от брега, навътре до Боггабила в региона на северозападната равнина.Acanthorhynchus tenuirostrisсе среща и в Тасмания. Тези птици могат да мигрират през студените месеци, но обикновено са в рамките на един регион, в зависимост от наличността на източника на храна.(Beruldsen, 1980; Higgins, et al., 2001; McDonald, 1973)

  • Биогеографски региони
  • австралийски
    • местен

Среда на живот

Източните гръбначни животни обитават главно гъста гора и гори с дебела храсталака. Гнездят на малко дърво или храст от няколко до повече от десет метра над земята. Те са често срещани в ниска надморска и крайбрежна, суха пустош, но понякога присъстват и на по-високите височини. Понякога се срещат в тропическите гори и по-рядко във влажната склерофилна гора. Източните гръбначни зъби също са често срещани в градските градини и паркове. Източните гръбначни мозъци могат да бъдат единични или общни и показват редовни сезонни движения в рамките на ограничена зона в зависимост от наличността на ресурси.(Beruldsen, 1980; Chan, et al., 2008; Ford, et al., 1988; Leishman, 2000)

  • Региони на местообитанията
  • умерен
  • тропически
  • наземен
  • Наземни биоми
  • тропическа гора
  • храсталачна гора
  • Други характеристики на местообитанията
  • градски

Физическо описание

Половият диморфизъм на източните гръбначни зъби не е значим. Мъжките източни гръбначни зъби имат цялостно лъскаво черно тяло с дължина около 13 до 16 cm. Горната опашка и вътрешните крила са сиви. Те имат бяло гърло и лигавник, който се простира до корема, и имат по-малък, кафяв лигавник, който покрива само гърлото. Долната част на гърдата и корема са със светлокафяв до жълто-кафяв цвят. Мъжете имат крака и крака, които са или черни, или тъмно червено-кафяви. Женските са подобни на мъжките, но имат повече маслинено-сивкав вид и по-малко интензивно кафяво на гърлото. Заедно със светлия, жълто-кафяв корем, женските често имат бели пера, разпръснати по цялото оперение. За разлика от мъжките гръбначни животни, женските имат по-бледи, сиво-розови крака и крака. Докато очите на непълнолетните са черни, възрастните са склонни да имат яркочервени очи. Размахът на крилата им варира от 18 до 23 см, а дългите им тънки банкноти варират от 2 до 5 см. Средното телесно тегло е 11 g, въпреки че се увеличава през зимните месеци поради натрупването на мазнини за спестяване на енергия. Източните гръбначни зърна преминават през два етапа на линеене някъде между началото на декември и края на април.



Acanthorhynchus tenuirostrisможе да се разграничи от Acanthorhynchus superciliosus , или западни гръбначни клетки, чрез разлики в размера на тялото и външния вид. A. superciliosus , малко по-малък отA. tenuirostris, има бял суперцилий и цялостен външен вид маслиненосив, а не черен.(Ford и Pursey, 1982; Higgins, et al., 2001; McDonald, 1973)

  • Други физически характеристики
  • ендотермичен
  • хомоиотермичен
  • двустранна симетрия
  • Полов диморфизъм
  • пола
  • пола, оцветени или шарени по различен начин
  • мъжки по-пъстър
  • Средна маса
    11 g
    0,39 унции
  • Дължина на обхвата
    13 до 16 cm
    5.12 до 6.30 инча
  • Обхват на крилата
    18 до 23 см
    7.09 до 9.06 инча

Размножаване

Точната система за чифтосване на източните гръбначни животни е неизвестна, но те вероятно са социално моногамни. Определена двойка ще гнезди и ще отглежда своето пило, но са наблюдавани индивиди, които правят допълнителни двойки копулации. За да започне ухажващ полет, мъжът прелита към женска и или докосва опашката на женската със сметката си, или звъни силно. Дисплеят продължава 15 до 30 секунди. Те летят в вълнообразен модел, докато мъжкият преследва женската. Понякога женската се обръща внезапно, за да се изправи срещу преследвача си и те се навъртат за кратко, докосвайки сметките си. В крайна сметка те кацат близо до мястото, откъдето са започнали. Ухажването може да продължи повече от седмица, като между тях се случва хранене и почивка. По време на ухажване няма защита на партньора, така че други мъжки гръбначни животни могат да дойдат и да инициират полет със същата жена, докато другият мъж си почива или се храни.(Хигинс и др., 2001)

  • Система за чифтосване
  • моногамен

Размножителният сезон настъпва от август до декември. Както мъжките, така и женските събират материали, подходящи за гнездото си, но само женската всъщност изгражда гнездото. Женските могат да снасят до 4 яйца, със средно 2 яйца на съединител и могат да снасят до 5 съединения на сезон. Приблизителното интервално време между два съединителя варира от 37 до 41 дни. Средният инкубационен период трае 14 дни, след което се раждат птенцата, с тегло около 8 g всяко. Отнемането на младите отнема средно 14 дни и те стават независими и започват да търсят храна 8 дни по-късно. Информация за това кога младите достигат полова зрялост не е известна, но след като младите достигнат независимост, те напускат територията, докато възрастните остават.(Collins, 2008; Higgins, et al., 2001)

  • Основни репродуктивни характеристики
  • итеропарен
  • сезонно развъждане
  • гонохорични / гонохористични / двудомни (половете са отделни)
  • сексуален
  • Оплождане
  • яйценосен
  • Интервал на размножаване
    Източните гръбначни животни могат да се размножават до 5 пъти на сезон, с интервал от 37 до 41 дни между съединителите.
  • Размножителния период
    Източните гръбначни животни се размножават между август и декември.
  • Пасирайте яйца на сезон
    1 до 4
  • Средно яйца за сезон
    2
  • Средно време за излюпване
    14,4 дни
  • Средна възрастова възраст
    13,7 дни
  • Средно време до независимост
    3 седмици

Инкубацията се извършва предимно от женски източни гръбначни животни, но мъжете понякога ще помагат. И двата пола премахват фекалните торбички, когато от яйцата се излюпват голи птенца и хранят малките на всеки 5 до 10 минути. Въпреки че от време на време младите се хранят с нектар, повечето от тях се хранят с насекоми, докато не могат самостоятелно да се хранят с нектар. Известно е, че птенчетата са много шумни, докато се хранят. След по-малко от 2 седмици родителите насърчават младите да се впуснат. Възрастните се подготвят за следващото си гнездо 1 до 9 дни след младото улейче. Докато родителите остават на територията, за да направят ново гнездо, непълнолетните напускат територията, след като са преследвани от родителите си или доброволно, когато станат независими.(Хигинс и др., 2001)

  • Родителски инвестиции
  • altricial
  • мъжки родителски грижи
  • женски родителски грижи
  • предварително оплождане
    • осигуряване
    • защита
      • женски пол
  • предварително излюпване / раждане
    • осигуряване
      • женски пол
    • защита
      • мъжки
      • женски пол
  • предварително отбиване / избягване
    • осигуряване
      • мъжки
      • женски пол
    • защита
      • мъжки
      • женски пол
  • преди независимостта
    • осигуряване
      • мъжки
      • женски пол
    • защита
      • мъжки
      • женски пол

Продължителност на живота / дълголетие

Понастоящем няма налични данни за продължителността на живота наAcanthorhynchus tenuirostris.


река ганг делфин диета

Поведение

Източните гръбначни зъби са дневни и са най-активни в средата на сутринта. Обикновено се виждат сами или в двойка, а понякога и в групи от по пет. В петна с висока интензивност на нектар понякога се срещат източни гръбначни зърна, смесени с партита от сребърни ( Зостеропи ), малки пеперуди и други видове медоядни. През зимните месеци малки стада се местят на местно ниво в отговор на наличието на храна.

В средата на зимата мъжките агресивно изключват по-малките жени от райони с богат нектар, което води до по-голяма смъртност при женските. Поради малкия си размер на тялото, източните гръбначни зъби се считат за дъното на междувидови йерархии. Те се оттеглят, когато се сблъскат с конфликти с по-големи птици, като медоядките от Ню Холанд ( Phylidonyris novaehollandiae ).(Higgins, et al., 2001; Munro, 2003)

  • Ключови поведения
  • дървесен
  • мухи
  • дневни
  • подвижен
  • номадски
  • заседнал
  • самотен
  • териториален
  • Размери на територията на обхвата
    20 000 до 30 000 m ^ 2

Обхват на дома

Обхватът на дома варира в зависимост от наличността на източник на храна, но е установено, че размножителната територия в Moruya, място за изследване във Виктори, Австралия, варира от 2 до 3 хектара. Мъжките гръбначни зрънца защитават териториите за размножаване и хранене и стават най-агресивни, когато срещнат специалисти.(Хигинс и др., 2001)

Комуникация и възприятие

Източните гръбначни болки често произвеждат високи, бързи „пип“ вокализации. По време на ухажване двойките изпълняват полетни дисплеи, при които мъжкият лети зад женската и те гонят с вълнообразно движение. За да започне този полет за ухажване, мъжкият ще докосне клюна си до опашката на женската. Когато се хранят с нектар от цветя, източните гръбначни звънчета пеят тръбна териториална песен, за да защитят цветето. Те повдигат пера на гърлото и короната си и размахват опашките си 2 до 3 пъти в секунда, ако се чувстват застрашени или когато са готови да се бият. Източните гръбначни животни също показват счупени крила, разсейващи дисплеи, когато техните птенца са застрашени. Както всички птици, източните гръбначни животни възприемат заобикалящата ги среда чрез аудио, визуални, тактилни и химически стимули.(Хигинс и др., 2001)

  • Канали за комуникация
  • визуална
  • тактилен
  • акустичен
  • Канали за възприятие
  • визуална
  • тактилен
  • акустичен
  • химически

Хранителни навици

Източните гръбначни зърна са предимно хранилки за нектар и използват техния силно адаптиран, тръбен клюн за изхранване от тръбни цветя. Предполага се, че техните високоспециализирани човки са резултат от тясна коеволюция с тръбните цветя, с които се хранят. Източните гръбначни зърна избират цветя въз основа на наличния нектар, а не на размера на цветето. Младите се хранят предимно с насекоми, като се различават от възрастните, които зависят от насекомите само по време на или преди размножителните им периоди или когато наличността на нектар намалява през зимата.(McGoldrick and Nally, 1998; Munro, 2003; Scoble and Clarke, 2006)

Тези птици са най-активни през деня, тъй като количеството нектар достига върхове в зори и повече насекоми са активни по това време. Консумацията им на нектар достига своя връх през есента, от август до октомври, главно за съхраняване на мазнини и увеличаване на телесната им маса, за да се подготвят за предстоящата зима.(Timewell and Nally, 2004)

  • Основна диета
  • Тревопасен
    • нектароядни
  • Храни за животни
  • насекоми
  • Растителни храни
  • нектар

Хищничество

В обществени паркове и градини, диви котки а понякога и някои домашни кучета убий тези птици. Хранилките за птици, които осигуряват произведен „нектар“, могат да навредят на здравето на птиците поради липсата на тиамин в рафинираната захар. Процентът на хищничество се увеличава по време на размножителния период, когато безпомощните птенца са уязвими за нападение. Когато възрастните птици усетят приближаващ се хищник, те извършват разсеяни разчупени крила и примамват хищниците далеч от гнездото. Ако птенците са избягали или са почти изпъкнали, те могат да пърхат или експлодират от гнездото, когато хищниците се приближат, което често се оказва фатално.(Хигинс и др., 2001)

Екосистемни роли

Както всички медояди, източните гръбначни зрънца са много ефективни опрашители за растителни видове, произвеждащи нектар. Докато се хранят с нектар, главите им често се изтриват срещу цветето и събират цветен прашец, който след това се прехвърля към следващото цвете, с което се хранят. Поради своите специализирани сметки, източните гръбначни животни се хранят от ограничена група цъфтящи видове, поради което намаляват количеството на кръстосано опрашване и водят до много ефективно опрашване. През зимата или с ниски нектарни ресурси източните гръбначни животни също ловят насекоми и вероятно влияят и върху популациите им.

Няколко вида кукувици, включително бледни кукувици ( Ориенталски бледо ) и блестящи бронзови кукувици ( Сцитропс ясен ) са разплодни паразити, за които е известно, че използват източни гръбначни зърна като домакини. Паразитирането на пило може да доведе до по-ниска продуктивност за видовете гостоприемници, тъй като паразитните млади често изхвърлят други люпилци от гнездото или ги конкурират за храна.

Източните гръбначни зъби също са известни като домакини на някои цветни акари, включителноКометите на ХатенаиH. floricola. Цветните акари могат да повлияят отрицателно на източните гръбначни зърна, като консумират нектар и следователно намаляват наличността на храна за гръбначните зърна.(Huryn, 1997; Lowther, 2007; Scoble and Clarke, 2006)

  • Въздействие върху екосистемата
  • опрашва
Коменсални / паразитни видове
  • Цветни акари (Кометите на Хатена)
  • Цветни акари (Hattena floricola)
  • Бледни кукувици ( Ориенталски бледо )
  • Блестящи бронзови кукувици ( Сцитропс ясен )

Икономическо значение за хората: Положително

Въпреки че хората не са пряко засегнати, опрашването от източни гръбначни змии дава възможност за по-голямо разнообразие от цветя не само в дивата природа, но и в градините и градските паркове.(Johnson, et al., 2010)

Икономическо значение за хората: Отрицателно

Не са известни неблагоприятни ефекти наAcanthorhynchus tenuirostrisвърху хората.(McGoldrick and Nally, 1998)

Природозащитен статус

Увеличаването на популациите на диви котки е довело до намаляване на популацията в източните гръбначни клетки. Въпреки намаляването на популацията с над 30% през последните години, Червеният списък на IUCN обозначава вида като най-малко притеснителен.(Хигинс и др., 2001)

Сътрудници

Kyung Ah Park (автор), Университет на Мичиган-Ан Арбър, Фил Майърс (редактор), Университет на Мичиган-Ан Арбър, Рейчъл Стерлинг (редактор), Специални проекти.

Популярни Животни

Прочетете за Camelidae (камили, лами и роднини) в агентите за животни

Прочетете за Ateles geoffroyi (маймуна паяк от Централна Америка) в агентите за животни

Прочетете за Equus asinus (задник) за агентите за животни

Прочетете за Myotis volans (дългоноги миотис) в агентите за животни

Прочетете за Leporidae (зайци и зайци) в агентите за животни